› פורומים › שימוש במערכת › דוח הרשאות
- This topic has 3 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים, 4 חודשים by
yitzchok.
-
- פברואר 21, 2017 בשעה 1:41 am
ההרשאות יוצאות לפי רמות
1-4
אשמח לדעת אם מישהו יודע מה זה אומר ?
והטיפוס
פרוצדורה ?
הרשאה הפעלה ?
ישות?כנראה את מריצה דו"ח "הרשאות לפי ראש קבוצה"
שימי לב לעזרה למשתמש
הפק דו"ח זה להצגת הרשאות שהוקצו לקבוצת משתמשים לישויות המערכת
(תפריטים, מסכים, תוכניות ודו"חות), לפי ראש קבוצה נבחר.
הערה: הדו"ח מציג את התפריטים בארבע רמות. ישויות מהרמה החמישית
ומטה, תקובצנה מתחת לרמה הרביעית.זה צריך להסביר את הרמות 1-4. הדו"ח מציג את ההרשאות לישויות ע"פ סדר הופעתן בתפריט הראשי של פריוריטי.
אבל זה לא בדיוק ככה כי אם תראי לדוגמה מסך ברמה 3 יכול להיות שתראי גם מסך ברמה 4 מתחת לו והמסך ברמה 4 לא בתפריט אלא מסך בן של המסך ברמה 3. ז"א כל דבר שרמה מסוימת הוא בתוך הדבר האחרון שרואים ברמה מעל.טיפוס – תפריט, מסך, פרוצדורה, דו"ח (ועוד)
כדאי לעיין במסמך ה-SDK להסבר יותר מפורט
תפריט, מסך, דו"ח צריכים להיות מובנים מאליהםפרוצדורה יכולה להיות כמה דברים. יש פרוצדורות שמופיעות לך בתפריט כדו"ח. במקרה כזה מדובר בדו"ח "מורכב" שדורש שלבי הכנה או קלט (לעומת "דו"ח" פשוט לו אין הכנה וכל קלט שיש מתייחס באופן ישיר לנתונים בטבלאות). פרוצדורות אחרות עושות דברים שונים – לדוגמה יש כאלה שמכינות תעודות על בסיס תעודות אחרות, או סוגרות חשבוניות, או מכינות משטחי עבודה. וכו' וכו'.
בפרוצדורה לא רלוונטית מושג של קריאה או כתיבה (כפי שאפשר אולי עכשיו להבין ממה שכתבתי) – או אפשר להפעיל אותה ("הפעלה"), ואז היא עושה כל מה שהיא עושה, או אי אפשר להפעיל אותה ("אין הרשאה")
ישות זה דבר – מסך, תפריט, פרוצדורה וכו'. היו יכולים לתת כותרת "שם מסך/תפריט/פרוצודורה וכו'" אבל "ישות" זה גם מתאים
בעצם "ישות" זה כמו עוד עמודה בפנים יותר מרמה 4 והיה מתאים לקרוא לזה "רמה 5+"[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- פברואר 22, 2017 בשעה 3:01 pm
היי תודה על התשובה
יש לי שאלה נוספת
מה ההבדל בין כתיבה להפעלה?
מה זה אומר הפעלה ?
האם ניתן בהפעלה לשמור או למחוק נתונים?
תודה שוב- פברואר 22, 2017 בשעה 4:20 pm
אולי עדיף לחשוב על זה אחרת.כל ישות – לא משנה איזה סוג – או אפשר להפעיל אותה או אי אפשר להפעיל אותה.
אם אפשר להפעיל אותה, תעשה מה שהיא אמורה לעשות.
אם מדובר בפרוצדורת הדפסה, תוציא מסמך.
אם מדובר בדו"ח, יוציא דו"ח.
אם מדובר בפרוצדורה שמבטלת חשבונית, תבטל חשבונית.
אין בדברים האלה חצי. או זה עושה או זה לא עושה.מסך (נראה לי שזה רק שייך למסך) קצת אחרת.
הרי אפשר, דרך ההרשאות, להגביל מסך שבד"כ נותן כתיבה (הכנסה/עדכון/מחיקה) לקריאה בלבד. יש גם אופציה למניעת מחיקה אם אני זוכר נכון.
ולכן אצל מסכים יש דרגות שונות – במקום "הפעלה/אין הפעלה" יש כתיבה וקריאה וחסום (?).
שוב, כתיבה רק אומרת שלא מוגבל. זה לא הופך מסך שבטבעו מסך קריאה-בלבד למאפשר כתיבה.בגלל הדבר הזה יש גם לתפריט דרגות של כתיבה וקריאה במקום רק הפעלה. לא שזה משפיע על התפריט עצמו, אבל זה קובע הרשאות ברירת מחדל לישויות בתוך התפריט/מהווה מקום ממנו אפשר לעדכן את ההרשאות של מה שתוך התפריט.
כשאת נותנת הרשאת כתיבה על תפריט, בנוסף להרשאת כתיבה על המסכים הוא נותן הרשאת הפעלה על הפרוצדורות כי אם אפשר לעדכן אז למה לא לתת גישה לפרוצדורות שנותנות לעדכן.
אבל מצד השני כשעושים תפריט קריאה בלבד המערכת פסימיסטית וחוששת שפרוצדורה תעשה עדכון וחוסמת את ההפעלה שלהם. אני לא זוכר בדיוק – יכול להיות שזה לא חל על פרוצדורה שמסומנת כפרוצדורת הדפסה בהנחה שהיא רק פולטת ולא מבצע שינויים.אני מקווה שהצלחתי להסביר.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.