› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › התחשבות בפגי תוקף בעת ריצת MRP
- This topic has 4 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 10 שנים, 3 חודשים by
שרון.
- ינואר 15, 2015 בשעה 11:58 am
שלום לכולם,
אנחנו מחזיקים פריוריטי בגרסה 16 ומנהלים ריצות MRP באופן שוטף.
לאחרונה נתקלנו בתופעה כי בעת ריצת MRP לטווח ארוך יחסית, התכנית לא מתחשבת בחומרי גלם אשר עתיד לפוג תוקפם בתקופת הריצה (כאלה אשר לא צפוי להם ניפוק לפני מועד תפוגתם בהנחה ועובדים FIFO).
ניסינו לחשוב על פיתוחים שונים ב'תכנון רכש' אך אנחנו מפחדים כי שינויים אלה יצרו לנו הרבה "זבל" במערכת.
האם קיים פתרון לבעיה זו בגרסה מתקדמת יותר או בגרסה עתידית?
האם מישהו נתקל בבעיה זו גם כן ויכול להציע פתרון ידידותי יותר?תודה מראש!
- Replies
-
- ינואר 15, 2015 בשעה 8:43 pm
שלום שרוןMRP לא מתחשב בפגי תוקף ללא קשר לגרסת פריוריטי להלן הסבר מתוך ה-FAQ של אשבל.
האם תוכנית MRP מתחשבת בתאריכי תפוגה של מנות ח"ג?לא, תוכנית ה-MRP אינה מתחשבת בתאריכי תפוגה, לא של פק"עות ולא של חומרי גלם. התייחסות תוכנית ה-MRP לחומרי גלם מוגבלת רק להתחשבות במלאי רצפה (ב-MRP תעשייתי), אם אופציה זו נבחרה בזמן הריצה (ואז תוכנית הניפוקים תקטן בהתאם למלאי שתוכנית MRP מצאה ברצפה).
הערות:
– כדי לא לתכנן מלאי שפג תוקפו, יש להעבירו למחסן שהוגדר כלא לתכנון.
– ישנן תוכניות אחרות בפריוריטי שכן מתחשבות בתאריכי תפוגה של ח"ג. למשל, התוכנית שרושמת שורות לתעודת משלוח על סמך הזמנה לפי המלאי הקיים במחסן, והתוכנית שרושמת שורות למסך ניפוק לזווד (מסך בן של מסך פק"עות). התוכניות הללו מתחשבות בתאריכי תפוגה כדי להעדיף מנות ח"ג שתאריך התפוגה שלהן קרוב יותר.אפשר בדרך יישומית להתגבר על הבעיה.
להפיק מידיי פעם או בצורה מתוזמנת את הדוח טיפול בפגי תוקף,בקלט של הדוח לבחור עד תאריך תפוגת תוקף, היום או אתמול.
את הפריטים שמופיעים בדוח להעביר למחסן או סטטוס שהוא לא לתכנון.
בהרצה הבאה של MRP ותכנון רכש, המערת תזהה חוסר (במידה ונוצר) עבור אותם פריטים שפג תוקפם, ותפתח עבורם דרישת רכש.
רצוי וכדאי להריץ MRP בסמיכות לטיפול בדוח פגי תוקף.- ינואר 18, 2015 בשעה 9:52 am
תודה רבה על התגובה.
אם הבנתי נכון, בהרצת הדוח המתואר אאלץ לוותר בחישוב שלי על חומרי גלם אשר עתידים לפוג תוקף בזמן הריצה ולא אוכל כביכול לנפק אותם כחלק מהריצה למרות שקיימים לי ניפוקים עתידיים לפני תאריך תפוגת התוקף?
אם כך המצב, תכנית ה-MRP לא תשקף לי את המציאות כפי שהיא ותגרום לי להזמין יותר חומרי גלם ממה שאני בפועל צריכה..- ינואר 18, 2015 בשעה 3:19 pm
הי שרוןלצורך המחשת התהליך אני אשתמש בדוגמא.נניח שפריט X קיים במלאי בכמות של 10 יח' ובעל תפוגת תוקף עד 01/04/15.
קיימת הזמנה מלקוח עבור פריט Y לכמות של 5 יח' לתאריך 15/03/15 ,ועוד 5 יח' לתאריך 15/05/15.פריט X הינו אחד הבנים שממנו מורכב פריט Y ביחס של 1:1.
כאשר תריצי MRP המערכת לא תזהה חוסר לפריט X ,למרות שעבור השורה השנייה של הזמנת הלקוח הפריט X כבר לא יהיה בתוקף.
לכן אם בתאריך 01/04/15 תפיקי את הדוח לטיפול בפגי תוקף ,ותעבירי את ה-5 יח' מפריט X למחסן שלא נכלל בתכנון ,בהרצה הבאה של MRP המערכת תזהה שחסר מפריט X כמות של 5 יח' עבור השורה השנייה של הזמנת הלקוח,ותכין דרישת רכש בהתאם.
צריך לקחת בחשבון שיכולים לקרות מקרים שבהם לא יהיה מספיק זמן לרכש ,מרגע העברת הפריטים פגי התוקף וזיהוי המערכת את הצורך להשלמת המלאי.
כדי הימנע ממצבים כאלו אפשר להפיק את הדוח פגי תוקף עבור חודש קדימה או יותר, ולבדוק האם הפריטים שעומד לפוג תוקפם נדרשים לניפוק בתקופה מאוחרת.
לחלופין,אפשר לחשוב על דוח פרטי ,שיציג את הצורך בפריטים פגי התוקף לפי תאריך הניפוק ותאריך התפוגה, ובכך לטפל מראש בפריטים בעייתיים.- ינואר 18, 2015 בשעה 3:39 pm
כן, כמו שחשבתי זה מאוד מסורבל והמערכת לא תומכת בפתרון טריוויאלי. למרות שלפי ההיגיון הבעיה המוצגת היא לחלוטין טריוויאלית…
במצב בו אני מריצה תכנית MRP לטווח ארוך (נניח חצי שנתי) מכיוון ויש לנו חומרי גלם בעלי זמן אספקה גבוה, תכנון הרכש כתוצאה מה-MRP יהיה שגוי.כאשר חשבנו על פיתוח בו המערכת תזהה חומרים פגי תוקף ללא דרישת ניפוק עתידית במועד ותדע לפתוח בעבורן הזמנות רכש, נתקלנו בבעיה בה הזמנות הרכש הידניות שנפתחות לא יבוטלו כאשר נריץ מחדש תכנית MRP והמערכת תזהה אותן כהזמנה שגרתית לכל דבר ולא הזמנה כתוצאה מפגי תוקף.
כמו שאמרתי בהודעה הראשונה, הנושא מאוד מסורבל והפתרון הנ"ל יוצר לנו הרבה רעש במערכת.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.