אספקה חלקית מתוך בנים של עץ מוצר

פורומים שימוש במערכת אספקה חלקית מתוך בנים של עץ מוצר

יש כאן שאלה שאני מתחבט בה. בנושא אספקה חלקית מתוך עץ מוצר שעדיין לא הושלם. איך מנהלים זאת ?

הוגדר עץ מוצר שכולל מספר ענפים של פריטים שונים. חלקם הרכבות חלקם פריטים קנויים.
    עבור המק"ט של עץ המוצר בוצעה הזמנת לקוח מתוך כוונה שכאשר עץ המוצר יושלם הוא יסופק. אלא מה.. בגלל לוחות הזמנים מתבקשת אספקת אותם פריטים מתוך עץ המוצר שכבר הגיעו ואו הושלמו. זו אספקה חלקית…

הבעייה : בשורת ההזמנה מופיע ראש העץ. הוא לא יכול להיות מסופק אלא רק פריטים מתחתיו. אבל המערכת לא מאפשרת זאת…

אזי לצורך זאת פתחתי הזמנת לקוח נוספת שתאפשר לנפק את הפריטים שהושלמו ונמצאים במלאי ואת ההזמנה הקודמת ביקשתי לשנות כך שלא תונפק ללקוח אלא שפריטיה המושלמים ייכנסו למלאי. וכך המלאי יהיה כבאפר בין ייצור עץ המוצר לבין הצריכה של פריטים ממנו לאספקתו.

אנשי המערכת אומרים שהדבר לא אפשרי וזה למעשה יוצר ביקושים כפולים.

אשמח לשמוע רעיון איך בכל זאת ניתן לממש זאת.

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    אם הלקוח יכול לקבל רכיבים בודדים מהמוצר הסופי,אז אני מעריך שלא מדובר על מוצר בעל עץ מוצר עפ"י ההגדרה,אלא במוצר שמשקף סט פריטים.

אם הערכה שלי נכונה,האם שקלתם לעבוד עם סל מוצרים?

אם הערכה שגויה,אשמח לשמוע מה השיקול להגדיר מוצר סופי בעל עץ מוצר,כאשר ניתן לשלוח את חלקיו של המוצר הסופי בנפרד.

שלום. נושא סל המוצרים אינו ידוע לי. דקתי… אני לא יודע אן זה יעזור.

אכן מדובר בכמעין סל של מוצרים מוגמרים אבל בעל מבנה של עץ. ז"א. יכול להיות ש"מוצר" אחד יהיה מורכב ממספר מוצריםמוגמרים.

לדוגמא המוצר הינו מכשיר ארוז – המכשיר הארוז מורכב מן המכשיר עצמו, מטען וכן קופסא.

בהתנהלות רגילה יישלחו לסוכן המכשיר הארוז בתוך הקופסא כולל ספק.

אבל יש אפשרות שבגלל מועדי ייצור ואספקה יישלחו לסוכן קודם כל קופסאות, אח"כ המכשירים ואז לאחר מכן המטענים – וכל זאת בכמויות שונות והוא ירכיב אותם למוצר המוגמר.

מצב זה מכריח לפתוח הזמנת לקוח "פנימית" שתייצר את העץ (ומה תעשה עם הפריטים). והזמנת לקוח "חיצונית" שבה יירשמו אותם פריטים מן העץ אשר מסופקים בזמן נתון.

וזה יוצר ביקושים כפולים וכד'…

זו הבעיה…

YairM
    משתתף
    אני לא מכיר את הדקויות בתהליכים שלכם,ולמה בחרתם דווקא לעבוד בשיטה כזו…

אני מעריך שסל מוצרים כן יתן לך מענה לבעיה,המשמעות של סל מוצרים היא שכאשר אתה בוחר סל,בהזמנה אתה מקבל פירוט של כל המוצרים בסל,ומכיוון שכך אתה יכול לייצר ולשלוח כל מוצר בנפרד .

1. האם הסל יכול להיות עץ בעל יותר מרמה אחת ?

2. היכן אני גורם לייצור הסל והכנסתו למלאי ? כאשר הזמנת הלקוח רק צורכת אותו מן המלאי ?

YairM
    משתתף
    סל מוצרים אינו מוצר ואינו בנוי במבנה הירארכי כמו עץ מוצר.

סל מוצרים הוא קוד ושם לסל שמכיל בתוכו מספרים פריטים.

הרעיון הוא במקום להגדיר בהזמנה את כל המוצרים שמכיל הסל,בוחרים את הסל שהוגדר מראש והמערכת מפרטת את רכיבי הסל במסך פירוט ההזמנה.

הפריטים בסל יכולים להיות פריטים קנויים ופריטים מיוצרים.

בצורה זו אם תגדיר סל מוצר שנקרא מחשב נייח,שמכיל עכבר,מטען כונן נייח ומסך,בהזמנה תקבל 4 שורות בהתאמה שורה לכל פריט,כך תוכל לשלוח ללקוח כל פריט שכבר מוכן או התקבל מהספק.

מה שיכול להיות לך בעייתי זה המחיר לכל הסט,תוכל לתת מחיר לכל מוצר,או לחלופין להעמיס את מלוא המחיר של הסט על הפריט הדומיננטי כמו הכונן.

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.