› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › הרשאות לפרוצדורה?
- This topic has 19 תגובות, 5 משתתפים, and was last updated לפני 10 שנים, 7 חודשים by yitzchok.
- יוני 27, 2013 בשעה 1:43 pm
שלום,
1.אני בניתי פרוצדורה A
2.בניתי פרוצדורה B שמפעילה את פרוצדורה A ע"י
EXECUTE WINACTIVE -P 'A'…
3.את פרוצדורה B אני מקשרת למסך לקוחות כהפעלה ישירה.
4.למשתמש tabula וכל משתמש מקבוצת הרשאות tabula
הכל בסדר.
5.לכל משתמש מקבוצת הרשאות אחרת מתקבלת הודעה:
"Tabula Error".
" שם פנימי A.
נדרשת הרשאה לפרוצדורה"6.כאשר אני מקשרת גם את פרוצדורה A כהפעלה ישירה למסך אז אין בעיה לכל המשתמשים.
אני בORACLE 11 גרסא PRIPRITY 15.
תודה .
- Replies
-
- יוני 27, 2013 בשעה 4:32 pm
שלום אולגה,לtabula יש הרשאות מלאות, ולכן בגלל מסוג הזה לא נוכל לזהות עבור קבוצת tabula כפי שתיארת.
בפרוצדורה A יש הפניה לפרוצדורה B שיתכן שאין להם גישה אליה…
אולי שווה לחשוף את הפרוצדורה B בתפריט ולתת לאותם משתמשים הרשאה ואז לבדוק האם זה עדיין נותן את אותה שגיאה בהרצת פר' A שמופנת גם לפר' B…
בהצלחה
אפי יעקובוב- יוני 27, 2013 בשעה 5:35 pm
תודה על התגובה.
זה בעצם מה שעשיתי:הגדרתי את הפרוצדורה הפנימית כהפעלה ישירה, אבל אין אפשרות להסתיר את ההפעלה :
REVOKE בסייר הרשאות מוריד את ההרשאה (grant) .
לחשוף את הפרוצדורה הפנימית בתפריט – רעיון טוב כאחר כך אפשר להסתיר את הסעיף הזה בתפריט.
תודה רבה.- יוני 30, 2013 בשעה 2:38 pm
היי,
כמה שאני מכיר אפשר לעקוף בעיות מהסוג הזה אם מריצים את הפרוצדורה 'הכנת הרשאות נדרשות…' אבל אולי אני לא מבין את הבעייה.בהצלחה.
אורן
- יולי 2, 2013 בשעה 5:05 pm
תודה אורן
עפ"י עזרה ל'הכנת הרשאות נדרשות…' זה בדיוק משצריך
אבל זה לא עזר.
בכל זאת תודה רבה ,למדתי דבר חשוב.- יולי 4, 2013 בשעה 3:02 pm
מוזר.אגב – אני לא זוכר איך אני פתרתי את זה בסוף אבל הייתה לי בעייה דומה וניסיתי גם לחשוף את הפרוצדורה הרלוונטית ולתת הרשאות ואח"כ להסתיר (להוריד את הקישור לתפריט). עדיין לא עזר.
אולי לצאת ולהכנס עזר…בכל מקרה בהצלחה ותעדכני אם את מוצאת פתרון 🙂
אורן
- יולי 4, 2013 בשעה 4:07 pm
היי אורן
לצאת ולהיכנס לא עוזר 🙂
בעיה עוד יותר מוזרה כבסביבת טסט שהיא גיבוי מסביבת אמת הכל בסדר והודעת שגיאה מתקבלת רק לאחר הסרת הרשאה בסייר הרשאות(REVOKE). פעולה ההפוכה(GRANT EXECUTE PRIVILEGE) כנראה באמת נותנת הרשאה לSTORED PROCEDURE (במקרה שלי בORACLE).כך לפחות תיארתי לעצמי.
בסביבת אמת שום דבר לא עוזר חוץ מהוספת פרוצדורה פנימית להפעלות ישירות של המסך.דרך אגב השגיאה מופיעה לכל משתמש מערכת חוץ מ-tabula.
יום טוב.
- יולי 9, 2013 בשעה 11:12 am
היי אולגה
אם יש לך הבדל בין האמת לטסט תבדקי מה ההבדל בין הסביבות – אולי יש הבדל בהתקנת בסיס הנתונים, בקבצים המופיעים בתיקית הפריוריטי, בגרסת חלונות וכל העדכונים שלה עליה מותקן בסיס הנתונים והקבצים, בהגדרות האבטחה והשיתוף של בסיס הנתונים או הקבצים של פריוריטי…זה נשמע המון לבדוק אבל הסביבת טסט אמורה להיות כמה שיותר זהה לסביבת האמת בכל מקרה, אז אני הייתי משקיע או בבדיקה או בהקמה מחדש של סביבת טסט בלי קשר.
בהצלחה
אורן
- יולי 9, 2013 בשעה 11:32 am
היי אורן
שרת טסטים הועתק מסביבת אמת אבל ברור שיש הבדלים לפחות בהרשאות ספציפיות למשל פנייה לwebservice וכו'.הסביבות מטופלות ע"י חברה שתומכת oracle וגם ע"י אשבל.לצערי אין לי אפשרותמספיק ידע לבדוק את כל features האלו.
תודה- יולי 10, 2013 בשעה 12:23 am
הי אולגה,1. תוכלי לבדוק נתוני טבלת EXECUSERPRIV ליישות המדוברת
(לטבולה\למשתמש אחר)
2. לפתור בעיה תכנותית – לקשר יישות לתפריט\מסך אבל לאפשר הפעלה רק מפרוצדורה אחרת ע"י העברת פרמטר כלשהו.יום טוב,
מארק.- יולי 15, 2013 בשעה 7:42 pm
שלום מארק,
1.אני לא כל כך מבינה מה צריך לבדוק בטבלת EXECUSERPRIV.שאילתה
SELECT * FROM EXECUSERPRIV,USERS
WHERE EXEC = exec_id
AND EXECUSERPRIV.USER=USERS.USER
FORMAT;
מציגה לי בעצם נתוני סייר הרשאות לראשי קבוצת הרשאות, נכון? מה לבדוק ומה הוא השדה IS_DIRECT
"הרשאה ישירה"?
2. "לאפשר הפעלה רק מפרוצדורה אחרת ע"י העברת פרמטר כלשהו" לא ברור לי.אפשר הסבר?
תודה.- יולי 15, 2013 בשעה 8:09 pm
1. תנסי להגדיר PRIV = W ליישות\משתמש המדוברים.
2. מה בדיוק את עושה ? למה לא לכתוב פרוצדורה אחד ולא שתיים ?- יולי 15, 2013 בשעה 9:17 pm
1.בסייר הרשאות ב RIGHT CLICK יש רק REVOKE PRIVILEGE/GRANT EXECUTE PRIVILEGE.
2.אני כתבתי פרוצדורה 1 שמופעלת כהפעלה ישירה, היא מכינה נתונים לHTMLCURSOR של דוח-פרוצדורה 2 שמופעלת ממנה ע"י EXECUTE WINACTIVE.
הפרוצדורה 2 היא העתק של פיתוח אשבל + תוספת פיתוח פרטי.- ספטמבר 3, 2013 בשעה 6:11 pm
דומני (אני בטוח בזה לגמרי) שאם תוסיפי שלב END בסוף הפרוצדורה החיצונית, ולאחר מכן קריאה לפרוצדורה הפנימי שמפעילים ע"י ה-WINACTIV יש מצב שזה יגרום להקצאת הרשאות לפרוצדורה הפנימית בתור ישות נדרשת לישות הראשית. ה-END כמובן ימנע הפעלה סתמית של הפרוצדורה הפנימית.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.