בניית מסך

משתתף
    היי חברים , צריכה את עזרתכם.

אני רוצה לבנות מסך בן חדש למסך כרטיס פריט.
    בניתי טבלה חדשה העונה על דרישותיי , ובניתי מסך חדש המבוסס על טבלה זו.
    עמודת U של הטבלה החדשה היא – PART
    כמובן שבמסך עצמו דאגתי למלא את העמודה PART באמצעות ִ$$.PART

לא הוספתי טריגרים נוספים לבנתיים,
    רק לצורך בדיקה ראשונית.

כשאני מנסה להקליד נתונים , אני מצליחה להכניס נתונים בצורה תקינה.
    אך כשאני יורדת שורה הנתונים בשורה הראשונה מתמלאים לי באופן אוטומטי לשורה החדשה.

מישהו יודע מדוע ? ומה עליי לעשות בכדי לבטל זאת ?
    תודה רבה !

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • Replies
    yitzchok
    משתתף
    IL
    אם העמודה היחידה במפתח U (שכוונתו יחודי) בטבלה היא PART אז אפשר רק פעם אחת PART מסוים בטבלה.

מסתבר ממה שאת כתבת שאת רוצה כמה רשומות במסך בן לכל מוצר, כך שבפועל לא בנית את הטבלה לפי דרישותך.

אם את רוצה ליצור מספר רשומות למוצר אחד, היות ואת חייבת מפתח U אחד, את צריכה לשבור את היחידיות של PART ע"י הוספת עמודה נוספת למפתח זה. זה פשוט ספרור מתוך השורות של ה-PART (שאת צריכה לנהל לבד, אין כאן אוטומציה כמו מפתח A). נהוג להוסיף עמודת INT ולקרוא לה KLINE. יש טבלאות בהם יש גם KLINE במפתח (נראה לי שה-KLINE משקף KEY LINE) וגם LINE שלפעמים מעדכנים אותה ומשקף סדר הצגה. את KLINE לא משנים.

לדוגמאות ראי את טבלת PARTMSG שהיא מעין טבלת המשך של PART – בעיקר מדובר ביחס אחד-לאחד עם PART, שורה בה לשורה ב-PART, ושם יש רק PART ב-U, ואת PARTPARAM שגם אחד-לאחד ויש פשוט 2 מפתחות יחודיות ה-A וה-U, ואת PARTMNF בה יש מספר רשומות לאותו מוצר. במקרה זה, החלק השני של מפתח ה-U זה מפתח לטבלה אחרת. לא הסברת מה את צריכה בטבלה שלך אבל אולי זה צריך להיות ככה. לדוגמה של KLINE ראי PARTEXTFILE בה EXTFILENUM הוא ספרור סמתי.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    שיר
    משתתף
    היי יצחק, עזרת לי מאוד , בדיוק מה שעונה לי על השאלה.
    רק לחדד שהבנתי נכון.
    אני רוצה כפי שרשמת שיהיה לי אפשרות לרשום כמה רשומות במסך בן.

אז אני צריכה להוסיף מפתח נוסף מסוג KLINE , ולמלא אותו בטריגר בהפעלות מסך ?

alunh כתב:

כמעט נכון.
    את צריכה להוסיף למפתח שיצרת את עמודה KLINE. כך שהמפתח U של הטבלה שלך יהיה PART+KLINE.

yitzchok
    משתתף
    IL
    myardeni כתב:

alunh כתב:
    [quote]

כמעט נכון.
    את צריכה להוסיף למפתח שיצרת את עמודה KLINE. כך שהמפתח U של הטבלה שלך יהיה PART+KLINE.[/quote]

לזה אוסיף שההפעלה שלך שתכין את KLINE צריכה להיות עוד לפני הנסיון לשמירה לדטהבייס – נראה לי שאת לא תגיעי בכלל ל-PRE-INSERT אם אין לך ערכים בכל עמודות המפתח לכן בד"כ שמים POST-FIELD על שדה שאת חייבת למלא ושם מחוללים ערך ב-KLINE.

קחי לדוגמה מה שקורה לאחר שממלאים שם קובץ במסך PARTEXTFILE

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    שיר
    משתתף
    תודה רבה ! עזרתם מאוד
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.