חיפוש מוצר לפי פרמטרים

פורומים שימוש במערכת חיפוש מוצר לפי פרמטרים

משתתף
    שלום,
    האם ניתן לחפש מוצר לפי "פרמטרים נוספים" כמו שמחפשים בzap ולא לפי מק"ט ?,
    למשל מסך מחשב לפי פרמטרים: גודל (29'),
    רזולוציה מקסימלית (1920×1200),
    סוג פאנל (IPS)

אחרי חיפוש כזה אני מעוניין לראות רשימה שמציגה
    מי מתוך הספקים שלנו מציע מסכים כאלה ובאיזה מחיר.
    תודה מראש,
    ברוך

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 17 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    אתה יכול לשלוף לפי כל שדה *שמוצג במסך העליון*. זאת אומרת, אם פרמטר 14 הוא גודל מסך, פרטמטר 15 רזולוציה ופרמטר 16 סוג פאנל, אתה יכול לשלוף לפי שלושת השדות.
    snoof123
    משתתף
    אמליץ לך על התהליך שלדעתי הוא הנכון:

תנהל מחירוני ספק.
    בנתיב: רכש -> מחירוני ספק -> אשף מחירים ומוצרים של ספקים.
    תוכל ללמוד באמצעות האשף איך לעשות את זה.

**החיסרון שבשביל להציג את המידע כפי שרצית צריך לפתח דוח שמציג מחירי ספקים למוצר/פרמטרים של מוצר. (אני לפחות לא מכיר דוח כזה במערכת אולי אחרים כן).

אגב אם אין לכם מפתח אז ממליץ לכם שנעם יבנה לכם את הדוח (המגיב מעלי).

Baruh
    משתתף
    תודה למגיבים !
    נעם,
    האם הבנתי אותך נכון:
    אני צריך להכנס ל"ניהול מלאי"->"כרטיס פריט"->"פרמטרים"
    "פרמטר 4 למוצר":29'
    "פרמטר 5 למוצר":.1920×1200
    "פרמטר 6 למוצר":IPS
    ואז מערכת תציג לי רשימה של כל המוצרים מספקים שונים,שמתאימים
    לשלושת הפרמטרים האלה ?
    תודה,
    ברוך
    אלמוני
    אורח
    במסך "כרטיס הפריט", "פרמטרים" הוא שם של לשונית אשר מכילה כמה שדות. כתבת כאילו מדובר במסך בן. אבל כן, הבנת את הרעיון.

ניתן להתחכם עוד קצת: אם נניח פרמטר 4 יהיה גודל מסך, תוכל ללחוץ על F6 פעמיים בשדה "פרמטר 4": ייפתח מסך בשם "ערכים אפשריים לפרמטר 4 למוצר", ושם תוכל להגדיר מראש את כל הערכים האפשריים. כך ניתן לבחור ערך מתוך טבלה ולא לכתוב את הערך מחדש כל פעם. אולי פחות חשוב לגבי גודל מסך, אך כן חשוב בפרמטרים האחרים. מקבלים הודעת אזהרה אם רושמים ערך שאינו כלול בערכים האפשריים של הפרמטר.

snoof123
    משתתף
    ברוך ונעם לא נעים לי להשבית שמחה אבל לדעתי אתם מפספסים פה משהו:
    ברוך אומר שהוא רוצה לראות בסוף רשימה של כל המוצרים מספקים שונים.
    זאת אומרת שהוא רוצה לראות איזה ספקים (דגש על רבים) מספקים לו את המוצרים האלו ובאיזה מחירים.

בשביל זה לדעתי הוא יהיה חייב או לנהל מחירונים אחרת הוא יקבל את הפילוח רק לפי ספק אחד!!!

שוב:
    תנהל מחירונים למוצרים ותנסה לחפש דוח מתאים במערכת (או אפילו תבדוק אם אתה יכול לבנות אחד כזה ב"מחולל דוחות" הרלבנטי למחירוני ספק.

אם לא תצליח לבנות את הדוח בעצמך אני ממליץ שתשקיע ותגיד למישהו שיבנה לך את הדוח, זה גם לא כזה דוח מורכב לדעתי 🙂

Baruh
    משתתף
    עם ואלעד תודה !

אלעד, אני רוצה להתחיל ממשהו פשוט 🙂 .

נעם,
    בשיטה, שתיארת אני צריך לזכור שה "פרמטר 4 למוצר" שייך לגודל המסך,
    "פרמטר 5 למוצר" שייך לרזולוציה וכדומה.
    זה לא מה שאני מחפש.
    אני מחפש אפשרות להגדיר פרמטר "גודל מסך", פרמטר "רזולוציה" וכמו שכתבת
    לפתוח מסך בן ולבחור אחד מערכים האפשריים.
    האם זה ניתן לעשות את זה במערכת הקיימת בלי תיכנות נוספת ?

תודה,
    ברוך

אלמוני
    אורח
    אתה יכול להגדיר טבלה פרטית שתיקרא "גודל מסך". לטבלה כזו יהיו שלושה שדות: שדה מזהה (מפתח A), קוד (מפתח U) ותאור. תצטרך לבנות מסך אשר יציג את הנתונים הללו. לאחר מכן תצטרך להוסיף שדה לטבלת PART אשר יתחבר לשדה המזהה לעיל. כנ"ל לגבי כל הפרמטרים שלך. פשוט יותר קל להשתמש באפשרויות הקיימות בתוך פריוריטי, דהיינו פרמטרים למוצר.

אפשר גם בחשבון טבולה לשנות את כותרת השדה של פרמטר 4 כך במסך יופיע "גודל מסך", מבלי לבנות טבלאות.

Baruh
    משתתף
    תודה נעם !

זה יעבוד גם אם יש לי כמה סוגים של מוצרים במערכת – נגיד מסכים, דיסקים קשיחים ומקלדות (שיש כמובן פרמטרים שונים לכל אחד) ?

תודה,
    ברוך

אלמוני
    אורח
    כל אפיון דורש טבלה נפרדת פלוס שדה נפרד בטבלת הפריטים
    Baruh
    משתתף
    תודה !
    snoof123
    משתתף
    ברוך, שים לב:
    בנוגע לשמות הפרמטרים תתחבר למערכת עם משתמש בשם tabula (כדי שהשינוי יהיה תקף לכל שאר המשתמשים אוטומטית):
    תיכנס למסך כרטיס פריט, תלחץ על התפריט "עיצוב" ואח"כ "עיצוב שדות".
    תלך ללשונית פרמטרים (תחפש את הפרמטרים הרלבנטיים ותשנה להם את השמות בקליק ימני ושינוי שם מ"פרמטר 5" ל"גודל מסך").

אני מבין שאתה רוצה להתחיל ממשהו פשוט, אבל כתבת שאתה רוצה לבדוק איזה ספקים מספקים לך אילו מוצרים ובאיזה מחירים. התהליך הזה שמוצע פה לא יאפשר לך את הדבר הזה. אתה לא תוכל לערוך השוואות מחירים בין ספקים ויותר מזה, אתה גם עושה לעצמך נזק לטווח הארוך כי תצטרך להגדיר מחירי קנייה יחידים לכל פריט ואח"כ כשתרצה לעבוד כמו שצריך אתה תצטרך למחוק את כל המחירים האלה ידנית.

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אני פשוט מציין בפניך את מהות הפיתרון שאתה הולך לבצע.

Baruh
    משתתף
    שלום אלעד,
    האם אתה מתכוון, שאם אני לא אארגן מחירוני המוצרים כמו שתיארת,
    אצטרך להכניס מחיר לכול פריט בניפרד – אפילו מאותו סוג (למשל מסך של דל 29י, רזולוציה 1920×1200,סוג פאנל (IPS).
    זאת אומרת אם יש לי במלאי 10 מסכים כאלה, אני אצטרך להכניס 10 פעמים את המחיר לכול הפריט ?
    תודה,
    ברוך
    snoof123
    משתתף
    לא זה בכלל לא מה שהתכוונתי 🙂
    אני מתכוון שאתה כתבת שאתה רוצה לראות באיזה מחיר כל ספק מספק לך את הפריט.
    בעיקרון תוכל לעשות את זה לפי מחיר קניה שמתעדכן לדעתי אוט' מהמחיר האחרון בהזמנת הרכש.

אבל כדי לראות כמה מציע כל ספק ולערוך השוואות ביניהם תצטרך לנהל מחירוני ספקים / אם יש לכם ספק אחד עבור כל פריט אז אין בעיה תוכל להגדיר "ספק מועדף" בכרטיס פריט ואח"כ תוכל לשלוף את המידע.

מה בדיוק אתה צריך לעשות? לנהל פרמטרים שונים למוצרים שונים? (כמו גודל מסך וכו') או שאתה רוצה גם לראות כמה מציע כל ספק עבור כל פריט?

YairM
    משתתף
    אם לא רוצים לנהל מחירוני ספק,אפשר להשתמש בדוח מחירים אפשריים למוצר שבנתיב: רכש>תכנון רכש>דוחות תכנון רכש>דוחות מעקב לטיפול>מחירים אפשריים למוצר.

בקלט הדוח מופיע המק"ט כפרמטר ,ניתן בלחיצה על F6 פעמיים להגיע לכרטיס הפריט,שם לבצע שאילתא על הפרמטרים שרוצים לדגום ואז ללחוץ Esc,לאחר הפקת הדוח יוצגו כל המחירים האפשריים למוצרים שנבחרו בשאילתא.

Baruh
    משתתף
    יש לנו כמה ספקים עבור פריטים ספציפיים.
    אני צריך לנהל פרמטרים שונים למוצרים שונים וגם לראות כמה מציע כל ספק עבור כל פריט.
מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 17 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.