› פורומים › שימוש במערכת › שליחת מייל לקבוצת ספקים
- This topic has 12 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 11 חודשים by yitzchok.
-
- פברואר 13, 2017 בשעה 11:48 am
- פברואר 13, 2017 בשעה 12:06 pm
כן אני יודעת שעושים כך.
הקמתי קבוצה, אבל במסך הבן דוא"ל בקבוצה-אין גישה לרשומות ספקים- פברואר 13, 2017 בשעה 12:20 pm
- פברואר 13, 2017 בשעה 2:27 pm
- פברואר 13, 2017 בשעה 2:58 pm
רמזתי שניתן לכתוב תכנית שתעתיק את הערכים.יש דרך חצי ידנית:
להיכנס למסך ספקים
לרשום אחד אחר השני את הספקים שאת רוצה לכלול
לשלוח את הנתונים לאקסל
למיין את הנתונים לפי כתובת דוא"ל
לסמן את כל הכתובות (להתעלם מהריקות כמובן) וללחוץ על CTRL-C
ואז להיכנס למסך קבוצות, לקבוצה הרצויה
להיכנס למסך הבן
ללחוץ על CTRL-Vכל הכתובות שנבחרו בשלב הראשון אמורות להיכנס לקבוצה
ל- פברואר 13, 2017 בשעה 3:58 pm
נעם הציע מה שיש (לפי מה שמוכר לי, לפחות)כמובן יש עדיין פער בין הפתרון הזה למה שבטח הדסה רוצה כי אם – לדוגמה – מישהו יעדכן כתובת דוא"ל של ספק במסך ספקים לא תהיה לזה השפעה על הרשימה בקבוצה, ועוד אין שיגרום לכך שיהיה ברור שכתובת כלשהיא לא בוודאות כתובת של ספק.
אבל כל זה נכון גם לגבי אנשי קשר של לקוחות וספקים, שכן אפשר להביא בקלות למסך זה – הרי אין קשר של ממש בין הכתובת בקבוצה לאיש הקשר.
אם הקבוצה שלך צריכה להיות מקביל לסוג ספק, ואם הצורך הוא לשלוח מייל באופן ידני, היית אולי יכולה לבנות פרוצדורה להפעלה ישירה ממסך שליחת מייל שהיתה שופכת את כתובות המייל למסך בן "נמענים נוספים".
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- פברואר 13, 2017 בשעה 5:08 pm
הצורך שלי הוא שליחת מייל אוטומטי לקבוצת ספקים מסויימת מתוך ספקים הקשורים ללקוח בחוק עסקי בסטטוס ללקוח, ובאמת זה נכון מה שאתה אומר, לא תהיה השפעה על הקבוצה ברגע שיש שינוי או שנוספת כתובת מייל.כך שאני צריכה פתרון אחר.
אולי פרוצדורה שמקבצת את שמות הספקים והמיילים שלהם (או רק מיילים) לפי הקטגוריה בה הם מסווגים ואז לשלוח מייל בחוק לקבוצות האלו?- פברואר 13, 2017 בשעה 8:42 pm
קשה לדעת מה להציע.אם רוצים שתהיה אוטמציה כזו, נדרש פיתוח בכל מקרה.
אם רוצים לבנות דווקא על המנגנון של משלוח הודעה בעזרת חוקים עסקיים (או ב-BPM עם מדובר בשינוי סטטוס) אז צריך לנהל קבוצות – אחת פר לקוח! – ולנהל את הכתובות שבהן, בהנחה שנתפוס את כל הדרכים לשנות כתובת מייל של ספק, ובעזרת בדיקה בטבלת קשר לקוח-ספק שלך כדי לקבוע באילו קבוצות לעדכן.
אפשרות שניה היא לעשות פיתוח במסך ספקים (כי שם משנים סטטוס) ולחולל מייל בקוד (כך שיהיה קשה יותר לשנות את תוכן ההודעה) לאחר שינוי סטטוס אבל יש יתרון שהכל מרוכז בפיתוח אחד כי תוך כדי הכנת המייל הייתם שופכים את הכתובות של הספקים ישירות ל"נמענים נוספים" מטבלת ספקים לפי הקשר ללקוח. אין צורך בקבוצות בכלל כי טבלת הקשר שלך תשרת את המטרה הזאת.
זה מאוד תלוי בסדר העדיפויות שלכם.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- פברואר 14, 2017 בשעה 12:01 pm
אוקיי הבנתי.אז בעצם יקרה גם מצב שלמשל שיניתי כתובת מייל של איש קשר ללקוח אפילו, (ש-להם אפשר לעשות קבוצות) והכתובת לא משתנה אוטומטית בקבוצות.
אז הפונקציה הזו לא ממש אפקטיבית בתכלס.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.