פיתוח שדות חדשים – באג שמשגע אותי (עזרה)

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי פיתוח שדות חדשים – באג שמשגע אותי (עזרה)

משתתף
    היי לכולם,
    בזמן האחרון כל פעם שאני מוסיף עמודה חדשה לטבלה ולמסך אח"כ בעיצוב שדות יש לי 2 שדות עם שם העמודה החדשה;
    אחד השדות הוא באמת השדה שהוספתי והשני עם שם זהה לגמרי לשדה שלי זה בכלל שדה של הסטנדרט של המערכת שמקבל את אותו עיצוב שדות וזה משגע אותי ואת המשתמשים שלי.

האם מישהו יודע למה זה קורה ואיך מתקנים את זה?
    זה קרה לעוד אנשים פה?

תודה רבה לעוזרים 🙂
    חג שמח לכולם

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 18 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    אף פעם לא ראיתי ולא שמעתי על בעיה כזו. עליך לצאת מפריוריטי לאחר הוספת השדה לטבלה – פריוריטי מקבלת את מבנה כל הטבלאות בעת החיבור ולא תכיר שדות שהתווספו מאז.

תנסה לבצע את ההפעלה "הכנת מסך מחדש" במקום "הכנת מסך" ותראה מה קורה.

snoof123
    משתתף
    נעם, חג שמח ותודה על המענה 🙂

אוקיי נניח שיצאתי מהמערכת בשרת הטסט, אבל הקטע זה שהפיתוח גם נטען עם ההכפלה לפרודקשן
    זאת אומרת שכל פעם כשאני מוסיף למשתמשים עמודה אח"כ הם אומרים לי "יש לי 2 עמודות כאלה" אני עומד על אחת מהן ורואה למטה שזה פשוט המערכת שינתה את שם של אחד השדות הסטנדרטיים לשם העמודה שלי.

זה לא קורה חד פעמי ובפעם הבאה נעלם, זה פשוט ככה מעכשיו עד שאעצב אחרת.
    ואז לפעמים שוב אחרי כמה זמן אני מוצא עוד עמודה שמקבלת את השם של העמודה שלי.

חשוב לציין שזה קורה לי גם בשרתי טסט איפה שלאף משתמש קצה אין גישה לשרת שלי ככה שזה באג ודאי.

אלמוני
    אורח
    לפי מה שאתה כותב, אתה רושם בשדה "עמודת מסך" שם כמו SNOOF_CUST ולאחר מכן אתה מגלה שיש שני שדות בשם הזה. איך יתכן? הרי השם בשדה הזה חייב להיות יחודי.

הייתי מביא את הנושא הזה לטיפול חברה תומכת שבוודאי יפנו את הבעיה אל אשבל.

snoof123
    משתתף
    לא, אני אנסח מחדש:
    אני מוסיף עמודה SNOOF_CUST
    אח"כ מוסיף אותה גם למסך, במחולל מסכים אתה לא רואה שום דבר יוצא דופן אלא באמת פיתוח רגיל כמו שצריך ללא דברים חריגים.

הבאג מגיע בעיצוב השדות, השדה שלי מתווסף ללשונית 'שונות' בד"כ אבל פתאום אני רואה בלשונית שונות 2 שדות עם שם השדה שלי (השם של השדה בכותרת השדה או בכותרת השדה החדשה).
    אני מוסיף את 2 השדות להצגה (2 השדות עם השם של השדה שלי) ואז אני מגלה שאחד מהם זה בכלל שדה סטנדרטי שסתם קיבל את העיצוב של הכותרת של השדה החדש.

כאילו המערכת מעצבת שדה אחר עם הכותרת שלי באופן שרירותי ואח"כ זה יוצר מלא בלאגן.

אם אני אפנה לאשבל הם יציעו תמיכת מתכנת תמורת מלא כסף ואני בספק שהם באמת יפתרו את זה.

אלמוני
    אורח
    עיצוב שדות – זה סיפור אחר. לי קורה לעיתים שחמישה שמות מתחברים לשדה אחד: מעצבן מאד. הפתרון: "שחזר ברירת מחדל" במסך עיצוב שדות, רצוי אף במשתמש tabula.

אינני יודע מה גורם לזה ולא שווה להשקיע בכך.

snoof123
    משתתף
    נעם תודה רבה על התגובה אבל אני מאד לא ממליץ לאף אחד פה לעשות את מה שהצעת ואפילו מפציר בכם לא לעשות את זה.
    אם אני עושה שחזור ברירת מחדל למסך במשתמש TABULA אני עושה נזק עצום לחברה שאת המערכת שלה אני מנהל.

אם יש מישהו שיודע מה גורם לכך אשמח אם יעזור לי, זה באג בעייתי שעושה לא מעט בעיות עם משתמשים.

אלמוני
    אורח
    "שחזר ברירות מחדל" אצל tabula לא גורם לכל אחד פתאום לקבל את העיצוב המחדלי – רק מי שמעצב את המסך שוב.
    אפשר לאחר השחזור ב-tabula לעצב איך שאתה רוצה ואז אנשים יירשו את העיצוב החדש הזה.
    snoof123
    משתתף
    כנראה שנבהלתי שלא לצורך וקצת הגזמתי 🙂
    אני רק רוצה להבהיר:
    יש לי 35 חברות במערכת מעל 100 משתמשים.
    לכל חברה ולכל קבוצת משתמשים יש את העיצובים שלהם, אני צריך למצוא את השורש של הבעיה אני לא יכול לשנות עיצובים לטאבולה כי זה יעשה נזק עצום לחברה.

הפיתרון של שחזור ברירות מחדל לא עוזר לבעיה אלא סתם משחזר ברירת מחדל לטאבולה.

האם מישהו יודע איך לפתור את הבעיה הזו? זה ממש גורם לבעיות אצלנו.

yitzchok
    משתתף
    IL
    אני לא זוכר שאני ראיתי את בעיה בעצמי
    הייתי מציע לך להכיר את הטבלה FORMPERSONALORDER ולבצע כמה נסיונות על פיתוח או טסט
    אם אני חושב על זה, נראה לי ששום דבר לא יגע בטבלה זו עד שאתה שומר עיצוב
    ואז מה שקורה זה שהשדה החדש עולה במעצב כמוסתר כי הוא לא מוזכר כלל עד אז ב-FORMPERSONALORDER, ואתה אומר שבאותו רגע (לפני ששינית כלום בעיצוב, רק הוספת את העמודה) המעצב מציג לך עוד שדה (סטנדרטי) כאילו הוא מוסתר ובעל אותו שם כמו השדה שלך?
    איפה היה השדה הזה לפי שהוספת את השדה שלך? היה מוסתר? גם אם מוסתר היה שייך ללשונית כלשהי. הוא עבר מלשונית ללשונית כתוצאה מהוספת השדה שלך?
    מתנצל שזה לא מסודר, רק משתף כמה מחשבות בנושא.
      [ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    snoof123
    משתתף
    יצחק תודה רבה וחג שמח,
    אני אבדוק את מה שאתה אומר, דווקא נשמע מאד הגיוני

אני אכתוב איפה היה כל שדה באיזה מסך ניסיון ואעשה את זה שוב. זה בד"כ קורה על שדות מוסתרים בלשונית שונות אבל אני אבדוק את זה באופן מסודר ואבדוק את הטבלה שכתבת פה (שלא הכרתי קודם).

תודה לשניכם 🙂 (אעדכן)

Interlligent
    משתתף
    גם לי זה קורה המון! :woohoo:

מייאש הדבר הזה!

snoof123
    משתתף
    בוא נעשה הסכם, מי שמתקן את זה משתף פה את הפיתרון

אני אבדוק את מה שיצחק הציע 🙂

snoof123
    משתתף
    היי יצחק,
    בדקתי את מה שאמרת ואלו התוצאות (אבל אני לא יודע מה לעשות איתן עדיין):
    בשלב הראשוני הוספתי את העמודה למסך ואף אחד מהשדות לא נראה שקרה לו משהו בטבלה, אולם כשנכנסתי בתור משתמש (בדקתי הכל על טאבולה בשרת טסט כדי להקל) אז ראיתי בלשונית שונות 2 שדות לכאורה עם השמות של השדה החדש (צריך לקחת בחשבון שלאחד מהם זו אינה כותרת חדשה אלא השם המקורי מהטבלה).

בדקתי שוב את הטבלה ואף אחד מהשדות אינו מופיע בה (לא החדש ולא הכאילו חדש).

מיד אח"כ העברתי אותם ללשונית הכללית של המסך וחשפתי אותם, שלפתי שוב מהטבלה ואחד מהם נראה השדה שלי ולשני שהוא שדה סטנדרד עכשיו יש כותרת חדשה בטבלה

snoof123
    משתתף
    סליחה על ההצפה, אבל האם יש טבלת ביניים?
    לפני שהעיצוב של המשתמש נשמר ועיצוב ברירת המחדל של המשתמש (מה שמוצג לי כשאני לוחץ עיצוב שדות אבל עדיין לא לחצתי אישור).

כי הטבלה הזו שומרת רק מה שנעשה בעיצוב שדות אבל הבאג מתחיל לפני שלב עיצוב השדות 🙂

yitzchok
    משתתף
    IL
    נכון, זה מה שחשבתי
    ברור שזה משהו מתוך התוכנה ואיך שהיא מתייחסת לעמודות שלא מוזכרות בטבלת העיצוב
    זה בא לידי ביטוי גם בתוך המעצב בפעם הראשונה לאחר שהוספת את העמודה (אך לא שמרת עיצוב בו הוא מוזכר) וגם כשאתה פותח את המסך אחרי הוספת העמודה וטרם הכנסת אותו בעצמך לעיצוב
    אני לא רואה סיבה שתהיה טבלת ביניים. בתוך כל השיקולים האלה התוכנה עושה לבד ובזכרון – זאת אומרת בטח יש שאילתא ששולפת את כל העמודות שבמסך וגם עושה outer join לטבלת העיצוב כדי לא להפסיד עמודות שלא נמצאים שם.
    לדעתי מדובר בבאג בתוך המערכת וכדאי לדווח על זה לפריוריטי סופטוואר דרך המיישם אם רלוונטי – במיוחד אם יש עוד מישהו כאן שסובל מזה
    אם אפשר לחזור על זה במסך שולי בו לא נעשו עד היום פיתוחים כמה שיותר טוב – שלחו להם הוראות שלב-אחרי-שלב ואולי הם יצליחו לחזור על זה בעצמם
      [ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 18 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.