› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › מחוללים- שאלות בסיסיות
- This topic has 9 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, חודש 1 by Lior.
- אוקטובר 27, 2009 בשעה 9:05 pm
אני מאוד מתקשה עדיין בהבנת הבסיס להפעלת המחוללים ,מבקש תשובות יסודיות ומפורטות ברמה של מתחיל ,לשאלות.
1 האם לכל עמודה בדוח או טבלה יש מפתח
2 מדוע אין מפתחות לכל העמודות בטבלת יסוד במילון הטבלאות
3 האם ה NONUNIC הוא תמיד הקישור לטבלה אחרת ,וגם במסך
4 איך אני יודע להבדיל בטבלאות או דוחות מזה UNIC ומה זה ה-NONUNIC
5 כשרוצים לקשר בין 2 טבלאות מקשרים עי טבלה שלישית או ,מפתח, מה הכוונה כלומר בונה דוח על בסיס2 של 2 טבלאות ,ואיך עושים זאת
6 לאיזה צורך אני בונה טבלה חדשה ,
7 כאשר בונה דוח חדש ,אני יכול להקים עמודות חדשות ,ואז גם מפתחות חדשות,ואז איך
מקשר ביניהם ?
8 כאשר מקשר בטבלת CUSTOMER את עמודת AGENT בעמודת וטבלת החיתוך של טבלת AGENTS מה זה נותן לי בדו"ח ?
9 אך אני בונה קישור, במסך ,כמו: קישור למסך יבוא , במסך חש' ספק
10 כיצד חוסם F6 במסכים בתודה מראש דוד
- Replies
-
- אוקטובר 27, 2009 בשעה 9:25 pm
היי דוד
קצת קשה להסביר את כל זה על רגל אחת…
אתה יכול למצוא באתר תחת לשונית מאמרים וניוזלטר
חומר שנכתב ע"י ליאור שמסביר על הנושאים האלו.
בהצלחה ואל תתיאש – כמו שאומרים "תחשוב טוב יהיה טוב". 🙂- אוקטובר 27, 2009 בשעה 9:35 pm
- אוקטובר 27, 2009 בשעה 10:41 pm
הי דוד,
האתר משרת את כולם. אם תסתכל על השאלות, תמצא גם מתחילים. אני בטוח שמיכאל לא התכוון לנפנף. עם זאת, חשוב להדגיש שכולנו פועלים במסגרת מה שנקרא "רצון טוב" וללא התחייבות. ולכן אין מה לקחת ללב.בכל אופן, אני אנסה לנדב קצת יותר מידע.
זה היה יכול להועיל מאוד אילו היית מנסה לבנות דוח פשוט יחד איתנו. תאוריה זה מצויין, אבל היא חסרת ערך אם לא היא לא מתורגלת תכלס.ניכר מהשאלות שלך שמושג המפתחות לא ממש יושב טוב אצלך ולכן אני אניח בינתיים לשאלות שלך ואנסה לתת לך רקע בנושא. אם לא הבנת משהו . תרגיש חופשי לשאול. את הדיון אני מעביר לפורום הפיתוח כי שם מקומו.
מפתח זה מושג ששייך לטבלה (לא לדוח או מסך). הדוחות והמסכים עושים שימוש במפתחות של הטבלאות.ההגדרה התיאורטית של מפתח היא: תת-קבוצה של עמודות הטבלה. ותו לא.
מי שבונה טבלה בפריוריטי מחליט איזה מפתחות להקצות לטבלה ומאיזה עמודות יהיה בנוי כל מפתח. טבלה יכולה להכיל יותר ממפתח אחד.
כלומר הוא לוקח קבוצה של עמודות ומחליט שהן מהוות מפתח. קבוצה אחרת ומחליט שהיא מפתח שני וכן הלאה על פי הצרכים והאופי של הטבלה.
בבניית דוח לא מייצרים מפתחות אלא משתמשים בהם.מהם סוגי המפתחות יש ומה מטרתם ?
מפתח Unique (בקיצור U) – אוסף העמודות המהוות מפתח U משמש לזהוי חד-ערכי של רשומה בטבלה. לדוגמא טבלת בטבלת עובדים בעלת עמודות: מספר עובד, מספר זהות, שם ושם משפחה, מספר העובד יכול להוות מפתח U (שים לב שקבוצת עמודות יכולה להיות בת עמודה אחת). לא ייתכן מצב בו הטבלה מכילה שתי רשומות, דהיינו שני עובדים, עם אותו מספר עובד. אותו כנ"ל לגבי מספר זהות אשר יכול להוות מפתח U בפני עצמו.
דוגמא למפתח U עם שתי עמודות. טבלת פירוט הזמנת לקוח שמפתח ה U שלה בנוי ממספר ההזמנה ומספר שורת הפירוטמפתח NonUnique (בקיצור N) – בדיוק כמו מפתח U פרט לכל שהערכים של המפתח יכולים לחזור על עצמם יותר מפעם אחת. לדוגמא שם ושם משפחה בטבלת העובדים. במה זכו עמודות אלו להקרא בשם מפתח ? יש להן תפקיד ביעילות שליפת הנתונים מתוך הטבלה
מפתח Autounique (בקיצור A) – בדיוק כמו מפתח U אלא שתמיד מכיל עמודה בודדת מספרית.
- אוקטובר 28, 2009 בשעה 1:23 am
- אוקטובר 28, 2009 בשעה 2:47 am
היי ליאור מבקש להתכתב איתך ,כדי שאוכל להתקדם בהבנת המפתחות-אודה לך אם תוכל לענות לי על כל השאלות
חסר לי עוד צעד להבין סוף סוף את הנושא.
1 לכל טבלה יש עמודות ומפתחות -מדוע אין קשר ישיר שאומר העמודה הזאת היא ממפתח כזה
כי למשל בטבלת CUSTOMER יש 11 מפתחות ו 68 עמודות ,אז איך אני יודע כל עמודה איזה מפתח זה?2 אמרת ש מפתח U משמש אוסף של עמודות כמו מס עובד ,מס זהות וכו' ,איך זה מתבטא בטבלת ה CUSTOMER
ששם יש מפתח U ,למשל- לגבי CUSTDES שזה שם הלקוח בלבד ?3 כתבת לי שקבוצת עמודות יכולה להיות בת עמודה אחת , כיצד ניתן לראות ולהבין זאת בטבלת CUSTOMER
4 אני מתנצל אני עדיין לא מבין ,אם מדפיס טבלת CUSTOMERS מקבל 68 עמודות ,למשל-עם כל רשומות ה-CUST
–של הלקוחות השונים ,AU שזה מפתח
כנ"ל CUSTDES וכו' ,אז מה בדיוק תורמות לי המפתחות- מה תפקידם??מודה לך מאוד דוד
אודה לך על התשובות
- אוקטובר 28, 2009 בשעה 12:50 pm
דוד היי,
ראשית אני חייב לך התנצלות…
לא התכוונתי "לנפנף " אותך אלא להפנות אותך לחומר תיעודי מסודר שייתן לך רקע התחלתי.
אם אתה רוצה אני יכול להעביר לך חומר נוסף (בעברית) אשר יעזור לך להבין את הבסיס של פיתוח דוחו"ת.
צור איתי קשר למייל B) mic_blon@walla.co.il- אוקטובר 28, 2009 בשעה 2:02 pm
- אוקטובר 28, 2009 בשעה 9:18 pm
- אוקטובר 30, 2009 בשעה 12:39 am
1. לא כל עמודה שייכת למפתח. למילון הטבלאות יש מסך בן – מפתחות הטבלה. כל קבוצת עמודות עם אותה עדיפות מפתח (לא להתבלבל עם עדיפות עמודה) מהווה מפתח בפני עצמה2. ב CUSTOMERS מפתח ה U הוא CUSTNAME – מספר הלקוח. CUSTDES הוא שם טקסטואלי ואינו מהווה מפתח U ובצדק מכיון שייתכנו שני לקוחות בעלי אותו שם.
3. מפתח ה U של CUSTOMERS בנוי מעמודה בודדת – CUSTNAME.
4. לא הבנתי את השאלה. מה הקשר בין הדפסת תוכן טבלת הלקוחות למפתחות הטבלה ? מה ציפית לראות ?
למפתחות התפקידים הבאים:
1. לקשר בין טבלאות
2. לייעל את מהירות שליפת הנתונים מבסיס הנתונים.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.