שאלות

פורומים שימוש במערכת שאלות

משתתף
    שלום לכולם
    יש לי מס' שאלות :
    1.לאיזה דוח מתכוונים בהפקת דוח שבו תוכל לראות את ההצלבה בין תעודת משלוח בין הזמנת לקוח עבור לקוח מסויים .
    האם מדובר בדוח של משלוח סחורה ללקוח . ניהול מלאי דוחות תנועות מלאי > תנועות מלאי > משלוח סחורה ללקוח .
    2. על מנת להגביל אשראי ללקוח X גובה אשראי 20000 אופן ההגבלה לקוח מוגבל מה אני אמורה לעשות ?
    אני יודעת שצריך להיכנס להגדרות כספיות של הלקוח ולהגדיר תיקרת אשראי בלשונית אשראי 20000 אבל אופן ההגבלה לקוח מוגבל האם צריך להגדיר את זה בסוג הודעה על חריגה ואם כן האם אנ י אמורה להגדיר שם תינתן הודעת שגיאה .
    3. במידה ולקוח מסוים מוגדר עבורו לקוח משלם X והגדרתי ללקוח הזה תיקרת אשראי המערכת מתריעה שנתון זה נלקח מלקוח משלם ולכן אין לו משמעות ז"א שהמערכת במקרה זה לא מתייחסת לערך שנמצא בתיקרת אשראי כי מוגדר עבורו לקוח משלם .
    אז במשימה זו שהתבקשתי להגדיר אשראי עבור לקוח שמוגדר עבורו לקוח משלם האם מטרת לראות שאין לזה משמעות או שזה אמור לבוא לידי ביטוי במקום אחר ??
    תודה
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • Replies
    1) אכן זה יכול להיות 'משלוח סחורה ללקוחות' המקובץ לפי תאריכים, וניתן גם להשתמש בדו"ח 'אספקות ללקוח' המקובץ לפי לקוחות.

2) התשובה היא כן. וגם כדאי לך לעיין בקבוע הכספים CreditMsg אשר קובע את ברירת המחדל לאופן ההודעה במצב שלא מוגדר כזה עבור לקוח ספיציפי.

3) זאת שאלה מעניינת. בדקתי את הנושא ומסתבר שהמערכת לא התייחסה כלל למגבלת האשראי של הלקוח הישיר (כלומר, הלקוח המזמין) כאשר חרגתי ממנו, אך לא חרגתי מהמגבלה של הלקוח המשלם. כאשר חרגתי מהאשראי של הלקוח המשלם, אכן קיבלתי על כך הודעה אשר התייחסה ללקוח המשלם בלבד ללא שום הודעה על החריגה של אשראי הלקוח המזמין.
    המסקנה היא שאכן ההודעה צודקת שאין שום משמעות להגדרת מגבלת אשראי ללקוח המזמין כאשר מוגדר לקוח משלם.

אלון.

סוניה
    משתתף
    שלום לכולם
    תודה אלון על התשובות בנוסף יש לי מס' שאלות :
    1.לקביעת מחירים של מסמכי הצעות מחיר, הזמנות, תעודות משלוח יעוגלו לפי עשרות אגורות :נכנסתי לכספים> תחזוקת כספים> הגדרות כספים > טבלאות כספים > הגדרות לתעודות כספיות אך לא מצאתי את התיודות הכספיות הנ"ל איפה זה אמור להיות וגם לא ניתן להוסיף אותם חשבתי שניתן להוסיף אותם ממסך שורש במידה ויש עכים ע"י F6 פעמיים בשדה תיאור תעודה אבל אין .
    2.לשליפת כל הפריטים שתקן העלות שלהם בין 10-100 : נכנסתי למסך פריט > עמדתי על שדה תקן עלות אופרטור גדול מ ירדתי שורה הקלדת 10 שוב F11 הגדרתי אופרטור קטן מ ירדתי שורה הקלדתי 100 ו אנטר . בשליפה עלו לי גם ערכים גדולים מ 100 איפה טעיתי ?\ ניסיתי דרך מחולל שאילתות > עלות תקן גדול מ 10 עד ערך 100 ואז המע' נתנה ערכים בין 10-100 .
    לגבי התשובה של סעיף 2 ראיתי את הקבוע מערכת של Credit Msg הקבוע זה הוא כללי במערכת כלומר אם אני מגדירה סוג הודעה זה חל על כולם אבל אני מעוניינת לעשות את זה עבור לקוח מסוים האם זה אפשרי ? לא הבנתי את זה כל כך טוב.
    תודה
    היי סוניה

1) המסמכים אשר ציינת אינם שייכים לתעודות כספיות. באופן כללי, תעודה כספית היא כל תעודה אשר מפיקה פקודת יומן במהלך סגירתו, כלומר נרשמת במערכת החשבונות.
    מסמך תעודת משלוח שייך לקטגורית "תעודות תנועות מלאי" ואינו משפיע על מערכת הכספים. לכן לאחר הפקת תעודה זו מפיקים את התעודה הכספית "חשבונית מס מרכזת"
    מסמכי הצעות מחיר והזמנות לקוח הם מסמכים פנימיים חשובים של המערכת אשר מרבית תעודות המלאי ותעודות הכספים משתמשים בהם לשם יבוא נתוני ההתקשרות עם הלקוח אל התעודות הסופיות. כל התעודות שציינתי הן חלק מתהליך שלם של שרשרת ההתקשרות מול הלקוח.

לגבי השאלה, קיים קבוע כספים בשם RoundOrd אשר מבצע את העבודה לגבי תעודות שאינן כספיות. ההגדרות שציינתי (קבוע הכספים והגדרות לתעודות כספיות) הן עבור ברירת מחדל, אך ניתן לעקוף אותן עבור כל לקוח או ספק לחוד דרך שדה "עיגול מחיר" במסכי הגדרות כספים ללקוחות (או הגדרות לספקים).

2) כדי לבצע שאילתא לשליפת נתונים בין A לבין B, יש להשתמש ב-4 שורות של השאילתא:
    בשורה הראשונה (שורה אי-זוגית עבור אופרטור) לרשום סימן גדול שווה, בשורה שניה לרשום 10, בשורה השלישית לרשום סימן קטן שווה, ובשורה הרביעית לרשום 100. אחר-כך להריץ עם ENTER. לא מבצעים F11 בין שני הקריטריונים.

3) אכן הקבוע CreditMsg הוא ברירת מחדל לכולם, אך במסך הגדרות כספים ללקוחות, בלשונית אשראי, ניתן להגדיר לכל לקוח לחוד בשדה סוג הודעה על חריגה.
    באופן כללי, כך למעשה עובדת הפריוריטי בכמעט כל התחומים: קובעים ברירת מחדל באיזשהו קבוע או מסך. אם שדה מסוים ריק, אזי מקבל את ב"מ; אם מגדירים אותו לערך שונה, אזי ההגדרה עוקפת את ב"מ.

אלון.

סוניה
    משתתף
    היי אלון ,
    הצלחתי לפתור את זה בזכותך .
    אך לגבי נושא השליפה :
    אני מכירה את הכללים :
    כשצריך לשלוף רשומות מסוג AND למשל כל הספקים הנמצאים בתל אביב וגם יש להם 100 עובדים .קודם נעבור למצב שאילתא ע"יF11
    נקליד עיר תלאביב בשדה עיר נעבור לשדה עובדים נקליד 100 ואנטר .כלומר פעם אחת F11 .כשצריך לשלוף רשומה מסוג או Or למשל כל המטבעות ש"ח או דולר .
    F11 בשדה מטבע נקליד דולר שוב F11 ש"ח ואז אנטר כלומר פעמיים F11 .(שאילתא על אותו שדה )
    לגבי סעיף השליפה הצלחתי לעשות את זה דרך מחולל שאילתות . עכישו ניסיתי את הדרך שלך ואכן זה עבד .
    אני רוצה להבין מתי מבצעים שאילתות לפי הדרך שהצעת .
    המון תודות אתה עוזר לי המון…..
    סוניה
    בשאילתא שביקשת לבצע, רצית ששדה מסוים יציג תוצאות בין A ל-B. יש לנו כאן שני קריטריונים: תוצאה גדול מ-A וגם (AND) תוצאה קטנה מ-B.
    כאשר רצית להזין את שני הקריטריונים בשדה של עלות התקן, "חשבת למעשה" יש לך רק שתי שורות להזנת הנתונים – השורה הראשונה עבור האופרטור והשורה השניה עבור המספר. לאחר הזנת התנאי לפי A, רצית להוסיף את תנאי B ולכן ביצעת F11 כדי "לנקות" את השורות להכנסת התנאי הנוסף. אבל F11 מבצע פונקציית OR, כלומר פונקציית איחוד ולכן קיבלת בתוצאה את כל אוכלוסית הרשומות (כאילו שביצעת "שלוף הכל"). לכן, כדי להכניס תנאים נוספים לאותה עמודה כאשר ביניהם מתקיימת פונקציית AND, מוסיפים אותם לזוג השורות הבאות שהם השורה השלישית והרביעית. ואם תרצי לבצע תנאים נוספים לאותה עמודה, אז תוסיפי אותם לשורות החמישית והשישית וכן הלאה…

באותו נושא, חשוב לי להבהיר מקרה שאת עלולה להיתקל בו:
    ניקח את הדוגמא מהשאילתא הראשונה שהזכרת – שליפת כל הספקים מתל-אביב וכמות עובדים של 100.
    נניח שאת מבקשת לשלוף את כל הספקים מתל-אביב וגם שכמות העובדים יהיו בין 20 לבין 50. כיצד תיבנה השאילתא?
    שגיאה מאוד נפוצה של בניית שאילתא שכזאת היא כדלקמן:
    לפי הדרך שנתתי, בשדה של כמות העובדים את תציבי בשורה השניה את המספר 20 ובשורה הרביעית את המספר 50 וכמובן את סימני הגדול והקטן בשורות האי-זוגיות שלהם. אחר כך תציבי את העיר תל-אביב בשורה השניה של שדה "עיר" ותלחצי אנטר. להפתעתך תגלי שלא בדיוק קיבלת את התוצאות הרצויות. הסיבה היא שיש לרשום שוב את העיר תל-אביב גם בשורה הרביעית אשר פעילה עבור שדה הכמות. הסיבה לכך קשורה לחוקים של אלגברה בוליאנית אשר חורג ממסגרת הפורום.

אלון.

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.