› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › קלט תאריך
- This topic has 19 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 10 שנים, חודש 1 by
אלמוני.
-
- יולי 14, 2015 בשעה 12:38 pm
INVOICES.TYPE IN('A','C','F','E') AND INVOICES.FINAL='Y' AND INVOICE.STORNOFLAG="if you using summary functions in your report you need to check INVOICE.DEBIT and multiply his value by -1 if required.
- יולי 14, 2015 בשעה 1:42 pm
איך כל זה קשור לתאריך?
בדוח יש שני תאריכים- אחד לחשבונית מרכזת והשני לחשבונית ספק
אני רוצה שקלט התאריך יחפש לפי מסך חשבונית מרכזת ולא לפי מסך חשבונית ספק- יולי 14, 2015 בשעה 2:23 pm
תשימי את הדגל או התנאי על העמודה שמייצגת חשבונית מרכזת (כתבת שיש לך שתי עמודות תאריך בדוח לא ?)- יולי 14, 2015 בשעה 4:13 pm
טעיתי, יש לי רק עמודה אחת של תאריך,זה פשוט דוח טבלאי אז גם אין לי שתי עמודות של חשבוניות יש לי עמודה אחת שמתחלקת לפי סוגי התעודות
עדין לא הבנתי איך התנאי של ינאי יעזור…
אשמח לעזרההה- יולי 14, 2015 בשעה 4:30 pm
אם אני יעשה במקום זה INPUT, אני יכולה לרשום ב-SQL :
SELECT IVDATE INTO :$.FDT FROM CINVOICES
או שאני לא יכולה לרשום שם מסך אלא רק שם טבלה?- יולי 15, 2015 בשעה 11:58 am
אם את פונה לSQL אני לא חושב שאת יכולה לפנות למסך אלא לטבלאות. בכל אופן, כדי לבקש מהמערכת רק חשבוניות מרכזות זה ההסבר:כל החשבוניות יושבות בטבלת INVOICES
החלוקה שלהם לסוגי החשבוניות היא לפי עמודת TYPE
אם תכתבי
TYPE IN('C','A','F','E')
זה תנאי שידאג שיגיעו רק חשבוניות המכירה.
אם תרשמי:
TYPE = 'C'
זה יביא רק חשבוניות מרכזות.
את משתמשת בתאריכים רגיל. הם לא קשורים לסוג החשבונית.
כדי לסנן חשבוניות לא רלבנטיות את משתמשת בסינון לפי עמודת TYPE
מקווה שלזה התכוונת בשאלה שאלה 🙂- יולי 15, 2015 בשעה 4:15 pm
אני משתמשת בTYPE אך הוא מסומן כעמודת X בטבלה אז אני לא יכולה לבטל את שאר החשבוניות כי אני צריכה אותן
וזאת הבעיה, קלט התאריך מתייחס לכל החשבוניות- אז השאלה שלי היא איך לכוון אותו להתייחס רק לחשבוניות מרכזות?- יולי 15, 2015 בשעה 4:31 pm
אני יכולה לרשום דבר כזה:
SELECT IVDATE INTO :$.FDT FROM INVOICES WHERE INVOICES.TYPE = 'C';
או שצריך להוסיף משהו?!- יולי 26, 2015 בשעה 12:13 pm
- יולי 27, 2015 בשעה 8:55 am
עכשיו קראתי את כל התכתובת ואני חושב שאוכל לתת תשובה שתעזור.
לפי מה שהבנתי, יש דו"ח טבלאי שמציג נתונים מחשבוניות מסוגים שונים ורוצים להגביל את תחום התאריכים בסוג מסוים של חשבוניות.יש קלט FDT אשר מכיל תאריך. בדו"ח,צריך להוסיף שורה ולרשום כך: בשדה "עמודת טבלה" תרשום IVDATE ובשדה "שם טבלה" תרשום INVOICES. תסמן את השורה כלא מוצגת. במסך הבן "עמודות הדו'ח – הרחבה" תרשום כך
ׂׂ(INVOICES.TYPE = 'C' ? :FDT : INVOICES.IVDATE)=משמעות הדבר: אם סוג החשבונית C (דהיינו, חשבונית מרכזת), אז רק חשבוניות שהתאריך שלהם שווה ל-FDT תוצגנה. אם סוג החשבונית אינו C, אז אין תנאי לגבי התאריך.
שים לב שבמסך הזה (ובדו"חות בכלל), צריך לכתוב :FDT ולא :$.FDT
(יש קצת בעיות לגבי סימני פסוק ואנגלית כאן לכן צריך להבין שהנקודותיים באות לפני שם המשתנה, ובמשפט לעיל צריך להכניס רווח אחרי הנקודותיים).- יולי 27, 2015 בשעה 2:28 pm
תודה רבה על התגובה!
הכנסתי את הביטוי אך כעת הוא לא מציג לי כלל את החשבוניות המרכזות…
פרמטר FDT הכנסתי לINPUT, האם אני צריכה להכניס גם לפרמטרים לפרוצדורה של הדוח? ואם כן, איך?- יולי 27, 2015 בשעה 2:42 pm
האם יש לך דו"ח בלבד או פרוצדורה שאוספת נתונים ובסוף יש דו"ח? הביטוי שכתבתי יהיה טוב גם בפרוצדורה, אם כי צריך להשתמש ב-FDT.$:.אגב, אין צורך בשלב INPUT אם יש שלב SQLI: ניתן לרשום את הפרמטרים בשלב SQLI (למשל התכנית ABCRAW: מכניסים את הפרמטרים לתוך שלב SQLI).
היה רצוי להציג את קוד השאילתא המלא כאן כי אז יהיה הרבה יותר קל להבין מה את מנסה לעשות ולראות איפה השגיאה.
נעם
- יולי 27, 2015 בשעה 2:46 pm
אם אפשר לעשות זאת ללא פרוצדורה אז עדיף…
אך אם אין פרוצדורה אז למה שווה FDT?- יולי 27, 2015 בשעה 2:52 pm
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.