› פורומים › שימוש במערכת › תמחיר על קבלן משנה
- This topic has 9 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 9 חודשים by
YairM.
- אוגוסט 2, 2017 בשעה 4:12 pm
שלום
יש לי מוצר שמיוצר אצל קבלן משנה ורק אצלו. דהיינו תהליך עם פעולה אחת שמסומנת כ T. כנ"ל מרכז העבודה מנוהל כ T בניהול מלאי ותמחיר.
אני פותח פק"ע, זמנת רכש שמקושרת בשורות לפק"ע ואח"כ קבלת סחורה על מוצר האב.
כמובן הגדרתי במסך ספקים בבן מחירון למוצרים בתהליך-קבלן משנה שהעלות היא כך וכך.
למה אחרי כל זה כשאני מריץ תמחיר התוצאות על האב הן רק על העלות של שני הבנים שלו ולא חושב גם עלויות הייצור.
ואם כבר, אז איך אני יכול להעמיס על פק"ע כזו כמות שעות עבודה או עלות מסויימת ולראות את זה אחר כך בתמחיר ?
ונוספת ואחרונה: איך אני מעמיס על פק"ע כזו עלות Setup, דהיינו הספק/קבמ"ש גובה ממני 2000 $ עבור ייצור, לא משנה אם כמות 1 או כמות 100. אני צריך לפקע הזו או להזמנת הרכש הזו להעמיס את העלות הזו.
תודה
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
- Replies
-
- אוגוסט 2, 2017 בשעה 4:38 pm
- אוגוסט 2, 2017 בשעה 4:54 pm
ואיך זה יועמס על הפק"ע ועל המוצרים ? איך בתמחיר זה יעלה את מחיר המוצר המיוצר ?- אוגוסט 2, 2017 בשעה 9:28 pm
דרך חשבונית המס שתקבל עבור העבודה שהקבלן ביצע לך
כמובן שההזמנה צריכה להיות מקושרת לפקע וגם העלויות הנוספות במידה ויש.כל זה בהתבסס שאתה עובד תמחיר w
עבור t רק תזין את העלויות בצומרים תקן
- אוגוסט 3, 2017 בשעה 12:23 pm
למען הדיוק, העמסה לפי חשבונית נכונה רק כאשר בחשבונית מופיע לבדו הפריט שעליו רוצים להעמיס ,ופריט העמסה.אם קבלן המשנה שולח חשבונית מרכזת בסוף החודש,ובחשבונית מופיעים פריטים נוספים מעבר לפריט העמסה והפריט המועמס,התמחיר יעמיס את מחיר העמסה על כל הפריטים בחשבונית בהתאם להגדרת העמסה.
כדי להימנע מכך,יש לציין בהזמנת הרכש בשורת פריט העמסה ,את הפק"ע שעליה רוצים להעמיס ,בשדה פק"ע לחיוב.
- אוגוסט 6, 2017 בשעה 11:51 am
אז אם אני מבין נכון, יש לי חיוב של 2000 דולר על כל פק"ע ולא משנה גודלה.
כשאוציא הזמנת רכש על מוצרי האב שאני מזמין לעיבוד אצל הקבמ"ש אוסיף את העלות הזו ואציין את מספר הפק"ע לחיוב ? הצמחיר יתחשב בזה ויעמיס את זה על עלות המוצרים שיוצרו בפק"ע ?- אוגוסט 6, 2017 בשעה 1:07 pm
אחרי שתריץ תמחיר (בהתחשב בזה שאתה עובד עם תמחיר פקעות) אז תראה את העלויות המועמסות תחת העמודה "מיוחדות" עבור הפק"ע.
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.