› פורומים › שימוש במערכת › שימוש בחשבונית מרכזת
- This topic has 3 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 11 חודשים by
yitzchok.
- יולי 20, 2017 בשעה 4:50 pm
שלום,מבקש לדעת אם מי שהוא עשה חוק שמקביל הפקת חשבונית מרכזת כפולה לאותה ההזמנה ?
לדוגמה: הפקתי חשבונית מרכזת לפני משלוח סחורה ללקוח ולאחר מספר ימים שלחתי סחורה ללקוח עם תעודת משלוח.
תעודת משלוח זאת היא לחיוב כי שחכו להוריד את הסימון ואז מפיקים עוד הפעם לאותה ההזמנה חשבונית מרכזת.איך המערכת לא עוצרת הפקת חשבוניות לסכום כפול או יותר מי מה שרשום בהזמנת לקוח?
תודה
- Replies
-
- יולי 20, 2017 בשעה 6:12 pm
השאלה למה המערכת לא חוסמת שונה מהאם אפשר לחסום.למה היא לא חוסמת?
כי יתכן לא מעט מצבים בהם חשבונית כפולה רצויה, בין השאר המצב הכי פשוט זה שהחיוב הוא רק על חלק מההזמנה או אפילו חלק מכמות של שורת הזמנה והכל תקין.אם רוצים לחסום, זה מאוד תלוי באיזו דרך אתם עלולים ליצור את החשבונית הכפולה. לא כל הדרכים פשוטות לעצור.
הזכרת חוק והייתי יכול להגיד שחוק לבד לא מסוגל לעצור כזה דבר. בהרבה מצבים ניתן להעזר בחוק או BPM כדי להשיג את המטרה אבל רק בשילוב פיתוח עליו הם יסמכו.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יולי 20, 2017 בשעה 6:15 pm
במקרה של חיוב מראש,צריך להשתמש במנגנון תשלום מראש שמובנה במערכת.בשורות הזמנת הרכש יש לסמן לכל שורה את הדגל תשלום מראש.
לאחר מכן מפיקים ח.מרכזת על סמך ההזמנה.
וכאשר שולחים את הסחורה ללקוח ומקשרים את ההזמנה לתעודה,המערכת מזהה את השורות כתשלום מראש,ומסירה את הדגל לחיוב בת.המשלוח.
- יולי 20, 2017 בשעה 7:09 pm
סתם חשבתי להביע דעה כאן; אולי זה יועיל למישהו.חסרון של גישה זו (להוריד את הדגל "לחיוב" מתעודת משלוח כשהיא באמת חיובה אך אין קשר) היא שאין כ"כ מעקב לגבי האם הדבר באמת חיוב
במצב שתיארת אם מישהו היה מבטל את החשבונית הזאת די קשה לדעת שהמשלוח לא חיובה – גם אם בודקים שהכסף נכנס לפני ששולחים סחורה, ביטול בטעות של החשבונית לאחר מכן יהיה יכול (אני מדמיין) ליצור קצת בלבול.
כשזה אפשרי (ולא תמיד אפשרי, אני מודה) ומדובר במצב בו כמויות החשבונית מראש יתאימו בוודאות למשלוחים (אולי יתאימו את המשלוחים לחשבוניות…), ניתן להשאיר את המשלוחים לחיוב ולקשר למפרע את שורות המשלוחים עם שורות החשבוניות ואז המשלוחים יסומנו גם "לחיוב" וגם "חויבה" והכל מסודר. אבל יתכן מאוד שלא עומדים בתנאי ההוא וגם שידרוש יותר מדי השקעה של התאמת השורות והכל לפי מה שאפשר ומה שמוכנים להשקיע לקבל תועלת מסוימת.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.