איך ניתן להתנות חישוב סכום קבוצתי (S) בדו"ח לפי בחירה בקלט או רק אם קיימת יותר מרשומה אחת בקבוצה? (כדי לחסוך שורות של חישוב קבוצתי במידה והדו"ח רץ על מידע שיש בו רק רשומה אחת לקבוצה באותה הרצה).
"בחירה בקלט", במיוחד בשדה שאינו קשור לאף טבלה, רומזת שנדרשת פרוצדורה. אם כך, אתה יכול להחליט בפרוצדורה אם להכניס שורות מפורטות לתוך טבלת המעבר (STACK כלשהו) או שורה אחת מסכמת.
נעם, איך שהבנתי את השאלה, היא האם ניתן להגדיר דו"ח ולבקש ממנו פעם להציג שורות סיכום (כמו שקורה אם רושמים S ב"סיכום קבוצתי") או לא להציג. או לחילופין לבקש מהדו"ח לא להציג שורות סיכום בכל קבוצה אלא רק באלה שיש בהן יותר משורה אחת.
ל-namnami, נראה לי שלא ניתן לעשות את הדברים האלה. לפחות לא באותו דו"ח. ניתן לנהל שני דו"חות, אחד עם S ואחד בלי, ולהציג אחד מהם לפי קלט בפרוצדורה. אבל לדעתי זה קצת כאב ראש לנהל שני הדו"חות וגם נראה לי ישגע את המשתמשים אם נותנים להם לעצב את הדו"ח כי שני הדו"חות יעוצבו בנפרד.
תשובתו של מעם רומזת על אפשרות מסוימת שהיא ליצור שורות סיכום כשורות נתונים בדו"ח, כמובן אז לא ניתן לקבל שורת סה"כ במנגנון הסטנדרטי כי היא תכלול את שורות הסיכום של הקבוצות וכך הסכום יוכפל, אלא גם שורת הסיכום הסופי תהיה שם שורת נתונים. זאת באמת אופציה אם רוצים להשקיע בזה. חסרון שולי הוא שאז ניתן למיין את הדו"ח ושורות הסיכום יזוזו עם שאר השורות.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]