רוחב עמודה

משתתף
    יש אפשרות להגדיל את רוחב עמודה של קוד ספק למשל?
    הרוחב המוגדר הוא 3, ויש לי צורך ב 5.
    מישהו יודע?
    תודה
מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
  • Replies
    yitzchok
    משתתף
    IL
    יש אפשרות להגדיל אבל זה לא סוף הסיפור.

אני מציע לקרוא פרק 1 של מסמך ה-SDK. לא עבור איך לעשות את זה (אפשר לטעות ממה שכתוב שם – יש להתשמש בתפריטים של מחולל טבלאות/עמודות) אבל עבור האזהרות.

עם שינוי רוחב העמודה המערכת מעדכנת את הרוחבים גם במסכים ודו"חות וכו' – כשהעמודה מצויינת באופן מובנה.
    אבל כשהעמודה מוזכרת בשדה כחלק מביטוי אין את העדכון הזה ויתכן שהערך יקוטע בהצגה.
    וגם כן אם יש תהליך (גם מאחורי הקלעים) שפורק נתונים לטבלה אחרת או לקובץ או טוען נתונים מטבלה אחרת או קובץ לא יהיה עדכון בהתאם.

לכן אני הייתי מזהיר למי שלא בקי בטיפול כל הנ"ל לא לבצע שינוי רוחב בעצמם.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    אלמוני
    אורח
    קוד ספק – דהיינו, מספר הספק, ברוחב 16 תווים.
    קוד סוג ספק ברוחב 3 תווים אשר נותן 999 סוגים שונים. זה לא מספיק? נראה שמשהו לא בסדר עם האפיון אם את צריכה יותר מ-999 סוגי ספק.
    הדס
    משתתף
    אני מתכוונת לסוג ספק,
    יש לי בעיה עם הקידוד, כי יש לי כמה קטגוריות, אבל הסתדרתי.
    תודה למשיבים!
    הדס
    משתתף
    יש לי עוד שאלה
    אפשר להוסיף לטבלה קיימת עוד שדה פשוט?
    פשוט יש לי ספקים שיש להם כמה מספרי טלפון, וזה לא שייך לאנשי הקשר שלהם אלא אליהם ישירות, ויש רק שדה אחד של מספר טלפון. וזה ממש לא נוח.
    אלמוני
    אורח
    ודאי שניתן להוסיף עמודות לטבלאות קיימות. עושים זאת באמצעות מנהל המערכת > מחוללים > טבלאות > מחולל עמודות > הוספת עמודה. כל שדה שאת מוסיפה חייב להיות עם קידומת החברה.

כל זה מוסבר (בשפה יחסית מובנת) בפרק 1 של ה-SDK

yitzchok
    משתתף
    IL
    אחר כך צריכים להוסיף את העמודות שהוספת לטבלה למסכים רלוונטיים וכו'

נעם, אתקן אותך אם תסלח לי: (אולי אני צריך את המילה האחרונה, יתכן)
    קוד סוג ספק זה 3 תווים לא 3 ספרות ולכן בעצם יש בסדר גודל של 238 אלף אופציות עם A-Z,a-z,0-9 (כי אנחנו case sensitive, ואני לא כללתי בחישוב סימנים בכלל) או בערך 36 אלף בעברית וספרות וכו'.
    בכל מקרה בד"כ אנשים רוצים קודים שאומרים להם משהו/קלים לזכור ולא סתם קודים ותסכים שאז פתאום 3 תווים לא נראה הרבה…

אלמוני
    אורח
    צודק לגבי מספר הצירופים. אני נמנע מלהכניס אותיות בתוך הקודים, כי כך לא צריך להזיז את היד הימנית מהמקלדת הספרתית!
    yitzchok
    משתתף
    IL
    לא כולם יודעים שהיא קיימת…
    הדס
    משתתף
    אתה מתכוון שצריך ללכת אחכ למחולל מסכים, להוסיף את העמודה (במסך הבן-אני פשוט לא זוכרת איך קוראים לזה עכשיו, אין לי את התוכנה במחשב הזה) ואז "הכנת מסך"?
    yitzchok
    משתתף
    IL
    כן בדיוק
    אלמוני
    אורח
    להלן סדר הפעולות :
    1. הוספת שדה לטבלה
    2. יציאה מפריוריטי
    3. כניסה מחדש
    4. הוספת השדה למסך הרצוי
    5. הכנת מסך
    yitzchok
    משתתף
    IL
    בנסיון שלי לא נדרש כניסה מחדש.

כניסה מחדש נדרש בתנאי מסוים:
    (אני לא אומר את זה כדי לעודד חהתעלם מ"עשה זאת כשאין משתמשים במערכת" – יש לכבד את זה אף על פי שיש לזה קשר למה שאני כותב כאן)
    * היה שינוי בטבלה קיימת
    * השינוי בוצע במכונה אחרת (יתכן שהפעלת פריוריטי תחת משתמש ווינדוז אחר באותו מחשב גם כן ככה)
    הרי:
    1. אם מדובר בטבלה חדשה המערכת כנראה יודעת ללכת ולשלוף פרטי הטבלה. אני מניח שזה בגלל שהיא שולפת טבלאות לפי הצורך ולא כולם בבת אחת ולכן טבלה חדשה לא נקלטת כשינוי/ה מערכת לא מפספסת את הטבלה החדשה.
    2. כנראה ביצוע השינוי במחשב גורם לעדכון מטה-דטה מקומי (מטמון אם תרצו) באופן מיידי ולכן לא צריכים לאלץ רענון ע"י כניסה מחדש.

כמובן אם אתה יודע שראית משהו אחר אשמח לשמוע.

מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.