קבלת סחורה מספק

פורומים שימוש במערכת קבלת סחורה מספק

משתתף
    שלום,
    יש לי כמה מחסנים ובמסך "קבלת סחורה מספקים" אני לא מצליחה לבנות חוק עסקי אשר יוציא לי הודעת תזכורת לבדוק לאיזה מחסן אני קולטת, לפני שאני מגיעה למצב שכבר אי אפשר לשנות את המחסן (תעודה עם פירוט).
    מקווה שהסברתי את הבעיה בצורה מובנת 🙂
    בתודה מראש,
    מרינה
מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 20 סה״כ)
  • Replies
    עפר שקד
    משתתף
    ראשית עלייך לזכור שכל עוד לא עברת לשורת הפריט הבאה את יכולה לשנות את המחסן המקבל, כך שאת החוק העסקי את צריכה להגדיר תוך כדי הקלדה בשורת הפרוט.

אני מציע לך שהתנאי הראשון לבדיקה יהיה שינוי בשדה כמות מפני שאת השדה הזה את תמיד משנה מאפס לערך כלשהו.

מרינה לוי
    משתתף
    יופי לי, לא ידעתי שכל שורה אפשר לייחס למחסן משלה.
    אבל אני התכוונתי להגדרה המחסן המוצגת בתמונה.
    שם אני לא מצליחה לשים תזכורת המבקשת ממני לשים לב למחסן הנכון.

דרך אגב, למה שני מקומות להגדרת המחסנים – לכל שורה ולמסך בכלל? ואם אני מגדירה במסך הראשי מחסן אחד ובשורות אני מגדירה מחסן אחר?
    מקווה שהסברתי את עצמי.

היי מרינה,
    המחסן שרושמים במסך האב הוא לשם רישום אוטומטי של מחסן זה בכל שורה של מסך הבן לפירוט, כך שתחסכי לעצמך הקלדת מחסן בכל פעם שתוסיפי שורה חדשה.
    בכל מקרה, ניתן גם לשנות את המחסן בשורת הפירוט כפי שעופר הסביר לך.

דרך אגב, ניתן להגדיר מחסן ברירת מחדל ברמת התעודה, כלומר בכל תעודת מלאי כלשהו חדש שתפתחי, השדה מחסן יקבל ערך ברירת מחדל כפי שמצוין במסך 'סוגי תעודות מלאי'.

ברמת מסך האב, ניתן לבנות חוק עסקי פשוט שירשום אזהרה בתנאי ששם ספק השתנה. התנאי יופעל רק לאחר שינסו לעבור לפירוט השורות.

אלון.

אלמוני
    אורח
    מצורפת דוגמא לחוק עסקי כזה שעובד.

את יכולה להוסיף עוד תנאים בהתאם למספר ספק, או שדות אחרים.

[file]

אלמוני
    אורח

אלמוני
    אורח

מרינה לוי
    משתתף
    תודה על תשובתך.
    אני הולכת לנסות
    מרינה לוי
    משתתף
    ושוב אני עם שאלות 🙂
    הוצאתי הזמנת רכש עבור שירות, הוצאתי אותו ביחידות (יחידה 1)
    אבל , להפתעתי, הספק מוציא חשבוניות לפי אחוזים.
    כרגע קיבלתי חשבונית עבור 20% מהסכום.
    אני לא יכולה לקלוט 0.2 של יחידה בתעודה קליטת סחורה מספק.
    איך עלי להתמודד עם תעודה/ פעולה זאת?
    עפר שקד
    משתתף
    הי מרינה

יחידת המידה הניתנת כבררת מחדל לכל הפריטים היא יח'. יחידה זו לא ניתן לפצל קרי לא ניתן לקבל או למסור חצי יח'.

כדי לתת מענה למצבים בהם יש לנו משהו שאין לו יחידת מידה מובהקת ובכל זאת יש מצב בו הפריט יתקבל או יימסר בצורה חלקית יש להגדיר במערכת יחידת מידה חדשה (נניח "אחד" או כל שם אחר) ולשייך את ייחידת המידה הזו לפריט החדש.

במקרה שלך, ניתן לשנות את יחידת המידה של השרות המוזמן (באמצעות הפעלה ישירה ממסך כרטיס פריט) ואזי תוכלי לקבל חיוב על 20%.

(אנא פתחי הודעה חדשה עבור כל שאילתה, כך יהיה לנו קל יותר לעקוב אחר התפתחות השאילתה.

אלמוני
    אורח
    שלום מרינה,
    עוד 2 דברים שאת יכולה לעשות בנושא המחסן:
    א. להגדיר מחסן לפריט במסך מאפיינים נוספים למוצר.
    ב. לקבוע את המחסן הרצוי כבר בהזמנת הרכש, זה ישורשר ישירות לקבלה מספק.
    מרינה לוי
    משתתף
    ofer כתב:

הי מרינה

אנא פתחי הודעה חדשה עבור כל שאילתה, כך יהיה לנו קל יותר לעקוב אחר התפתחות השאילתה.

ברוב הפורומים שאני פעילה בהם, פתיחת הודעה חדשה ,כאשר יש הודעה עם נושא דומה, שווה לחילול קודש של ממש :laugh:
    לכן, מתוך הרגל, אני "נדבקת" להודעות קיימות.

מרינה לוי
    משתתף
    שלום,
    אני צריכה עזרה עם תהליך הקליטה :
    בעבר, ברגע שקיבלתי את הסחורה מספק, הייתי מבצעת "קליטת סחורה מספק", הפריט היה נכנס אוטומטית למלאי ועובר למחלקת האלקטרוניקה לביצוע בדיקות תקינות.במידה והיתה מתגלה תקלה, הפריט היה יוצא בטופס "החזרת סחורה לספק".
    די פשוט.

אבל כרגע איש ה-QA שלנו דורש לשנות את התהליך:
    1. אני צריכה לבדוק ויזואלית את הסחורה ולמלא טופס על כך (הרבה Copy Past מיותרים בקובץ Word, עם פריטי הזמנה ופריטי המוצרים ולסמן "V" או X" המקומות הדרושים)
    2. לקבל אישור על COC על מוצרים שצריך(גם טופס נוסף)
    3. לעבור בדיקה חשמלית במעבדה(עוד טופס ידני לפי פריט)
    ורק אז ניתן לקלוט את הפריט למערכת.
    והינה השאלה – האם יש דרך אישהו לעשות זאת המערכת, מבלי לבזבז זמן על מילוי שלושה טפסים, כל אחד עם עמודות דומות?
    האם יש דרך להגדיר , האם יש צורך לפריט במסמכים נלווים(מסמכים מוצר, COC).ז"א וודאי שיש, אפשר להגדיר זאת באחד הפרמטרים של המוצר, אבל יש דרישה מ-QA לראות בהזמנה/קבלת סחורה מספק האם יש צורך לבדוק לפריט הנ"ל שיש לו ניירת נלוות מהספק.
    האם יש דרך לציין איזה בדיקות קבלה הפריט תריך לעבור (והאם הוא עבר זאת?)?

מקווה שהייתי ברורה

עפר שקד
    משתתף
    הי מרינה
    את עובדת עם פריוריטי או זום?

בכל מקרה אנא בדקי האם יש לך את המודול: ניהול מלאי > בקרת איכות > מעבדה, אם כן משם תקבלי את כל התשובות הנדרשות לתהליך שלך – קראי בעיון את האשף.

מרינה לוי
    משתתף
    יש לי Zoom.
    בדקתי, יש לי דבר כזה, בקרת איכות.
    הולכת "לנבור" בזה.
    תודה על הכוונה, אתה גדול!
    היי מרינה,

הרשי לי להוסיף מספר פרטים שכדאי לדעת כאשר תעבדי גם עם טופס שחרור מעבדה.

איש ה-QA שלכם מבקש לבצע את רישום כל הבדיקות לפני ביצוע קליטת הסחורה מספק. הנוהל שלו לוקה בבעיה שהוא אינו מודע לכך (מהסיבה שרוב אנשי ה-QA מבינים בעיקר אבטחת איכות עצמו ופחות בניהול שרשרת אספקה).
    חייבים קודם כל תמיד לבצע את קליטת הסחורה. לא תמיד יהיה לכם את הזמן הדרוש לבצע את הביקורת כבר באותו היום לכל הפריטים הנדרשים בדיקה. אם פריט לא ייקלט במערכת למרות שהוא פיסית אצלכם, אזי כאשר מישהו ממחלקת הרכש יפיק דו"ח של פיגור באספקות והפריט מופיע בדוח – תישלח תלונה לספק שאינה במקומה.

הפריוריטי יודעת בדיוק כיצד לנהל נכון את התהליך.
    ראשית, לכל מק"ט שאמור לעבור ביקורת קבלה, יש להגדיר לו את הסטטוס Hold לשדה 'סטטוס בקבלה' הממוקם במסך מאפיינים נוספים למוצר. לכן קליטה של פריט כזה יקבל באופן אוטומטי את הסטטוס Hold אשר יימנע ממנו להיות מנופק לקיט.
    כאשר תסתיימנה הבדיקות על הפריט, פותחים תעודת שחרור מעבדה אשר מוציא את הפריט מהסטטוס שקיבל בקבלה (את כבר תעייני בעיון באשף המעבדה).
    במידה שישנו בעיה בפריט, אז תוכלו לבצע את החזרת הסחורה לספק.

אלון.

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 20 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.