› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › בעיה בהוספת עמודות למחולל דו"חות קריאות שירות
- This topic has 13 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 9 שנים, 9 חודשים by YairM.
- פברואר 6, 2015 בשעה 12:32 am
שלום,הטכנאים אצלנו בחברה לא עובדים על המערכת ולפיכך לא מוקצים להם משתמשים ובכל זאת ההנהלה מעוניינת לקבל מידע על תפוקת הטכנאים ולכן במקום לנהל את הטכנאים כמשתמשי מערכת כפי שהתוכנה מכוונת, החלטתי לנהל אותם בתור סוכנים כאשר הפקידה של המעבדה ממלאת את הנתונים במערכת.
כעת אני מעוניין להפיק דו"חות בנדון.
לשם כך פניתי למחולל דו"חות קריאות שירות וגילית לצערי שהשדות "מספר סוכן" ו-"שם סוכן" אינם מופיעים שם.
הצלחתי להוסיף את השדות לדוח "בסיס לדו"ח קריאות שירות" באמצעות מחולל הדו"חות אבל כאשר אני מנסה להפיק לאקסל דו"ח למשל עם השדות הבאים:
1. מס' קריאת שירות
2. מספר סוכן
3. שם סוכןאני מקבל רשימה של כל הסוכנים בחברה פעילים או לא פעילים כנגד כל מס' קריאה ללא שום קשר למס' הסוכן שהוזן בקריאה עצמה.
כלומר הטבלה נראית כך:
קריאה 1 סוכן 1
קריאה 1 סוכן 2
קריאה 1 סוכן 3
…..
קריאה 1 סוכן nקריאה 2 סוכן 1
קריאה 2 סוכן 2
קריאה 2 סוכן 3
….
קריאה 2 סוכן nאשמח להסבר, מה אני עושה לא בסדר ומדוע וכיצד ניתן לגרום לזה לעבוד?
בתודה,
כפיר
- Replies
-
- פברואר 6, 2015 בשעה 12:57 am
כנראה ששם הסוכן לא מקושר טוב. אם נתת לטבלת AGENTS מזהה 5 גם שם הסוכן AGENTNAME צריך להיות עם מזהה 5- פברואר 6, 2015 בשעה 1:37 am
שלום רוני,תודה על תגובתך.
התהליך שעשיתי היה כזה, הוספתי את העמודה AGENTCODE (היא העמודה היחידה כרגע, מחקתי את העמודה AGENTNAME), בחרתי מזהה 5 וזה הכל.
כיצד אני נותן לטבלה מזהה? לא עשיתי דבר כזה במהלך התהליך.
תודה,
כפיר- פברואר 7, 2015 בשעה 7:35 pm
היי
אתה צריך עמודת קישור מ
AGENT ב טבלת DOCUMENTS לAGENT מטבלת AGENTS
רק לאחר מכן אפשר להוסיף AGENTCODE
ראה בפורום את המדריך של ליאור לבניית דוחות- פברואר 8, 2015 בשעה 12:23 am
היי רוני,תודה על עזרתך.
הוספתי את העמודות הנ"ל ואני עדיין לא מצליח, פלט הדו"ח נראה עדיין כמו שתארתי לפני כן, צרפתי צילום מסך מהמחולל וצילום של הפלט, אשמח אם תוכל לעזור.
- פברואר 8, 2015 בשעה 5:03 pm
שלום כפירתוריד את הספרה 5 ממזהה עמודה של טבלת DOCUMENTS,במקומה רשום 0
- פברואר 8, 2015 בשעה 6:20 pm
שלום,תודה רבה על עזרתכם.
ניסיתי וזה עדיין לא עובד, הפלט שמתקבל זהה.
עצות נוספות?
- פברואר 8, 2015 בשעה 6:43 pm
זה עובד, אתה פשוט מפספס משהואתה צריך להוסיף לבסיס של מחולל הדוחות :
1. עמודה AGENTCODE טבלה AGENTS מזהה עמודה 5
2.עמודה AGENTNAME טבלה AGENTS מזהה עמודה 5
3.עמודה AGENT טבלה DOCUMENTS מזהה עמודה 0, עמודת חיתוך AGENT טבלת חיתוך AGENTS מזהה חיתוך 5- פברואר 8, 2015 בשעה 9:35 pm
תודה רבה לכולכם, הבעיה נפתרה. הבעיה הייתה בשימוש בדו"ח שנוצר עם שדות אלו לפני השינוי של המזהה שאמרתם לי לעשות, מחקתי את הדו"ח הזה ויצרתי שוב דו"ח זהה חדש עם אותם השדות וזה אכן עבד.יש לי שאלה נוספת בעניין זה:
אני מעוניין לדעת את ההפרש בין "שעת תחילת עבודה בפועל" לבין "שעת סיום עבודה בפועל", כלומר כמה זמן לקח לאותו הטכנאי לתקן את התקלה, כך אוכל לחשב כמה זמן הטכנאי עבד בפועל בחודש זה ומה הזמן הממוצע שלוקח לו לתקן תקלות מסוגים שונים.
כיצד אני יכול לעשות זאת?
השדה זמן תגובה בפועל נותן לי מספרים מוזרים שאני לא יודע מה הם מייצגים.
תודה,
כפיר- פברואר 12, 2015 בשעה 2:54 pm
שלום כפירזמן התגובה בפועל הוא נתון שהמערכת מחשבת מזמן המוסכם לתחילת העבודה ועד לתחילת העבודה בפועל,בהתאם לשעות משרד הרשמיות.
חבל שאתה לא פותח את הטכנאים כמשתמשים ועובד עם מודול השרות כפי שהתכנה מכווינה ,בצורה זו תוכל לדווח שעות עבודה של כל טכנאי במסך עבודה בקריאות שירות ולאחר מכן תוכל להפיק דוחות של איסוף וניתוח שעות עבודה ,לדוגמא שרות ואחזקה > קריאות שרות > דו"חות קריאות שרות > דו"חות ניתוח עבודה > דווח שעות טכנאים – טבלה
- פברואר 12, 2015 בשעה 4:08 pm
תודה על תגובתך, ברור שזה היה המצב האופטימלי וכך רציתי לעשות אבל לצערי בהנחיית הבעלים הטכנאים שלנו אמורים להתעסק בתיקונים בלבד ולא לעשות שום דבר נוסף מעבר לכך.כמובן שאני לא יכול לבקש מהפקידה שמכניסה את הנתונים שתעבוד עם 6 או 7 משתמשים במקביל ותחשוב עכשיו בכל קריאת שירות שהיא מעדכנת באופן ידני, בתור איזה משתמש היא צריכה לעבוד על מנת לדווח.
בכל מקרה בנושא זה בסופו של דבר השתמשתי באקסל על מנת לנתח את הנתונים.
- פברואר 12, 2015 בשעה 5:09 pm
היילצערי ההחלטות שקיבלתם מוטעות ,הגדרת הטכנאים כמשתמשים לא בהכרח מחייבת שהם יהיו פעילים ויעבדו עם התכנה.(אני חשבתי שאתם עושים זאת משיקולים של רכישת רישיונות,למרות שגם זה לא נדרש אם המשתמשים לא פעילים)
זה נדרש לצורך שיבוץ הטכנאי לקריאה ודיווח שעות העבודה ,וכתוצאה מכך להפקת דוחות ניתוח שעות עבודה לתקלה ולפי טכנאי ,כפי שאתה נדרש לעשות.כמו כן הפקידה שמקלידה את זמני העבודה של הטכנאים,ממש לא צריכה להיכנס עם שם המשתמש של הטכנאי על מנת לדווח,היא צריכה לעבוד בתוכנה רק עם המשתמש שלה .
בזמן הקלדת שעות העבודה בקריאת השירות ,היא פשוט צריכה לבחור את הטכנאי הרלוונטי בשדה שם הטכנאי ,שנמצא במסך עבודה ,מסך בן של קריאות שרות.אני חושב שכדאי לכם לבחון שוב את תהליך היישום,על מנת שבעתיד תוכלו להפיק את הערך המוסף שמודול השרות יכול לספק לכם.
- פברואר 12, 2015 בשעה 6:14 pm
השיקול של רכישת רישיונות הוא בהחלט רלוונטי, אם יש אפשרות לפתוח משתמשים לכל טכנאי מבלי לרכוש עבורם רישיונות אשמח לדעת כיצד ניתן לעשות זאת ואז אוכל לשנות את היישום כפי שהצעת.- פברואר 12, 2015 בשעה 6:52 pm
אם אתה לא עובד בממשק וובי בארוח,כאשר אתה מוסיף משתמש נוסף ואין לך רשיון פנוי,המערכת מוסיפה אותו ומסמנת אותו כלא פעיל.
לאחר הוספת המשתמש תיכנס לכרטיס עובד,תשלוף את המשתמש,תעבור למסך בן נתונים לחברה נוכחית ,ובלשונית פרטים ,תסמן V בשדה נותן שרות?
בצורה זו המשתמש יופיע ברשימת בחירה בעמודה לטיפול בקריאת שרות, ובעמודה שם טכנאי.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.