› פורומים › שימוש במערכת › חשבוניות עם קופה קטנה
- This topic has 5 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 8 חודשים by מ.חשבונות.
- יולי 12, 2016 בשעה 11:08 am
שלום,אני רציתי לבקש קצת עזרה עם קופה קטנה.
אני יודע איך לעשות חשבוניות ספק.
אבל יש לי מלא חשבוניות קטנות של חניונים וכאלה ואני לא רוצה לפתוח חשבוניות עבור כולם כי זה המון זמן. הבנתי שיש דרך לעבוד עם קופה קטנה שקשור לזה אבל זה מאוד מבלבל אותי משום שקופה קטנה זה קשור לאופן התשלום ולא לפתיחת חשבונית. אתם יכולים בבקשה לעשות לי סדר בעניין?
חוץ מסדר אתם יכולים בבקשה גם להסביר מה עושים ממש בפועל? עושים הפקדות לקופה? עושים תנועת יומן? איזה סוג תנועה צריכים להגדיר?
לדוגמא הנה ציטוט הסבר מתוך ה-FAQ של אשבל שלא ממש עוזר לי:[i]מה הנוהל לרישום הוצאות קופה קטנה על מנת שהקובץ PCN 874 יהיה תקין?
חשבוניות עם סכום מע"מ מעל 300 ש"ח יש לרשום לספק עם מספר עוסק מורשה במערכת. הן לא תיכללנה בקובץ בעמודת הקופה הקטנה.
לחשבוניות עם סכומי מע"מ נמוכים מסכום זה ניתן לרשום תנועת יומן כללית שתיכלל בקופה הקטנה.
הערה: בעת רישום תנועת היומן, יש להקפיד לרשום בעמודה מונה חשבוניות שבמסך האב של תנועת היומן את כמות החשבוניות הכלולות בתנועת היומן.[/i]תודה,
אייל
- Replies
-
- יולי 12, 2016 בשעה 2:23 pm
- יולי 12, 2016 בשעה 3:16 pm
מה שאני תמיד הייתי עושה זה חשבונית ספק אחת ובמסך בן חשבונית פרטים נוספים הייתי בוחר מספר מונה וכותב עבור כמה חשבוניות התנועה הזו.
לא זוכר בדיוק את הדרך אבל זה סוגר לך את הפינה, אם אתה עושה תנועת יומן אחת כמו שנעם הציע אז אין בעיה אבל אתה צריך לסמן שם איפשהו T או K לא זוכר בדיוק איפה אבל אם לא תעשה את זה המע' תפיק דוח מע"מ לא נכון בסוף החודש.- יולי 12, 2016 בשעה 11:22 pm
snoof123 כתב:מה שאני תמיד הייתי עושה זה חשבונית ספק אחת ובמסך בן חשבונית פרטים נוספים הייתי בוחר מספר מונה וכותב עבור כמה חשבוניות התנועה הזו.
לא זוכר בדיוק את הדרך אבל זה סוגר לך את הפינה, אם אתה עושה תנועת יומן אחת כמו שנעם הציע אז אין בעיה אבל אתה צריך לסמן שם איפשהו T או K לא זוכר בדיוק איפה אבל אם לא תעשה את זה המע' תפיק דוח מע"מ לא נכון בסוף החודש.תודה נעם וגם תודה SNOOF.
אבל כמה דברים עדיין לא מסתדרים לי:
1. מה אני בוחר בסוג התנועה? תנועה פשוטה? חשבונית ספק מרכזת? הפקדה? מה?
2. איך זה מחשב את המע"מ ואיך זה נלקח בחשבון אחר כך? כלומר אני מסתכל בפירוט השורות של תנועות יומן אחרות שנוצרו ע"י המערכת במקרה של חשבונית ספק מרכזת ושם יש שלוש שורות בפירוט כאשר אחת מהן היא חיוב חשבון "מעמ תשומות". לא צריך לעשות משהו דומה גם כאן? אם לא אז למה?
3. בלי לדעת את התשובות לשתי השאלות שלי למעלה אני ביצעתי את מה שאמרתם וזה לא עובד. בחרתי בסוג התנועה חשבונית ספק מרכזת וכאשר סגרתי את התנועה בדקתי דוח PCN874 לכל השנה (מתחילת שנה עד עכשיו) וזה לא מופיע באף מקום בדו"ח אפילו לא תחת קופה קטנה (שאצלי בדו"ח זה ריק).- יולי 13, 2016 בשעה 11:10 am
1. סוג תנועה לדעתי יכול להיות חשבונית ספק רגילה. אבל זה שווה ייעוץ מול רו"ח או לפחות מנהל\ת חשבונות.
2. בשיטה שלי אתה נכנס לחשבוניות ספק מרכזות – בוחר ספק כללי, יורד למסך בן "חשבונית פרטים נוספים" בוחר שם במונה חשבוניות את מס' החשבוניות הרלבנטיות, בסוג רשומה למע"מ אתה בוחר K (חשבוניות לקופה קטנה או משהו כזה).
3. האם עבדת בשיטה שלי? אם כן, האם מילאת את "סוג רשומה למע"מ" = קופה קטנה? (K)
אם אני זוכר נכון מהפעם האחרונה שהטמעתי תהליך למע"מ בחברה זה מה שהשפיע לי על הקובץ.(בהנחה כמובן שהמס מע"מ לרכש 002 מוגדר אצלכם כמו שצריך עם אחוז מס נכון ומוגדר כמס לרכש).
- מרץ 22, 2019 בשעה 11:00 am
שלום אייל,
אני חדשה, חברה שלנו בשלב הטמעה. יש לי הרבה קופות קטנות ושאלתך מאוד מעסיקה אותי. אשמח לדעת כיצד פתרת את הבעיה. איך בדיוק אתה רושם פקודות יומן ? גם אני חושבת שכדאי דרך חשבונית רכש, ואחר כך לעשות הפקדה. אז מה קורה עם מע"מ, איפה מכניסים k ?
תודה רבה מראש,
נלי
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.