איך ניתן ליצור רשימת בחירה

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי איך ניתן ליצור רשימת בחירה

אורח
    שלום,
    יש לי שדה במסך שהוא שדה טקסט אבל אני צריך אפשרות בחירה, האם יש דרך לשנות את השדה כך שאקבל מאחוריו רשימת בחירה ?
    אם לא האם יש דרך קלה ליצור רשימת בחירה ?

נ.ב הרישום הנבחר לכל פריט / מס"ד צריך להופיע אח"כ בדו"ח קיים.

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • Replies
    Lior
    מנהל בפורום
    בהחלט כן.
    מאיפה מגיעים הערכים שיופיעו ברשימת הבחירה ?
    אלמוני
    אורח
    שבוע טוב,
    הנתונים יוקלדו לתוך הרשימה לכשתהיה.
    Lior
    מנהל בפורום
    לא בטוח שהבנתי אותך.
    אם אתה רוצה לקבוע את הערכים של הרשימה באמצעות מסך, אזי אתה צריך טבלה ומסך חדשים
    אם אלו יהיו ערכים קבועים שלא ישונו בכלל, ניתן לשמור את ערכי הרשימה בהודעות מסך ולהשתמש בפקודה ; MESSAGE BETWEEN X AND Y כש X הוא מספר ההודעה הראשונה וY הוא מספר ההודעה האחרונה. את הקוד הזה יש להכניס ב CHOOSE-FIELD על העמודה שאתה רוצה לעשות עליה רשימת בחירה. זה מתאים לרשימות קטנות ולא משתנות
    אלמוני
    אורח
    לא הבנתי את האפשרות השניה, הערכים בשדה הזה יהיו ספציפיים לכל מק"ט רלבנטי ולדעתי אין הרבה מאוד ערכים שונים.
    Lior
    מנהל בפורום
    האפשרות השנייה לא מתאימה לך.
    איפה אתה מתכוול להקליד את הערכים האפשריים לכל מק"ט ?
    yitzchok
    משתתף
    IL
    שוגי
    אתה בעצם רוצה שהשדה יתן לך גם להקליד ערך (טקסט) חדש וגם לבחור מרשימה של כל הערכים שיש ברשומות אחרות קשורות לאותו מק"ט?

לדוגמה יש רשומות כאלה

מק"ט טקסט
    1 כן
    1 לא
    2 פחות
    2 יותר
    3 כלום

בשורה חדשה שמתייחסת למק"ט 2 תוכל או לבחור מ"פחות" או "יותר" בלבד (ולא כן, לא, כלום) או להקליד (סתם) "שווה" – ואם "שווה" אז פעם הבא זאת תהיה גם אופציה ברשימת הבחירה.

נראה לי שזו אפשרות אך פחות נפוצה.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    אלמוני
    אורח
    אני אסביר את עצמי, הכוונה היא לקחת שדה שמיועד לרישום תקן מסויים ושבשדה זה תהיה אפשרות לרשום מלל שונה אבל כך שבפעם אחת אכניס את כל האפשרויות ושהמשתמש רק יצטרך לבחור את מה שמתאים לכל מק"ט (ממש כמו רשימת בחירה)
    yitzchok
    משתתף
    IL
    מה שאני מבין ממה שאתה כותב זה שאתה רוצה שהמשתמש יבחר אופציה מילולית מבין כמה, והמבחר שמציעים לו תלוי במק"ט
    ויש למשתמש אפשרות לבחור אך ורק מתוך הרשימה
    אני מתלבט האם צריכים שדה טקסט + בחירה (שזה מה שאתה מבקש לכאורה, וליאור התייחס לזה לדעתי) או שדה שמציג בחירה + אפשרות לבחור
    ההבדל הוא מעין ההבדל בין שדה "סוג לקוח" במסך לקוחות ו"פרמטר 1" במסך לקוחות (פחות או יותר). ההשלכות יותר ברורות במשך הזמן. תלוי מה רוצים לעשות עם זה.
    אתה מבין את ההבדל?
    Lior
    מנהל בפורום
    באיזה מסך המשתמש יבצע את הבחירה של התקן הזה אחרי שאתה הקלדת את הערכים האפשריים לכל מק"ט ?
    yitzchok
    משתתף
    IL
    להבהיר
    מדובר בשני המקרים בפתרון של "אתה צריך טבלה ומסך חדשים" – רק יש שני דרכים להתייחס לטבלה – בתור מקור טקסט לשדה שלך או בתור מחזיק ערכים (שיחליף את השדה הקיים)
מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.