מוצרי לוואי תהליך Mold

פורומים שימוש במערכת מוצרי לוואי תהליך Mold

משתתף
    שלום לכולם,
    האם משהו יישם תהליך Mold?

אסביר מה אני צריך.
    בעיקרון מדובר בתהליך יצור ליציקות פלסטיק.
    המאפיין של מכונות יציקה הוא שעובדים עם תבניות יציקה בתבנית ניתן לייצר מספר מוצרים בלחיצה אחת.
    בתרגום לעולמינו בדיווח ייצור אחד מדווחים לשלוש פקע"ות.

הבעיה ממשיכה גם בתהליכים מקדמים. אם בוחרים לעבוד עם תבנית מסויימת כאשר המוצר העיקרי הוא X יתכן שיהיו גם מספר מוצרים Y.
    כך שכאשר MRP פותח פקעו"ת הוא אמור לפתוח בפק"ע למוצר הנוסף (Y).

יש מנגנון כזה בפריורטי שנקרא תוצרי לוואי. מגדירים מוצר שהוא תבנית והתהליך שלו מוגדר כ Mold. את המוצר הזה צריך לצרף לכל מוצרי הלוואי.

בקיצור, לא מצליח להפעיל את המנגנון הזה וההוראות שבפריוריטי לא ממש ברורות לי.
    אשמח להסבר ודוגמאות.

סנריו להסבר:
    לתהליך יציקה של בורג.
    התבנית מכילה 30 ברגים ו 5 אומים (כך שכל לחיצה יוצרת 30 ברגים ו 5 אומים).
    כמובן שתערובת הגלם המוזרקת לחלקים (מוצרי הבן) של שני החלקים זהים.
    סה"כ כל לחיצה דורשת 2 קג חומר יציקה.
    כל בורג 45 גרם חומר כל אום 10 גם השאר נפולת.
    מקווה שהייתי ברור.

תודה מראש

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    אכן כן,ההסבר באשפים לא מדויק ולא מפורט מספיק.

אנסה להסביר בהתאם לדוגמא שלך.

נניח שמק"ט הבורג הוא A,ומק"ט האום הוא B.

ונניח שמק"ט חומר הגלם להזרקה הינו C.

תקים מק"ט חדש D (עשה זאת במסך מוצרים,אחרת לא תוכל לשנות את התהליך לתהליך Mold) ותקרא לו תבנית 30 ברגים ו-5 אומים,תקבע לו תהליך Mold.

במק"ט A תגדיר במסך מוצרים,במסך האב, כמות אב 15,ובמסך מוצרי בן רשום את מק"ט התבנית D.

ואת המק"ט חומר הגלם C,בכמות הנדרשת להזריק  15 ברגים כולל הפחת היחסי (לפי חישוב שלי 0.933 ק"ג).

במק"ט B תגדיר במסך מוצרים,במסך האב, כמות אב 2.5,ובמסך מוצרי בן רשום את מק"ט התבנית D.

ואת המק"ט חומר הגלם C,בכמות הנדרשת להזריק  2.5 אומים כולל הפחת היחסי (0.067 ק'ג).

תגדיר את מק"טים A,B,D במסך קישור מוצרים לתבניות פק"ע.

כאשר תריץ MRP (לבדיקה תוכל להגדיר מלאי בטחון למק"ט A בכמות של 30 יח')יפתחו 3 פק"עות למק"טים: A בכמות של 30,B בכמות של 5,D בכמות של 2, שחרר קודם את פק"ע למק"ט D, ולאחר מכן את שני הפק"עות האחרות.

חומר הגלם C שהוגדר כבן למק"טים A,B יתווסף ברשימת הזווד של פק"ע מק"ט D, נפק את חומר הגלם בפק"ע.

כאשר תדווח יצור על פק"ע מק"ט D על כמות 2,המערכת תבצע דווח יצור אוטמטי על פק"ע מק"ט A בכמות 30, ופק"ע מק"ט B בכמות 5,וברצפת היצור יתקזזו 2 ק"ג של חומר הגלם C.

מקווה שההסבר ברור ויעזור לך לסמלץ ולהבין את התהליך.

חג שמח

ניסן צור
    משתתף
    תודה רבה,
    עזרת לי מאוד.
    חג שמח
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.