בקרת הרשאות

פורומים שימוש במערכת בקרת הרשאות

משתתף
    אני נדרש לבצע בקרה של הרשאות המשתמשים במערכת קיימת.
    מניסיונכם איך הייתם ממליצים להתמודד עם המשימה הזו?
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    היי אייל,
    יש לזה דו"ח יעודי שאתה מוציא לפי קבוצת הרשאות,
    זה דו"ח ענק , תוציא לאקסל ותחתוך.

ואם אתה צריך עזרה בהדרכות דבר אתי 🙂

איל תמוז
    משתתף
    אני מכיר את הדוח השאלה היא יותר ברמה הניהולית.

קודם כל לדעתי מישהו ברמה הארגונית חייב להחליט על מדיניות
    האם יש מידע שהוא חסוי ו/או סודי שלא לכולם מותר לראות אותו אם כן מהו ולמי מותר
    האם יש לקוחות חסויים, ספקים חסויים.
    בהמשך לבנות עץ ארגוני ומתוכו את רשימת התפקידים
    לכל תפקיד לתת למנהל שלו ולעובד לציין איזה הרשאות נדרשות לתפקיד.
    לנסות לאחד תפקידים דומים בתוך מחלקה לקבוצות
    לתת את ההרשאות שהוסכם עליהן לראשי הקבוצות.

זה תהליך די מורכב וסבוך.

גולן סלמן
    משתתף
    הי אייל,

לי אישית יצא לא מעט להתמודד עם זה, וממליץ לך לפעול על פי כמה קריטריונים:

1. לשבת עם מישהו מהארגון בעל תפקיד וראשית לאפיין את המשתמשים לקבוצות, חלוקה כגון: הנהלה, הנהלת חשבונות, רכש ולוגיסטיקה, שיווק, מכירות וכדומה.
    2. בניית עץ הרשאות על פי הצרכים של כל קבוצה, מן הסתם כל מה שקשור לכספים (חשבונות מערכת, חשבונות ספקים ולקוחות, דו"חות כספיים וכדומה, הם דברים שעדיף להשאיר חסויים ולהציג אותם רק לקבוצה של הנהלת חשבונות והנהלה), להתאים את העץ על פי הפעילות של כל קבוצה.
    3. כמעט בכול חברה ישנם לקוחות/ספקים שמעדיפים (בדר"כ הקניין), שיישארו חסויים, זו החלטה של ההנהלה ובמידה וכן יש לך דגל במסך ספק שנקרא: "ספק חסוי" ואם אתה מסמן אותו אתה יכול להגדיר איזה קבוצת הרשאות תוכל לראות ספקים חסויים ואיזה לא.
    4. מבחינת עיצובי מסכים – עדיף לכל קבוצה להתאים את המסכים שהם עובדים איתם ולעשות העתקה לכל הקבוצה, לרוב משתמש הקצה לא צריך את כל השדות במסכים שהוא עובד עליהם וזה בדר"כ יותר מכביד עליהם, רצוי לשבת עם כל ראש קבוצה שתגדיר ולעבור על כל המסכים איתם הם עובדים ולעצב אותם בהתאם ואז להחיל את זה לשאר הקבוצה.

אם אתה צריך עזרה נוספת מוזמן לפנות אלי ואשמח לסייע ככל האפשר.

איל תמוז
    משתתף
    תודה על התשובה המפורטת
    באופן כללי זה כיוון החשיבה שלי גם
    הרבה עבודה סיזיפית ובפינצטה
    סופשבוע נעים.
    asher
    משתתף
    אני עובד בתיאום מלא מול משאבי אנוש,

ראשי הקבוצות אצלי הם בדיוק כמו הגדרות התפקיד בארגון,

כך אם יש משתמש חדש אני מסתכל על הגדרת התפקיד ומזה אני יוצא להרשאות,

לפי התפקיד אני נותן סט של הרשאות.

בקשר לעיצובי מסכים, אני לא משחרר את זה למשתמשים אלא אם יש מישהו ממש ממש ממש נודניק.

כי בסופו של יום שאתה בא לתמוך זה מבלבל ויוזרים עושים בעיות עם זה, מסתירים, מזיזים מעלימים.

מינימום התעסקות זה לבטל להם את זה, לא נעים לא נורא, אתה מנהל המערכת ואתה זה שצריך לתת תשובות וכמה שיותר מהר . לכן לפעמים שטות של משתמש יכולה להעסיק אותך חצי יום .

איל תמוז
    משתתף
    אני בהחלט מסכים איתך זו גם הגישה שלי.
    תודה על תשובתך.
    גולן סלמן
    משתתף
    בעיצוב מסכים הכוונה היא לא לתת למשתמשים את ההרשאות להתעסק בזה, אלא להסתיר להם לשוניות ושדות שהם לא נזקקים להם, הרבה פעמים זה סתם מכביד על רוב המשתמשים שלא מנצלים את רוב השדות והלשוניות וכן גם מהווה בדר"כ סוג של בקרה, לא כולם צריכים לראות את מה שקשור לכספים ולמכירות בפרט הכנסות, כן גם בקבוצת לוגיסטיקיה ורכש לא תרצה שכולם יראו מחירי קנייה של פריטים או סה"כ תשלומים לספקים וכיו"ב, הכול תלוי בהגדרות של החברה שלכם.
    שיר
    משתתף
    היי חברים , שאלה באותו נושא.
    משתמש שיש לו ראש קבוצה יורש את כל ההרשאות של משתמש האב.
    במידה ואני רוצה למנוע ממשתמש זה לראות דברים מסויימים אין אפשרות אלא אם כן אני חוסמת במסך אב.

האם יש דרך אחרת אפשרית ?
    תודה

גולן סלמן
    משתתף
    את יכולה להסתיר מאותו משתמש רק את השדות /לשוניות שאת לא רוצה שהוא ייחשף אליהם רק במסכים עצמם (בעיצוב), כפי שציינת כל משתמש יורש למעשה את ההרשאות מראש הקבוצה.
    כמו כן ברמת משתמש את יכולה להגדיר לו תחת הרשאות מערכת עם הוא מורשה לעצב מסכים ותפריטים/מסמכים, אחרי שאת עורכת לו את המסכים את יכולה להוריד לו את הדגלים ולבטל לו את ההרשאות האלה.
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.