› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › דו"ח אובליגו ללקוח – שליטה באובליגו
- This topic has 6 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 2 שנים, 10 חודשים by debi.
- ינואר 12, 2022 בשעה 8:20 am
שלום,המנכ"ל מעוניין שדו"ח אובליגו הלקוחות יציג אובליגו כאשר יש להוריד מהחישוב את: הזמנות פתוחות, תעודות שלא חויבו, דווחים שלא חויבו, חש.מס זמניות, תיקרת אובליגו
ובעצם האובליגו יחושב מ: חוב פתוח + צקים שלא נפרעו
העתקתי את הדוח (כדי לא לפגוע בסטנדרטי) אך לא הצלחתי להבין ממה מורכב החישוב ואיך ניתן להשפיע עליו. אשמח להכוונתכם המקצועית.
תודה רבה
- Replies
-
- ינואר 12, 2022 בשעה 9:23 am
אז אל תקראו לזה אובליגו כי אתם לא הולכים לשנות את מסך האובליגו…אולי יש כבר דו"ח של חוב (= יתרת חשבון) פלוס צ'קים? אני לא מכיר מספיק את מגוון הדו"חות במערכת.
אבל דומני שדו"ח האובליגו מציג מהטבלה ובטבלה (מה שרואים גם במסך, ועובר רענון ע"י התוכנית ובכניסה למסך שברמת לקוח – בן של מסך לקוחות וגם של תעודות שונות) יש פירוט של מרכיבי האובליגו (והאשראי, כאשר ההבדל זה הצ'קים) ואת צריכה לסכום את שתי העמודות וזהו.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 12, 2022 בשעה 12:01 pm
עשיתי משהו דומה לפני כמה שנים.לגבי הזמנות לקוח, הגדרתי דגל מיוחד בטבלת הסטטוסים להזמנה שתאורו "להסיר מאובליגו". אחרי זה סימנו אלו סטטוסים לא ייחשבו לאובליגו. כל יום רצה פרוצדורה שאוספת הזמנות שהגיעו לסטטוס/ים האלה ביממה האחרונה, גם הזמנות שעונות על דרישות אחרות. בסוף יש לולאה שעוברת על ההזמנות הללו (מספר הזמנה ORD נשמר ב-STACK) ומעדכנת את השדה OBLIGOFLAG בטבלת ORDERSA עם הערך Y (פירושו "לא לכלול באובליגו").
במקביל יש טיפול בתעודות משלוח ושורות תעודות משלוח להסיר את הדגל "לחיוב" מהשורות המתאימות.
כתוצאה מכך, התכנית לחישוב האובליגו מתעלמת מהישוית הללו.
אני מקווה שזה נותן לרעיון איך ליישם את הבקשה.
- ינואר 12, 2022 בשעה 1:25 pm
ואו ואו תודה רבה !כל המידע מאד עוזר ונותן כיוון
ובכלל , כמתכנת מתחילה אני מעשירה הרבה את הידע שלי מפה
תודה
- ינואר 12, 2022 בשעה 2:48 pm
- ינואר 12, 2022 בשעה 2:58 pm
לצערי, יש פעילויות בארגון שלי שאינן מפיקות חשבוניות על סמך תעודות משלוח. אין בעיה כאשר מוכרים מוצר סופי כמו כסא, אבל יש בעיה כאשר "מוכרים" מטר רץ של רצפה תעשייתית ומספקים לאתר הבניה חומרים שנצרכים שם.צריך למצוא את הפתרון המתאים לכל סוג פעולה שנדרש: בהזמנות זה יחסית קל אבל בתנועות מלאי יותר בעייתי.
- ינואר 12, 2022 בשעה 3:40 pm
שלום,רציתי לעדכן שהסתדרתי.
1. הגדרתי בקבוע כספים CreditOrders ערך 2
2. בניתי דוח מאפס עם הביטויים הבאים:
* עמודה מוסתרת ל-OBLIGO.OBLIGO עם ביטוי: NOT IN (OBLIGO.DOC_DEBIT)
*עמודה חישובית לחוב פתוח עם ביטוי: (OBLIGO.ACC_DEBIT * CURRENCIES.EXCHANGE)
* עמודה חישובית לצ'קים שלא נפרעו עם ביטוי: (OBLIGO.CHEQUE_DEBIT * CURRENCIES.EXCHANGE)
* עמודה חישובית לאובליגו עם ביטוי: (OBLIGO.OBLIGO * CURRENCIES.EXCHANGE -OBLIGO.DOC_DEBIT)
והכל יצא ברוך ה' כמו שצריך וכמו שנתבקשתי
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.