קוד בחוק עסקי

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי קוד בחוק עסקי

משתתף
    איזו מילת קוד מתאימה לשימוש הבא בחוק עסקי:
    בתנאי בחוק עסקי אני רוצה שתופיע שגיאה אם בשדה מסוים יש את אחד מהערכים הבאים: או אפשרות 6 נניח או אפשרות 8 או אפשרות 10. כלומר מספיק לי שאחד מהם נבחר.
    איך מבטאים את ה ״או״.
    תודה
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • Replies
    yitzchok
    משתתף
    IL
    תעשי שלשה חוקים 🙂

כל אחד להציג הודעת שגיאה אם הערך הנמצא זה אחד מאלה שאת לא רוצה לאפשר.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    הדס
    משתתף
    לא אמיתי!!
    חייבת להיות מילת קוד שנותנת לבחור ערך אחד מרשימה. אני לא עובדת עם שלוש שורות…
    אני מחפשת יעילות בחיים
    yitzchok
    משתתף
    IL
    ממליץ לעשות בצורה שציינתי.
    כך הכי ברור.
    תקימי חוק אחד, שכפלי וערכי.
    להכניס את הכל לחוק אחד דורש לתפור ביטוי יחסית מסורבל כדי להשיג את מה שיהיה נורא ברור בתור כמה חוקים נפרדים.
    yitzchok
    משתתף
    IL
    אם את ממש מתעשקת לעשות את זה צריך לעשות ככה

להציג הודעת שגיאה אם הערך של שדה X (ונקרא לזה X כאן בביטוי לצורך זה) שווה ל-

(<> IN (6,8,10) ? <> : -1)

וזה דורש שמה שיש בחלק של "אם לא" (כאן 1-) זה ערך שלא יכול להיות בשדה זה, אחרת יש מצב שתתני הודעת שגיאה כשאת לא רוצה. (לדוגמה אם מדובר בשדה של שם מחסן שמוגבל ל-4 תווים, שימי מחזורת של 5 תווים כי לעולם לא יהיו שווים)

מקווה שזה מספיק ברור

אזהרה: בימים האחרונים קיבלנו דיווח של קושי להשתמש בפונקציית IN – יכול להיות שיעזור הטיפ שנעם נתן בבלוג שלו היום כאן (תודה נעם!) שזה להתשמש בשם הפנימי של השדה ולא בתגיות של עורך החוקים.

אלמוני
    אורח
    חה! מישהו קורא את הבלוג. עברתי על כל מה שיצחק כתב לגבי חוקים עסקיים – לקח לי קצת זמן להבין איך ליישם בדיוק. עכשיו זה מתועד ונוכל להשתמש בטכניקה הזו כאשר צריך להגדיר חוק שפועל על ערכים לא רציפים.

יש טיפים נוספים בבלוג – חישפו לפי התג PRIORITY TIPS. כתובת הבלוג http://nbnewman.blogspot.co.il

מחר יהיה טיפ לגבי מספרי תוויות בתוך הפעלות, איך שימוש לא מושכל יכול ליצור בעיות ואיך לפתור את הבעיה.
    כל הטורים נכתבים באנגלית.

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.