תכנון רכש – התעלמות ממלאי

פורומים שימוש במערכת תכנון רכש – התעלמות ממלאי

משתתף
    שלום
    הרצתי MRP עם התעלמות מכל המלאים והאריזות.
    אני מצפה שהתכנון רכש ימליץ לי על רכש חומרים למרות שיש לי במלאי. אבל לא כך הוא המצב. הכל מוגדר נכון ונפתחו פק"עות ששוחררו. אך מוצרים שיש אותם בהזמנות רכש או במלאי המערכת לא מביאה אותם לדרישת הרכש שנפתחה.
    אשמח לשמוע למה, ואיך עוקפים את המלאי או ההזמנות רכש הפתוחות, כשי שבכל זאת אקבל דרישה לכל מה שיש בניפוק לזווד בפק"עות.
    תודה
מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    איך אתה מגדיר התעלמות מכל המלאים?????
    בהרצת MRP המערכת יכולה להתעלם ממלאי ארוז וממלאי ברצפה , מלאי חומרי הגלם במחסנים הינו מלאי שה-MRP כן מתחשב בו אלא אם כן העמודה העלמת מלאי לתכנון במסך מחסנים מסומנת, או שסטטוס המוצר לא מסומן כזמין.

כמו כן הזמנות רכש פתוחות גם נלקחות בחשבון אלא אם כן אתה מוריד את הסימון מהשדה משפיעה על התכנון.

אם אתה רוצה לקבל רשימת חומרי גלם של מקבץ פק"עות ולפיה ליצור דרישת רכש, תפיק את הדוח רשימת זווד לפק"ע לאקסל תסכם את הכמות לפי מק"ט מנופק ותעביר לדרישה מרוכזת.

נתיב הדוח:ייצור > בקרת יצור > דו"חות יצור בפועל > רשימות זווד > רשימת זווד לפק"ע

aviz
    משתתף
    תודה גדולה.
    aviz
    משתתף
    הבעיה במחסנים שאפשר לסמן דגל העלמת מלאי לתכנון רק למחסני ייצור או טיפוס W. האם לדעתך אפשר לשנות את מחסן קבלת הסחורה ומחסן הראשי לטיפוס W או שיהיו לכך השלכות כלשהן מבחינת ניפוק/ייצור/קבלת סחורה או דברים אחרים ?
    אני רוא למשל שבניפוק בתוף הפק"ע למרות שהמלאי קיים במחסן מטיפוס W הוא לא מביא 'ממחסן' את המחסן שבו קיים המלאי אלא את המחסן הראשי שבו בכלל אין מלאי, הוא מתעלם ממחסן W.
    מה הפתרון ?
    תודה
    YairM
    משתתף
    לא כל כך ברורה לי השיטה,למה להתעלם ממלאי,ספר בכמה מילים מה המטרה, ולמה ההתעלמות מכל המלאי עוזרת לך.
    aviz
    משתתף
    אני מריץ MRP ויוצא לי שצריך לייצר כך וכך מכמות מסויימת של בנים.
    כשאני מריץ תכנון רכש המערכת מורידה לי מהכמות שצריך לייצר כי יש לי במלאי מהבנים.
    אני רוצה בכל מקרה להזמין את הכמות בנים שיש בכלל הפק"עות המשוחררות. המלאי שיש לי במחסנים שלי לא מעניין אותי.
    אני רוצה שהתכנון רכש יפעל כמו תוכי על הכמויות שיש לניפוק בפק"עות.
    תודה
    123
    משתתף
    המערכת תמליץ על בסיס מלאי קיים כל עוד הוא לא נדרש לפקעות או הזמנות לקוח/תחזית אחר.
    כלומר מלאי חופשי.
    למה אתה רוצה שהמערכת לא תפחית את המחאי החופשי מהדרישת רכש ? אתה סתם מצטייד במלאי.

לא ?

aviz
    משתתף
    פשוט כן !
    זה הלקוח שלי רוצה ואני צריך לספק לו את היכולת להתעלם מזה.
    תודה
    YairM
    משתתף
    הלקוח רוצה זו סיבה טובה אבל לא מספיק טובה…
    עדיין לא הסברת מאיזו סיבה (מעבר לזה שהלקוח רוצה)אתה רוצה להתעלם מהמלאי

ממה שנראה כרגע הלקוח שלך קנה מחשבון אבל כל הזמן ממשיך לבצע חישובים בראש או על נייר….

aviz
    משתתף
    אתה צודק.
    הענין הוא שנשארות לו כמויות קטנות ופזורות במגוון מחסנים והוא לא מעוניין בכל בכל הרצת MRP או תכנון רכש לקבץ מלאים קיימים ולהשתמש בהם. אחת לכמה זמן הוא יעשה חשבון כללי ויפחית מהדרישות אבל כאופן עבודה יום יומי הוא בוחר בשיטת פעולה כזו.
    נכון שזה בדיוק תכנון הרכש עושה ,אומר לך מה לא לקנות.
    אבל בכל זאת אני מאמין שיש דרך. עובדה שעשו דגל העלמה מתכנן בהזמנות רכש וכדומה. כנראה שיש חברות שעובדות ככה.
    הלקוח שלי מייצר מכונות שמורכבות לפעמים מ 40000 פריטים. הוא מעדיף להזמין יותר ולאל להתקע בלי.
    אשמח לשמוע על רעיון.
    תודה
    YairM
    משתתף
    ההתעלמות מהזמנות רכש וממלאי הן התעלמויות סלקטביות מסיבות יחודיות,ההתעלמות לא יכולה להיות גורפת על כל המלאי וכל הזמן ,ואם כן,אז האפשרויות ליישום הן לא פרקטיות,
    נראה לי שבמקרה שלך בכלל הרצת MRP מיותרת.
    כמו שהצעתי לך בתשובה הראשנה,ישנו דוח שמציג את פרוט הזווד לכלל הפק"עות אותו תוכל לעבד באקסל ולהעביר לדרישה מרוכזת,או לחלופין לבנות דוח אחר מותאם לצרכים או תוכנית שתבצע את החישוב של כל הפריטים ברשימת זווד של רשימת פק"עות נבחרת, ותפתח עבורם דרישת רכש מרוכזת.
    aviz
    משתתף
    MRP וודאי לא מיותר, אולי כוונתך שהתכנון רכש מיותר.
    את הMRP אני חייב שמישהו יקבץ לי את כל מה שצריך להזמנות לקוח/תחזית שקיימות למוצרי הP וימליץ על תכנית ניפוקים.
    לא כך ?
    מה דעתך על לקבל את כל הסחורה של חומרי הגלם למחסן מטיפוס W ?
    כך התכנון רכש לא יראה אותם המלאי.
    מה המשמעות של זה ? במה אני מסתכן ?
    123
    משתתף
    אני הייתי הולך במקרה הזה לפיתוח.
    הייתי מתבסס על תוכנית הניפוקים העדכנית של ה mrp ויוצר דוח או כבר ממשק שיפתח דרישת רכש. תלוי כמה הלקוח מוכן להשקיע.
    וכמובן של להוריד את האופציה הסטנדרטית של תכנון רכש ישר אחרי הmrp .

קח בחשבון שאתה מוריד את הפונקציוליות של מלאי בטחון , כמייות מינימום, טווחי קיבוץ וכל הייתרונות של הסטנדרט בצורה הזו ותצטרך ליישם את הלוגיקה בתוכנית שלך.

YairM
    משתתף
    אתה צודק אתה צריך את ה-MRP לפתיחת הפק"עות.

עבודה עם מחסן טיפוס W בעייתית,כיוון שבפק"ע ניתן לנפק במסך ניפוק לרשימת זווד רק ממחסן מטיפוס D,
    אתה יכול להגדיר לכל הפריטים סטטוס בקבלה Hold,ולהמשיך לעבוד עם המחסן הרגיל שלך מטיפוס D,במסך סטטוסים למלאי תוריד את הדגל מהשדה מלאי זמין עבור סטטוס Hold,ותסמן דגל בשדה זמין לניפוק.
    כאשר אתה מבצע ניפוק של הפריטים בפק"ע או בכל דרך אחרת תשנה את הערך בשדה מסטטוס ל-Hold(אגב,אפשר לעשות זאת אוטו' בעזרת מחולל הנתונים),וכך הפריטים יועברו לרצפה בסטטוס Goods שיאפשר קיזוז אוטו',
    כמובן שבהרצת MRP תבחר באפשרות ללא מלאי רצפה,ותדאג להוריד את הסימון מהשדה משפיע על התכנון,מכל הזמנות הרכש הפתוחות וההזמנות החדשות.

זהו רעיון ולא המלצה לביצוע,אם נראה לך,תבצע סימולציות בחברת הטסט על כל התהליך מתחילתו ועד סופו ואם זה עונה על צרכיך תיישם בחברת אמת.
    בהצלחה.

aviz
    משתתף
    באמת תודה.
מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.