› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › בניית פונקציה בפריוריטי – כמו לדוגמא SUM()
- This topic has 10 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים, 4 חודשים by
yitzchok.
- אפריל 30, 2017 בשעה 12:58 pm
היי לכולם,
אני רוצה לבנות פונקציה משלי, שאני מכניס אליה משתנה בסוגריים והיא מחזירה לי מידע ואח"כ אני יכול להשתמש בה בשאילתות שלי.לדוגמא, כמו שיש ATOI, ITOA, SUM, COUNT…
פונקציה שאני מכניס אליה תאריך והיא מחזירה לי ערך לפי הערך שנמצא בתאריך.האם מישהו יודע כיצד אני בונה פונקציות כאלה לצורך שימוש בקוד של הפריוריטי (פרוצדורה, WINDBI, טריגרים למסכים וכו')?
מודה מראש לכל מי שעוזר 🙂
- Replies
-
- אפריל 30, 2017 בשעה 2:40 pm
- אפריל 30, 2017 בשעה 3:09 pm
היי נעם, תודה על המענה.
האם אני יכול להגדיר SUBROUTINE בפרוצדורה אחת ולקרוא לזה כל פעם? או שאני צריך לכתוב את הקוד כל פעם מחדש ולהגדיר סאבים?ואני תוהה אולי זה לא כ"כ שונה מלבנות לולאה רגילה וזהו.. (?)
- אפריל 30, 2017 בשעה 3:14 pm
- אפריל 30, 2017 בשעה 3:30 pm
היי, יש מצב שאתה רושם את השם של המסך במדויק כפי שהוא מופיע בשם מסך?
אני לא מוצא את המסך משום מה, מצאתי רק מסך שנקרא func אבל לא נראה לי שזה זה כי זכרתי שהמסך היה בנוי אחרת לגמרי..
(זה המסך הזה שממנו לוקחים כל פעם ביטויים לדוחות וכאלה נכון?)- אפריל 30, 2017 בשעה 3:38 pm
- אפריל 30, 2017 בשעה 3:45 pm
קודם כתבת מסך כנראה בגלל זה התבלבלתי. 🙂
נעם תודה רבה, עברתי על שניהם אבל בינתיים אף אחד מהפתרונות לא מתאים עבור מה שאני צריך.אני באמת צריך פונקציות שאני אוכל לבנות מראש…
- אפריל 30, 2017 בשעה 3:47 pm
- אפריל 30, 2017 בשעה 3:50 pm
- אפריל 30, 2017 בשעה 10:18 pm
אני רק כותב לגבות את מה שנעם כותב.ביטוי משותף אפשר כמו שיש ב-EXPR.
חישוב שמריצים בלולאה מתוך SUB שאפשר לכלול בפרוצדורות שונות גם אפשר.אבל לפונקציות פרטיות מעין DTOA וכו' אין מענה לצערינו הרב.
אני אפילו רוצה לנחש שאין מצב שיהיה. הרי בגלל שיש חנו שכבת תרגום שמתרגמת את השאילתא לסינטקס של המערכת שמתחת (מיקרוסופט או אורקל) אין מצב שאפשר יהיה לבנות את הפונצקיה בשפה שך פריוריטי. לכל הפחות היה צריך להגדיר פונקציית "כאילו" בתוך פריוריטי ולהגדיר איך מתנהגת, ולמפות לפונצקציה פרטית ב-db שמתחת ולכתוב אותה. ולא נראה לי שיאפשרו כזה דבר.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- אפריל 30, 2017 בשעה 10:18 pm
אני רק כותב לגבות את מה שנעם כותב.ביטוי משותף אפשר כמו שיש ב-EXPR.
חישוב שמריצים בלולאה מתוך SUB שאפשר לכלול בפרוצדורות שונות גם אפשר.אבל לפונקציות פרטיות מעין DTOA וכו' אין מענה לצערינו הרב.
אני אפילו רוצה לנחש שאין מצב שיהיה. הרי בגלל שיש חנו שכבת תרגום שמתרגמת את השאילתא לסינטקס של המערכת שמתחת (מיקרוסופט או אורקל) אין מצב שאפשר יהיה לבנות את הפונצקיה בשפה שך פריוריטי. לכל הפחות היה צריך להגדיר פונקציית "כאילו" בתוך פריוריטי ולהגדיר איך מתנהגת, ולמפות לפונצקציה פרטית ב-db שמתחת ולכתוב אותה. ולא נראה לי שיאפשרו כזה דבר.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.