› פורומים › שימוש במערכת › מלאי של מוצרי בן
- This topic has 11 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 9 שנים, 7 חודשים by YairM.
-
- אפריל 27, 2015 בשעה 1:49 pm
שלום אסףכאשר אתה מוכר פריט כלשהו דרך חשבונית מס, המלאי שנגרע הוא המוצר שנמכר בחשבונית בלבד,כדי לגרוע מהמלאי את מוצרי הבן של המוצר הנמכר יש לבצע הרכבה במחסנים(אני מניח שאתה עובד עם מערכת מסחרית או זום ולא תעשייתית),תוכל לקרא את אשף הרכבות בנתיב:ניהול מלאי>תנועות מלאי>אשפי תנועות מלאי>אשף הרכבות
- אפריל 27, 2015 בשעה 2:03 pm
כן אני עובד במערכת זום.יש אפשרות פשוטה יותר ללא ההרכבות הנ״ל.
פשוט ברגע המכירה יגרע מהמלאי מוצרי הבן?תודה רבה על העזרה!
- אפריל 27, 2015 בשעה 2:09 pm
שימוש בסלי מוצרים.מדוע לא להשתמש בהרכבות ? הרי זו המטרה של מוצרי בן ומוצרי אב.
- אפריל 27, 2015 בשעה 2:10 pm
אם תסביר איך מבוצע תהליך המכירה אצלכם, אולי נוכל להציע לך פתרון- אפריל 27, 2015 בשעה 2:12 pm
נראה לי דורש זמן רב לעדכן כל יום מה האורז מבצע או שיש אפשרות פשוטה יותר?כלומר הרכבה לפי הזמנה?
- אפריל 27, 2015 בשעה 2:22 pm
MY Guide כתב:אם תסביר איך מבוצע תהליך המכירה אצלכם, אולי נוכל להציע לך פתרון
אנחנו מקבלים הזמנות ישירות בפקס או ע״י סוכנים שלנו
יש לנו עובד שאורז(אנחנו מקבלים מוצרי גלם ואורזים בכמה כמויות מכירה שלנו) באופן קבוע למלאי שוטף ולא רק לפי הזמנהבזום כרגע אני רושם רק את החשבוניות מס(מדלג על שלב הזמנת לקוח)
- אפריל 27, 2015 בשעה 2:29 pm
אם כך, מדוע השימוש במוצרי אב-בן ?
אין אצלכם באמת יחס של הרכבה – כלומר כמה פריטי R מרכיבים מוצר P.אני הייתי פונה ליישם זאת דרך מסך אריזות (לא אריזות ללקוח!) או דרך הגדרת יחידות למוצר ויחס המרה בינהם.
שאלה נוספת – האם יחס ההמרה הינו קבוע ?- אפריל 27, 2015 בשעה 2:51 pm
בחשיבה שניה, גם תעודות אריזה ללקוח יכול לעבור אצלכם (אם הבנתי את התהליך נכון)- אפריל 27, 2015 בשעה 4:09 pm
מה שתוכל לבצע זה את התהליך הבא,דורש הגדרות ראשוניות,אבל יקל עליך בהמשך וזאת במידה שכל המוצרים הנמכרים יוצאים ממחסן ואיתור אחד.1.במסך כרטיס פריט תגדיר את אחד הפרמטרים בשם, מוצר מורכב?.
באותו מסך תגדיר חוק עסקי במחולל נתונים שבכל פעם שפותחים מוצר חדש מטיפוס P,או משנים את הטיפוס ל -P, שישתול את האות Y, בשדה מוצר מורכב? בתנאי שטיפוס המוצר מוגדר כ-P.
בשלב זה תצטרך לעדכן ידנית את השדה לכל המוצרים שכבר מוגדרים במערכת.
2.במחולל דוחות חשבוניות ,תבנה דוח שיציג את השדות מק"ט,כמות,שדה פרמטר שהגדרת כ-טיפוס מורכב?,ותגדיר אותו כשדה קלט.
3.את הדוח הזה תפיק כל סוף יום לאקסל כאשר בקלט השדה מוצר מורכב? תגדיר שווה Y.
4.תפתח תעודת הרכבה אחת ותסדר את מסך הבן דווח הרכבות ,בסדר הבא, מק"ט ,כמות בפועל,תעתיק מהאקסל את כל השורות של השדות מק"ט וכמות לתוך תעודת ההרכבה וסגור אותה.בצורה זו בכל סוף יום תאזן את היתרות השליליות של המוצרים המורכבים שנמכרו,ותגרע מהמלאי את כל מוצרי הבן שלהם.
אפשר גם לעבור למערכת מסחרית ולפתח טריגר שיבצע תעודת הרכבה אוטמאטית ברקע בכל פעם שמוכרים מוצר מורכב.
- אפריל 27, 2015 בשעה 9:55 pm
MY Guide כתב:מה שתוכל לבצע זה את התהליך הבא,דורש הגדרות ראשוניות,אבל יקל עליך בהמשך וזאת במידה שכל המוצרים הנמכרים יוצאים ממחסן ואיתור אחד.
1.במסך כרטיס פריט תגדיר את אחד הפרמטרים בשם, מוצר מורכב?.
באותו מסך תגדיר חוק עסקי במחולל נתונים שבכל פעם שפותחים מוצר חדש מטיפוס P,או משנים את הטיפוס ל -P, שישתול את האות Y, בשדה מוצר מורכב? בתנאי שטיפוס המוצר מוגדר כ-P.
בשלב זה תצטרך לעדכן ידנית את השדה לכל המוצרים שכבר מוגדרים במערכת.
2.במחולל דוחות חשבוניות ,תבנה דוח שיציג את השדות מק"ט,כמות,שדה פרמטר שהגדרת כ-טיפוס מורכב?,ותגדיר אותו כשדה קלט.
3.את הדוח הזה תפיק כל סוף יום לאקסל כאשר בקלט השדה מוצר מורכב? תגדיר שווה Y.
4.תפתח תעודת הרכבה אחת ותסדר את מסך הבן דווח הרכבות ,בסדר הבא, מק"ט ,כמות בפועל,תעתיק מהאקסל את כל השורות של השדות מק"ט וכמות לתוך תעודת ההרכבה וסגור אותה.בצורה זו בכל סוף יום תאזן את היתרות השליליות של המוצרים המורכבים שנמכרו,ותגרע מהמלאי את כל מוצרי הבן שלהם.
אפשר גם לעבור למערכת מסחרית ולפתח טריגר שיבצע תעודת הרכבה אוטמאטית ברקע בכל פעם שמוכרים מוצר מורכב.
נראה לי הצעה טובה אם הבנתי אותה.. :unsure:
אני אוכל לעדכן פעם בשבוע את ההרכבות בדרך שהצעת?מוצר אב שלנו מורכב כיום במקסימום מ4 מוצרי בן(קנויים)
- אפריל 28, 2015 בשעה 8:45 pm
כמובן שתוכל לעשות זאת פעם בשבוע…חודש…שנה….אבל זה יפגע לך באמינות המלאי של מוצרי הבן,כיוון שעד שתבצע הרכבה מוצרי הבן של אותם מוצרים מורכבים יימצאו במלאי באופן רישומי בעוד שפיזית הם לא קיימים,אם זה לא מפריע לך ,לך על זה.אין חשיבות לכמות מוצרי הבן לכל מוצר אב,מה שמוגדר בעץ המוצר יתקזז בזמן הניפוק להרכבה.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.