› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › בניית מסך המתבסס על טבלה סטנדרטית
- This topic has 11 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 4 חודשים by
sayo.
- מאי 1, 2018 בשעה 6:07 pm
היי
בניתי מסך די פשוט שמתבסס על טבלת PORDERITEMS
המטרה שלי היא שיוכלו לבצע דרך מסך זה עדכונים למסך פירוט הזמנות רכש.
ובצפייה בנתונים.
כאשר אני מכינה את המסך, יש לי 4 שגיאות:
1. משתנה NSCUST.$: בהפעלה SARA_PORDISINGLEa/DELETE אינו קיים כעמודה במסך.
2. משתנה EEXTTYP.$: בהפעלה SARA_PORDISINGLEa/DELETE אינו קיים כעמודה במסך.
3. משתנה DOCKEY.$: בהפעלה SARA_PORDISINGLEa/DELETE אינו קיים כעמודה במסך.
4. משתנה EDOCTYP.$: בהפעלה SARA_PORDISINGLEa/DELETE אינו קיים כעמודה במסך.בדר"כ כשאני בונה מסכים אז אני מבססת אותם על טבלה שאני בניתי אבל פה לא היה לי צורך לבנות טבלה פרטית…
אודה לעזרה!!
- Replies
-
- מאי 1, 2018 בשעה 6:44 pm
אז סליחה על השאלה המיותרת הזו – מסתבר ששכחתי להכניס את סוג התעודה…- מאי 1, 2018 בשעה 8:53 pm
- מאי 1, 2018 בשעה 11:09 pm
חשוב לי לציין שלא מומלץ (שלא נכון) לאפשר במסך כזה עדכונים ישירים לעמודות סטנדרטיות אלא רק לעמודות פרטיות.הגישה הנכונה היא להכין את המסך כך שלא ישמור לטבלה אלא יעדכן את המסך הסטנדרטי בעזרת ממשק. כך אפשר לדעת שכל עדכון יבוצע באופן תקין וכפוף לחוקיות.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- מאי 2, 2018 בשעה 11:00 am
בדרך כלל הרעיון העומד מאחורי מסך כזה הוא לאפשר דברים שלא ניתנים במסך הרגיל, כמו לשנות ערכים כאשר התעודה נמצאת בסטטוס שאינו מאפשר שינויים, לשנות ערכים בשדות שהם לקריאה בלבד וכד'. השימוש בממשק מונע חלק האפשרויות הללו מפני שזה כאילו מקלידים נתונים לתוך המסך הרגיל.לתת דוגמא מאתמול: איך אתה (יצחק) מתמודד עם חשבונית לקוח זמנית עם תאריך 30/04/18 שמכיל שורות כאשר כבר נרשמה חשבונית בתאריך 01/05/18? לא ניתן לסגור את החשבונית. האם אתה מרוקן את החשבונית משורות, משנה את התאריך וקולט את השורות שוב? אני רשמתי תאריך מאזן לחשבונית 30/04/18 ובאמצעות מסך עוקף שיניתי את תאריך החשבונית ל-01/05/18. הרבה יותר פשוט מכל שיטה אחרת.
- מאי 2, 2018 בשעה 2:55 pm
כל עוד הכוונה דווקא לעקוף חוקיות במערכת וזה נעשה בשיקול דעת, לא אתווכח עם זה.התייחסתי יותר למצב בו המסך הוקם בעיקר לייעל את העבודה על ידי ריכוז שורות תעודות שונות במסך שטוח, ואין הכוונה לבצע שינויים שלא ניתן לבצע בצורה אחרת.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- מאי 6, 2018 בשעה 12:21 pm
- מאי 6, 2018 בשעה 2:53 pm
ספו כתב:שלום.
אני חדש במערכת.
קראתי שאי אפשר לבנות מסך חדש לטבלה סטנדרטית.זאת בעצם שאלה?
באופן עקרוני ניתן, גם אם מישהו יחסם או יקבע נוהל שלא עושים זאת.
איפה קראת שאי אפשר?
אולי הכוונה שלא רצוי, ומהסיבות שתיארתי?[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- מאי 7, 2018 בשעה 11:34 am
- מאי 7, 2018 בשעה 12:55 pm
בדיוק. כתוב לא לעשות את זה, לא שאי אפשר.כשיש אילוצים ועושים את זה צריכים לקחת בחשבון למה אמרו לא לעשות את זה. צריכים לדאוג למנוע מחיקות, ולא לעדכן ישירות עמודות סטנדרטיים וכו'.
במקום להכנס לכל זה מה מלמדים כלל פשוט יותר.
אבל יש יוצאים מן הכלל ולכן הדיון שניהלנו. זה תחום של המפתחים המתקדמים יותר.בהצלחה
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.