תהליך רכש עם חשבונית עסקה

פורומים שימוש במערכת תהליך רכש עם חשבונית עסקה

משתתף
    שלום,
    ניסיתי ליישם תהליך רכש עם חשבונית עסקה (הספק מוציא לי חשבונית עסקה לתשלום מראש): להלן התהליך-
    1. הוצאת הזמנת רכש
    2. קליטת חשבונית עסקה מהספק.
    3. תשלום לספק בצ'ק.
    4. כניסה למלאי של הסחורה.
    5. קליטת חשבונית מס מרכזת מהספק.
    6. סגירת החשבונית?

נתקלתי בבעיה הבאה:
    החשבונית מס נשארת פתוחה וכך גם תנועת היומן. מה אני אמור לבצע עם החשבונית מס מרכזת מהספק כאשר אני מקבל אותה כדי שלא יהיו לי תנועות לא מותאמות ?

תודה
    גלעד

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    שלום גלעד

אתה צריך לסגור את החשבונית,ולאחר מכן לבצע התאמה בין החשבונית לתשלום,בעזרת ניתוח כרטיסים.

יאיר

123
    משתתף
    שלום יאיר, תודה על התשובה.
    עדיין אני נתקל בבעיה שאני בא לעשות התאמה בחשבונות ספק – לאחר שקלטתי את החשבונית מס היא (החשבונית מס) נשארת פתוחה בתנועות לא מותאמות. החשבונית עסקה סגורה מול התשלום.
    איך אני מקשר את החשבונית מס שקלטתי לתשלום ששילמתי בשיק ?
    גלעד
    YairM
    משתתף
    שלום גלעד

אתה צריך לבצע הכנה לניתוח כרטיסים לאותו ספק ששלח לך את החשבונית, לאחר ההכנה תכנס למשטח עבודה לניתוח כרטיסים,ושם תראה את שורת החשבונית של הספק בצד הזכות ואת התשלום בצד החובה ,תרשום 1 בשדה מס' התאמה בשתי השורות ,תעמוד על אחת השורות ותלחץ אישור התאמה בהפעלה ישירה מהמסך
    בצורה זו קשרת בין החשבונית לתשלום והחשבונית לא תופיע בגיול חובות ספקים.

יאיר

123
    משתתף
    שלום יאיר,
    זה גם מה שאני ציפתי לראות אבל משום מה אני לא רואה את השורה של התשלום במשטח התאמות אלא רק את החשבונית מס. כלומר, יש לי רק שורה אחת לא מוצאמת ואין לי כנגד מה להתאים את החשבונית.

אני אפרט שוב את מה ביצאתי בפועל:
    1. סימנתי לספק שהוא נותן חשבוניות עסקה.
    2. הוצאתי הזמנת רכש לסחורה.
    3. קיבלתי חשבונית עסקה מהספק וקלטתי אותה במערכת בתור חשבונית עסקה. קיבלתי הודעה מהמערכת שתנועת היומן תקבל קידומת T)
    4. ביצעתי תשלום לספק (ע"י סימון חשבוניות עסקה) במסך הבן של מסך תשלומים.
    5. הדפסתי המחאה.
    6. קיבלתי את הסחורה במחסן (קשרתי את מספר ההזמנת רכש לתעודה)
    7. קלטתי חשבונית מס מהספק (קשרתי את מס תעודת המשלוח לתעודה)
    8. סגרתי את החשבונית מס מרכזת מהספק.

– עכשיו אני אמור להתאים איכשהוא בין החשבונית מס מהספק לבין התשלום שהתבצע. במסך התאמות לאחר הרצה של התוכנית אני רואה רק את החשבונית מס פתוחה ולא את התשלום.

YairM
    משתתף
    תבדוק שההמחאה היא סופית ויש לה תנועת יומן סופית שנרשמה בספרים,אם מסיבה כלשהי תנועת היומן של ההמחאה נשארה זמנית, כנס אליה ושנה את חשבונות המערכת לחשבונות אמיתיים ואז רשום את התנועה לספרים.

בנוסף שאתה מבצע הכנה לניתוח כרטיסים בדוק שהתאריך בקלט בשדה עד תאריך מאזן נופל בטווח של תאריך החשבונית וההמחאה.

יאיר

123
    משתתף
    הי יאיר.
    צדקת באבחנה, התשלום היה סגור והתנועה יומן נשארה זמנית.
    נכנסתי לתעודה וביצעתי רישום ידני ואז ראיתי את התשלום במסך התאמות.
    הרבה תודה על התשובות.

גלעד

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.