› פורומים › שימוש במערכת › ניהול אצוות
- This topic has 6 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים, 11 חודשים by
דרור אמיתי.
- מאי 22, 2016 בשעה 7:36 am
שלום למומחים,אני בוחן פרוייקט ניהול/מעקב אצוות ונאמר לי שבפריוריטי – אצווה זה בעצם פק"ע (חד-חד ערכי), כלומר אם גודל אצווה זה 1000 – אזי לצורך ייצור כמות של 5000 יחידות אני צריך לפתוח 5 פק"עות שונות, כל אחת של 1000 יחידות.
האם כך זה באמת עובד בפריוריטי? אם שניהם זה אותו דבר, מה ההגיון שיהיה גם גם קונצפט של פק"ע וגם קונצפט של מספר אצווה?האם אין בפריויריטי דרך לפתוח פק"ע אחת לייצור 5000 יחידות (או כל כמות שאני צריך, לפי צורכי ההזמנות ו/או מגבלות המכונה) שתחתיה יהיו כמה מספרי אצווה שונים, למשל – כל 5 מספרי האצווה שנדרשו לייצור הכמות הזאת (1000X5)?
למשיבים אודה מראש
דרור
- Replies
-
- מאי 23, 2016 בשעה 12:41 am
שלום דרורבפריוריטי תעשייתית,לפריט מיוצר מספר האצווה זה מספר הפק"ע.
לא ברור למה אתה רוצה לייצר כמות של 5000 יח',או כל כמות אחרת,ולחלק אותה ל-5 אצוות שונות של 1000 יח' כ"א,אם כך,אז מה השוני בין האצוות?
- מאי 23, 2016 בשעה 8:10 am
שלום ותודה על התשובה (אם כי מאכזבת, אני חייב להודות 🙁 )
האם יש פריוריטי "לא תעשייתית" שם ניתן כן לנהל בפק"ע אחת יותר מאצווה אחת?
מה שאת/ה אומר/ת לי בעצם זה שלפי פריוריטי – אין דרך לנהל הזמנות ייצור שגדולות מגודל האצווה ולכן פריוריטי מתייחסת לכל אצווה כאילו היא פק"ע בפני עצמה.בתשובה לשאלתך:
בעולם הייצרני, אצווה היא סדרת ייצור שניתן/צריך לשייך אליה מרכיבי מוצר שונים ו/או תהליכי ייצור שונים. לצרכי עקיבות מוצר, כל שינוי בריצת ייצור, תהליך הייצור או במרכיבי חומר הגלם מחייבים ניהול אצווה ספציפית. מצד שני (באותו עולם יצרני) פק"ע היא פקודת עבודה או הוראת ייצור, שנגזרת מהזמנת לקוח, למשל (או מכל צורך אחד לייצר כמות X).ברמה הכי פשטנית, נניח שאני מייצר מוצר מזון כלשהו, ואחד מ"המרכיבים" שבונים את המוצר ארוז בכמות שמספיקה לייצור 1000 יחידות בלבד (ככה הספק מספק לי אותו…). אם אני צריך לייצר הזמנה של 5000 יחידות (פק"ע אחת, מבחינתי), אזי גם אצטרך להריץ את תהליך הייצור 5 פעמים, אחת אחרי השנייה ברצף, נכון?
או: נניח שאני צריך לייצר 5000 ליטר של משקה, אבל יש לי סיר שניתן לערבב בו רק 1000 ליטר. זה אומר שבשביל הזמנה של 5000 ליטר משקה אצטרך לערבב ולבשל בסיר את הנוזל והחומרים – 5 פעמים שונות, אחת אחרי השנייה, בשביל להשלים את הפק"ע .זה אומר שעשיתי ברצף 5 תהליכי ייצור שונים, שהם בעצם 5 אצוות ייצור שונות. בכל אצווה אתעד את חומר הגלם הספציפי בו השתמשתי באותה ריצת ייצור/סדרה וגם את נתוני הייצור המשתנים של אותה ריצה/סדרה (למשל טמפרטורה או לחץ או אפילו משך זמן הבישול). יחד עם זאת – כל האצוות האלה הן בעצם החלק מפקודת עבודה אחת, לייצור 5000 יחידות (שאותה אני יכול לשייך להזמנת לקוח אחת).
- מאי 23, 2016 בשעה 9:30 am
- מאי 23, 2016 בשעה 10:29 pm
היי שוגי
תודה על התשובה. נשמע קונצפט מעניין.
האם זכור לך מי המפעל, בכדי שאוכל לפנות אליהם? אולי אוכל לקבל מהם את האפיון ולהמנע מהמצאת גלגלים…- מאי 24, 2016 בשעה 8:57 am
בוקר טוב,
זכור אבל אני יודע שאין שם מי שיודע משהו על כך כי האנשים התחלפו והתיעוד לא משהו.
אבל בגדול בלי להכיר יותר מדי את התהליך אצלך, זה כך:
נדרשת פרוצדורה שתופעל ממסך פקעו"ת או מסך דיווחי יצור (תלוי באיזה שלב בתהליך תבוצע פתיחת פק"ע המשנה )
הפרוצדורה תבצע את הפעולות של סגירת פק"ע כולל איפוס יתרות חומר שלא נופק ופתיחת פק"ע חדשה על אותה שורת הזמנה.
יש להוסיף למסך פקעו"ת שדה שבו יתעדכן מספר הפק"ע המקורית.
אפשר להוסיף מספור שיראה כך xyz/0, xyz/1, xyz/2 וכו… (xyz=מספר הפק"ע המקורית)
הכמות שעליה תיפתח הפק"ע החדשה תהיה היתרה לייצור של הפק"ע שנסגרה.סביר שיש עוד ניואנסים בתהליך שלכם שאני לא מכיר וצריך להתייחס אליהם.
בהצלחה
אתה יכול לכתוב לי בפרטי:
hoshen25@walla.com- מאי 25, 2016 בשעה 7:18 am
תודה רבה !!!
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.