חוקים עסקיים – מעבר סטטוסים

פורומים שימוש במערכת חוקים עסקיים – מעבר סטטוסים

משתתף
    בהזמנות רכש מנהל הרכש ביקש ממני להגידר חוק.

בעת שינויי הזמנות רכש – היום כל שינוי הזמנה (מחיר/תאריך/כמות) מקפיץ אישור הזמנה למנהל הרכש
    מנהל הרכש רוצה לאשר (אישור שני) אך ורק הזמנות שסך סכום ההזמנה שונה.

אם זה אין לי בעיה.

כעת רציתי להגדיר על המעבר בין הסטטוסים:"מחכה לאישור" ו"מאושרת" את החוק העסקי הבא:

אפשר מעבר למשתמשים:"קנייני מחלקת רכש", כאשר בוצע שינוי בשדה סטאטוס, וגם שדה "מחיר כולל" לא השתנה.

הבעיה היא שבמנהל התהליך לא מוגדר לי ערך : "לא השתנה", ולכן יש לי בעיה להגדיר מעבר לקניינים.

למישהו יש פתרון איך אני עוקף זאת או מבצע את ההגדרה.
    תודה.

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • Replies
    נכון שזה מתסכל לגלות שחסרה פונקציה או אופרטור כלשהו כגון 'לא השתנה'? :angry:

אבל מה שכן ניתן לעשות זה להתייחס לעצם התהליך בפועל שמנהל הרכש שלך מבקש.
    כלומר הוא רוצה לדעת אם המחיר הסופי משתנה, אך האמת היא שבפועל אני מניח שלא מעניין אותו אם המחיר הסופי של ההזמנה תיקטן.
    תחשוב על זה כך: אם אותו המנהל אישר את הסכום הקודם שהוא נניח 5000, אז מדוע שיהיה אכפת לו כאשר הסכום יירד? הרי בטוח שגם את זה יאשר ללא היסוס. הבעיה היא כאשר המחיר עולה מעל 5000 וכאן זה מצריך אישור נוסף אשר יתכן ויידחה על-ידו.

לכן המסקנה היא שתשתמש באופרטור 'הוגדל' כי זה החלק הקריטי של החוק העסקי.

נקווה שבשיחרור הגירסה הבאה של אשבל יוסיפו את מה שחסר.

בועז המלי
    משתתף
    המון תודה

הבעיה היותר קריטית היא במעבר הסטטוס: ממחכה לאישור לאושרה.

אני צריך להגדיר שברגע שהצעה מאושרת עברה למחכה לאישור לקניינים תהיה אפשרות להעביר את ההצעה למאושרת ללא אישור של מנהל הרכש, רק אם ההצעה אושרה בעבר.
    יש לי כאן מספר בעיות:

1)על סטטוס "מחכה לאישור" קיים דגל -"לאפשר לבצע שינויים", מה שכנראה אומר שצריך להגדיר איזשהוא קאונטר שיזהה את המעבר הראשון מ"מחכה לאישור" ל"מאושרת".
    2)קאונטר שני שמשתנה במידה והסטאטוס הינו :"מחכה לאישור" ויש שינוי מחיר -מאפשר לשלוח הודעה למנהל המכירות בקיום התנאים הנ"ל.

הקאונטר הראשון יאפשר מעבר למשתמשים במידה ולא היה שינוי.

אם יש למישהו פתרון יותר פשוט אני אשמח לשמוע עליו.

Lior
    מנהל בפורום
    אתה עובד עם רשימת מאשרי הזמנות רכש ?
    בועז המלי
    משתתף
    לא במחלקה הזו.
    האם עבודה עם רשימת מאשרים מאפשרת לי לבצע אישור שני ע"י אותו בן אדם במידה וההזמנה שונתה?
    Lior
    מנהל בפורום
    כתבת שאתה רוצה לאפשר את המעבר אם ההצעה אושרה בעבר.
    אם תעבוד עם רשימת מאשרים, תוכל לאפשר את המעבר ממחכה לאישור לאושרה אם שדה מאושרת = Y.
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.