בניתי עצי מוצר במערכת והגדרתי אותם כ-P . כשאני מריץ MRP תעשייתי הוא לא פותח לי פקודות עבודה . מה עוד כשאני מגיע למסך של פקודות העבודה ואני מקיש את המק"ט שהוא P , המערכת מקפיצה הודעה שלא ניתן לפתוח פקודות עבודה למוצרים שהתהליך שלהם הוא Assembly – הרכבה מחסן. נראה לי שפשוט צריך להגדיר תהליכים למוצרים אלו שכן ניתן יהיה לפתוח את הפק"ע. ברמת העיקרון אני צריך תהליך של פתיחה וסגירה של הפק"ע. איך עושים זאת?
היי גלעד,
קודם כל – לדעתי יש ניהול שונה של הרכבות מאשר של פקודות עבודה (למרות שאני לא מבין בזה לעומק).
בנוסף – מרגע שיש לך תהליך שונה שמוגדר למק"ט הספציפי ויש לו בן/בנים ממהם מכינים אותו, אז בהרצת MRP עם ההגדרות הנכונות יפתחו פק"עות. אנחנו עובדים כך כבר שנים. בנוסף יש דרך לפתוח פק"עות ידנית, מהרגע בו ניתן בכלל לפתוח פק"עות כאלו.
לפי מה שהבנתי מהשאלה שלך,עד עכשיו המפעל שלכם מתנהל בפקע"ות אוטומטיות שנפתחות בעת הרצת MRP.
למק"ט החדש שלך אתה צריך לבנות תהליך חדש: ייצור->מידול->תהליכים. בתהליך זה אתה צריך לכתוב את הפעולות שקורות למוצר שלב אחרי שלב (כל פעולה שתכתוב תצטרך בסוף לדווח עליה בעת הייצור) בפעולה האחרונה אתה צריך לסמן לאיזה מחסן אתה רוצה שהמוצר יגיע (המחסן ממנו מבוצעים המשלוחים) ולסמן "V" בשדה "ביטול פעולה".
במסך מוצרים תצטרך לשנות את התהליך של המוצר מ-ASSMBLY לתהליך אותו בנית, ובסופו של דבר לקשור את המוצר במסך "קישור תבניות פק"ע/מנה למוצר" לתבנית הפקעו"ת שמנוהלות אצלכם במפעל- שים לב בעת הקשירה למוצר תראה האם מסומן "V" בפתיחה אוטומטית-דבר זה אומר שבעת הרצת MRP הפקע"ות יפתחו אוטומטית בהתאם להזמנות. אתה יכול גם להוירד את הסימון וכך בכל פעם שתיכנס הזמנה תצטרך לפתוח ידנית את הפק"ע.
שלום רב,
1. בדוק שיש לך תהליך הרכה למוצר ושהתהליך אינו הרכבה במחסן (עלייך ליצור תהליך למוצר)
2.לוודא תבניות מספור לפק"ע
3.לוודא סימון MRP בשורה בהזמנה
4.להריץ MRP תעשייתי
*.גם לי הייתה בעיה דומה , סעיפים 1,2 פתרו את הבעיה.