היכן מקימים עצי מוצר ?באיזה מודול?האם ניתן בZOOM?

פורומים שימוש במערכת היכן מקימים עצי מוצר ?באיזה מודול?האם ניתן בZOOM?

משתתף
    שלום רב ,
    אני יודע שאולי השאלה תשמע לחברי הפורום קלה או …

הנני מעונין להקים בארגון שבו אני נמצא עצי מוצר לשם תמחור מוצרי החברה באופן שוטף !
    המפעל הינו מפעל יצרני תעשייתי שבו מועסקים כ 13 עובדי יצור ,

בחברה קיים מערכת פריוריטי זום .

1.האם צריך את מודול ייצור לשם , הקמת עצי מוצר ? והרצת MRP ? משום שאין.

2.האם מישהו יכול להגדיר לי כיצד אני אמור להקים עצי מוצר , האם במסך מוצרים שקיים גם במודול ניהול מלאי ?

3. לאחר הקמת עצי מוצר במערכת , וספירת מלאי , האם אז לתמחר את מוצרי החברה באופן יעיל ?
    תודה.

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 19 סה״כ)
  • Replies
    לוי
    משתתף
    שלום,

מערכת זום לא כוללת מודול יצור. כן ניתן להשתמש במודול ההרכבות כ'מיני יצור'.

את הבנים בעץ המוצר ניתן להקליד במסך מוצרי בן (מסך בן של 'כרטיס פריט' או מסך בן של 'מוצרים'). יש להקפיד כי המוצר המיוצר (ממסך האב) יוגדר ככזה ע"י עדכון הערך P בשדה טיפוס בכרטיס הפריט (ללא הגדרה זו, בהגדרת בנים במסך הבן העמודה לתיעוד בלבד? תסומן אוטומטית כך שהגדרתו כבן תהיה חסרת משמעות).

בפתיחת תעודת הרכבה ועדכון השדה 'כמות בפועל' בשורה, הבנים שהוגדרו למוצר ירדו מהמלאי בכמות שהוגדרה. בנוסף, ניתן להגדיר מחיר תקן למקט שעות עבודה ולדווח להרכבה את שעות העבודה שהושקעו, העלות תתווסף לתמחיר המוצר.

לא ניתן להגדיר מנת ייצור למוצר המיוצר (מנה/פק"ע)

אני לא מכיר דו"ח בעזרתו תוכל לבצע רכש של מוצרי בן על בסיס הזמנות של מוצר האב, ברור שMRP לא כלול בתוכנת הזום.

לגבי התמחיר: עץ מוצר ברמה אחת הוא 'אוכל בלי מלח', בכמה רמות – שווה בדיקה מעמיקה.

בהצלחה

יהונתן
    משתתף
    תודה רבה (: יישר כוח !!!
    יהונתן
    משתתף
    "לגבי התמחיר: עץ מוצר ברמה אחת הוא 'אוכל בלי מלח', בכמה רמות – שווה בדיקה מעמיקה."

1.למה הכוונה ? אם תוכל לפרט בבקשה ?
    2.כמו כן האם בעת בניית עצי המוצר בזום , אוכל חוץ מהתמחור של עץ המוצר , האם אוכל להקים ניהול מלאי יעיל , כולל זמני אספקה של מוצרי בן , מלאי מינימום , כושר קיבולת ייצור , וכו " בעת הזמנת עצי מוצר ?(הבנתי מתוך דבריך שכן אוכל לקיים ספירת מלאי וכן דיווח הרכבות בתהליכי ייצור לשם תמחור שעות עבודה .

תודה (:

לוי
    משתתף
    מודול ההרכבות נועד לייצור מוצר על בסיס חומרי גלם (ב'פריוריטית': ליצור מוצר מטיפוס P על בסיס מוצרים מטיפוס R) – עלות המוצר המיוצר תחושב על בסיס עלויות חומרי הגלם שנופקו להרכבה בתוספת דווחי השעות (בגדול. ראה בפרוצדורה 'הצגת פרמטרים תמחיריים אפשרויות שונות). השאלה היא מה יקרה עם תנפק מוצרי בן להרכבה, ואת מוצר האב תנפק להרכבה נוספת כמוצר בן של מוצר אחר וכו'. התמחיר התעשייתי (המגיע כחלק ממודול הייצור בו משתמשים בפקודות עבודה ולא בהרכבות) יציג את עלות מוצר האב ברמה הגבוהה ביותר כעלות מוצרי הבן + ש"ע בכל הרמות של עץ המוצר, יש לבדוק אם התמחיר המסחרי יתן גם הוא תוצאות אלו.

לגבי ניהול הרכש – לדעתי אין ולו דו"ח אחד שיתן לך מענה אפילו לרמה אחת בעץ המוצר. דהיינו, אם הגדרת מוצר אב 'סט שולחן מטבח' עם שולחן אחד + 4 כסאות כמוצרי הבן שלו, וקיימת הזמנת לקוח ל20 סטים, אין דו"ח שיציג לך שצריך להזמין 80 כסאות ו20 שולחנות.

לגבי כושר קיבולת יצור, נסחפת בגדול… :cheer:

נ.ב.
    דו"ח הרכש איתו עובדים בזום הוא 'המלצות רכש – מסחרי' (רכש > תכנון רכש > דו"חות תכנון רכש > דו"חות המלצות לטיפול). דו"ח זה מחשב את היתרה להזמנה לפי הפירוט הבא: מלאי קיים+הזמנות רכש-הזמנות לקוח-מלאי בטחון = כמות להזמין. דו"ח זה (בשונה מתכנון הרכש בפריוריטי) הוא לא על ציר הזמן. דהיינו, אם הכמות הנוכחית במלאי היא 10, קיימת הזמנת לקוח על 20 והזמנת רכש על 20 – הדו"ח לא יציג את המקט כ'בעייתי' למרות שתאריך האספקה של הזמנת הלקוח הוא בעוד יומיים ותאריך האספקה של הזמנת הרכש הוא בעוד חודשיים, ולא תוכל לספק את הסחורה ללקוח.

יהונתן
    משתתף
    תודה רבה רבה !!!!!
    ועוד שאלה קטנה אם ניתן
    אני כרגע בונה עצי מוצר בחברה , (מערכת זום )
    והבעיה שלשם הדוגמא אם יש לי שולחן (אב) והנני מעונין להגדיר ש3 מקטים (זהים ) הינם מוצרי הבן שלו עם יחס מידתי שונה ,, אזי המערכת לא נותנת לי להכניס אותם כ3 מוצרי בן , משום שורה זהה ,

האם יש לך רעיון כיצד לפעול ?
    תודה(:

לוי
    משתתף
    מה הכוונה יחס מידתי שונה? תן דוגמא
    יהונתן
    משתתף
    מוצר האב הינו עמוד ( 1 יחידה)
    מוצרי הבן
    1. ברזל שטוח 25/3 באורך 0.42 מטר -2 יחידות
    2.ברזל שטוח 25/3 באורך 0.10 מטר – 4 יחידות
    3.ברזל שטוח 25/3 באורך 0.65 מטר- 3 יחידות
    ויש עוד מוצרי בן

1.האם להקים מקטים שונים ?
    2.האם להשתמש בעמודות מסך בן במסך מוצרים ב-מקדם /חילוק כפל /משתנה ?
    3. אם כן כיצד להשתמש בהם ? בפרט בעמודת משתנה (יש לנו כאן מערכת זום – וחושבים על מעבר לתעשייתית אם ממש…)
    תודה רבה (:

יהונתן
    משתתף
    תודה הסתדרתי (:
    כעת יש בעיה חדשה , כאשר אני מקים את כל מוצרי הבן , כיצד נעשת המשיכה של המחירים של מוצרי הבן למוצר האב ,
    האם מישהו יכול לומר לי מה התהליך לשם עדכון מחירים בכרטיס פריט , כולל מחיר עלות תקן , מחיר ספק ,מחיר אחרון , וכו "
    האם צריך לסגור צובר לפני , המערכת עם ים של זבל משום שמעולם לא המלאי לא מתוחזק , וללא עצי מוצר , יש מחירון של ספקים (הדבר היחיד )
    אשמח בעזרה אם אפשר .
    לוי
    משתתף
    אם יש לך הרבה זבל במערכת (כמויות ועלויות לא נכונות) יש לאפס בספירת מלאי. ראה FAQ באתר אשבל: https://backoffice.eshbel.com/eshbel/primail/faq/q0000958-1.htm

היררכיית מקורות העלות: https://backoffice.eshbel.com/eshbel/primail/faq/q0000637-1.htm

עדכון מחיר תקן (שמשמש את התמחיר רק במידה ולא קיים מקור מחיר אחר) הוא ידנית בכ. פריט, ומחיר אחרון (בכ. פריט) הוא בכלל לקריאה – מושפע ממקורות אחרים – תלחץ F1 על השדה ותראה. לעדכון גורף תוכל להיעזר בפרוצדורה 'עדכון מחירי מוצר' בתפריט כספים>תמחיר מסחרי.

לדעתי, בגדול אתה צריך לאפס את כל המחירים (לפי הFAQ), להגדיר מחיר תקן למוצרים ולהתחיל לרוץ. מחירי המוצרים המיוצרים יושפעו מעלויות מוצרי הבן + שעות העבודה.

יהונתן
    משתתף
    תודה רבה לוי
    תודה על הניווט וההמידע שאתה משלח כאן , על הסבלנות והעזרה !
    עזרת לי מאוד , ואם כבר מדברים , אז בעת פניות לאשבל , רוב מי שפניתי אליו , לא היה לו חצי דבר במידע לגבי הנ"ל , ובטח לא סבלנות .(אבל אם הייתי מזמין אותם למפעל אני בטוח שאז אולי כן (:)\
    חג חנוכה שמח (:
    לוי
    משתתף
    לדעתי זה סתם עניין של תחומי אחריות – התמיכה של אשבל אמורה לטפל בתקלות תוכנה ובשאלות נקודתיות, זו לא מחלקת הדרכה.

שמחתי לעזור, חג שמח.

יהונתן
    משתתף
    שאלה נוספת אם ניתן :
    1.הוצאות משתנות וקבועות הינם כ25% ממחיר כל עץ מוצר , האם יש דרך להכניס זו לעץ מוצר (אולי כמוצר בן ?)
    2.לאחר שבניתי את עץ המוצר , כיצד המחיר מחושב בכרטיס הפריט ?כלומר כיצד המידע של מחירי מוצרי הבן נמשכים לאב המוצר?מה עלי לעשות ?
    3.היכן אני יכול לראות דוח שבו אני רואה את עץ המוצר עם מוצרי הבן שלו (בכל הרמות )ועלות הרכש/ייצור של מוצרי הבן בזום ?
    תודה ושבת שלום (:
    לוי
    משתתף
    אני לא מכיר דרך להגדיר עלות משתנה. ניתן להגדיר מוצר חדש (לא מנוהל מלאי) ולהכניס לעץ המוצר, אך כנ"ל עלותו תהיה קבועה – עלות התקן שהוגדרה בכרטיס פריט (אא"כ אתה מסוגל לחשב ולהכניס בכל הרכבה את העלות הנוספת, ואז תוכל פשוט להכניס אותה כדווח שעות)

בגדול, מחיר מוצר האב מחושב (בהרצת תמחיר: כספים>תמחיר מסחרי>עלות מוצר>מחיר לתאריך נוכחי/תמחיר לצובר), כסך עלויות מוצרי הבן + שעות העבודה שדווחו. יש לקבוע את שיטת ניהול התמחיר באמצעות הפרוצדורה 'עדכון פרמטרים תמחיריים' (כספים>תחזוקת כספים>תוכניות שירות).

עלות מוצרים: בכרטיס פריט מוצגות עלויות המוצרים בעמודות עלות ש"ח ועלות $, אך בגלל סיבות שונות מוצג מחיר מדויק (ולא בערך) רק מיד בהרצת תמחיר.
    את המחיר שחושב בתמחיר (האחרון, ואלו שחושבו לפניו ובתנאי ש'הוצמדו' לצובר באותו תאריך) ואת התנועות שהשתתפו בחישוב עלות זו ניתן לראות במסכים 'תמחיר ח"ג' (למוצרי R) ו'תמחיר פריטי יצור' (למוצרי P) ובמסכי הבן שלהם.

דו"חות עצי מוצר: בתפריט דו"חות עצי מוצר (ניהול מלאי>מוצרים).

YairM
    משתתף
    שלום יהונתן

בהמשך לתשובתו של לוי,להלן פתרון יישומי לעלות משתנה

יש להקים פריט חדש עבור העלות העקיפה ולהגדיר אותו כלא מנוהל מלאי,ולקבוע בלשונית מחירים בשדה תקן עלות ש"ח את הערך 1.
    לאחר מכן יש להריץ את התוכנית עדכון מחירי מוצר בנתיב: כספים > תמחיר מסחרי > עדכון מחירי מוצר ולבחור בקלט עדכון מחיר עלות לפי עלות תקן ולבחור את המק"ט החדש של העלות העקיפה.
    לאחר מכן עליך לחשב לכל מוצר את ה-25% של העלויות המשתנות והקבועות,לכל מוצר להוסיף במוצרי בן את המק"ט החדש של העלות העקיפה ובכמות להגדיר את התוצאה של חישוב 25% של העלויות המשתנות והקבועות מעץ המוצר,
    לדוגמא אם העלות של עץ המוצר הינה 10 ש"ח ,אזי 25% מתוכם הם 2.5 ש"ח ,לכן נגדיר כמות 2.5 במק"ט של העלות העקיפה וכיוון שקבענו מחיר עלות למוצר זה כ-1 ש"ח אזי המערכת תוסיף 2.5X1=2.5 ש"ח לעץ המוצר.

לגבי סעיף 3 ,אם מוגדרים לך מחירי עלות תקן לכל הפריטים, תוכל להפיק את הדוח ניתוח מחיר תקן – ש"ח בנתיב כספים > תמחיר מסחרי > עלויות תקן > ניתוח מחיר תקן – ש"ח
    אם לא מוגדרים לך מחירי עלות תקן ש"ח לכל הפריטים או לחלק מהם, תוכל שוב באמצעות התוכנית עדכון מחירי מוצר לעדכן מחיר זה בכרטיס הפריט, והפעם לבחור בקלט עדכון עלות תקן לפי עלות, במידה ואתה רוצה לעדכן את עלות תקן רק לחלק מהפריטים עליך ללחוץ F6 בקלט של המק"ט ובמסך לבצע שאילתה שתחזיר את כל הפריטים שערך עלות תקן ש"ח שלהם הינו 0 ואז לצאת חזרה לתוכנית ולהמשיך.

בהצלחה
    יאיר

יהונתן
    משתתף
    תודה רבה (:
מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 19 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.