› פורומים › שימוש במערכת › הגדרת מסך טקסט
- This topic has 4 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 2 חודשים by NoamN.
-
- ספטמבר 15, 2019 בשעה 4:28 pm
שם המסך החדש יהיה בנוי על שם המסך האב (נניח ORDERS) עם סיומת TEXT. לכן מסך המלל החופשי להזמנות לקוח נקרא ORDERSTEXT. כנראה את מנסה להוסיף דרך התכנית מסך טקסט למסך סטנדרטי שחסר לו קידומת פרטית – לכן ההודעה.אם אכן כך, תצטרכי לבנות טבלה ומסך ידנית. לטבלה יש בדרך כלל ארבעה שדות אבל זה תלוי במספר השדות שיש במפתח הראשי של מסך האב.
- ספטמבר 16, 2019 בשעה 9:00 pm
תודה רבה נועם!אני אכן צריכה להוסיף מסך טקסט למסך סטנדרטי.
אם תוכל, אשמח להסבר קצת יותר מפורט למשפט 'זה תלוי במספר השדות שיש במפתח הראשי של מסך האב'.
אני צריכה להוסיף את המסך ל'מסמכים למשימות לקוח'.
במפתח U שלו יש שתי עמודות: מספר הלקוח ומספר הקובץ.
אציין שהידע שלי בתכנות די מוגבל, אני יודעת SQL ברמה בסיסית+, אבל בגדול אני משתמש קצה (מנהל מערכת אמנם, אבל בכל זאת…) שמנסה לשפר את המערכת איתה אני עובדת.
תודה!
תודה!
- ספטמבר 17, 2019 בשעה 5:17 pm
אתחיל בדוגמא אחרת. המסך/טבלה ORDERSTEXT מורכב מארבעה שדות: ORD, TEXT, TEXTLINE ו-TEXTORD. המפתח הראשי מורכב משני שדות, ORD ו-TEXTLINE. מה זה אומר? לפי ORD, פריוריטי יודעת אלו רשומות בטבלה שייכות להזמנה הנוכחית, ו-TEXTLINE נותן לנו את הרשומות הללו לפי סדר. אם המפתח היה מורכב אך ורק מ-ORD, יכולנו לשמור רק רשומה אחת (כי המפתח הראשי חייב להיות יחודי). אפשרות אחרת היתה שהמפתח הראשי יהיה רק TEXTLINE כאשר ORD יהיה מפתח N אבל כנראה השימוש ב-TEXTLINE במסך טקסט חופשי מחייב ש-TEXTLINE יהיה יחודי לרשומות של אותה הזמנה, אך לא יחודי בין ההזמנות (כמו KLINE ב-ORDERITEMS). לכן נדרש מפתח ראשי שמורכב משני שדות, כאשר הצירוף מזהה באופן חד חד ערכי את הרשומות השייכות לכל הזמנה.השאלה שלך שואלת לגבי המסך CUSTCNEXTFILE אשר מבוסס על טבלת CUSTEXTFILE, וכפי שאת מציינת, המפחת הראשי של הטבלה הזו (או בלשון פריוריטי, מפתח ה-U) מורכב משני שדות: מספר לקוח ומספר קובץ. כיוון שהמפתח הראשי של המסך הזה מכיל שני שדות, המפתח הראשי של המסך הבן, דהיינו מסך הטקסט, צריך להכיל שלושה שדות: מספר לקוח, מספר נספח ומספר שורה. במילים אחרות, טבלת הטקסט שלך צריכה להכיל חמישה שדות: CUST, EXTFILENUM, TEXTLINE, TEXT ו-TEXTORD. יתרה מזה, את צריכה לבנות את המסך בעצמך – צריך להקפיד על כל הטריגרים כי אחרת זה לא יעבוד.
כדאי לך להסתכל על טבלה CAMPAIGNTOPICSTEXT ועל המסך שבנוי על הטבלה הזו. גם כאן יש מפתח ראשי בעל שלושה שדות.
כל זה היה נמנע לו מעבצי פריוריטי היו מגדירים מפתח A בכל טבלה. בטח חשבו "מי צריך מסך בן?" למסך הזה, שהוא בעצמו מסך בן, מה גם הוא מכיל מסמכים.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.