› פורומים › שימוש במערכת › דוח שגיאות של ממשקים למסכים
- This topic has 7 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים, 5 חודשים by
yitzchok.
- ינואר 24, 2017 בשעה 2:59 pm
שלום
אני מריץ ממשק לקליטת קבלות. הממשק רץ ובפועל כל השורות נקלטו, אך הוא נותן לי דוח שגיאות על שורה מסוימת 'סוג רשומה אינו מוגדר במסך 'מסכים לטעינה' מסך בן של מחולל ממשקים למסכים. ושוב: בפועל השורה על כל נתוניה נקלטה היטב במסך קבלות.
אציין רק שאני קולט אב עם מספר שדות כשהמזהה הוא כמובן 1 ובן עם 3 שדות כשהמזהה שלהם הוא 2.
מה יכולה להיות סיבה שהנתונים נקלטו ועדיין יש דו"ח שגיאות על כך ?
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
- Replies
-
- ינואר 24, 2017 בשעה 4:44 pm
מדובר בטעינה מקובץ?
יכול להיות שהשורה האחרונה של הקובץ לא לגמרי ריקה?[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 24, 2017 בשעה 4:58 pm
קובץ אקסל שנשמר כTXT. השורה האחרונה לא ריקה כי יש בה נתונים של מזהה 2 של הקבלה האחרונה. בקיצור, הכל כדת וכדין וגם השורה האחרונה נקלטה, אז למה הוא נותן שגיאה עליה ?- ינואר 25, 2017 בשעה 12:59 am
בדקת את קובץ הטקסט עצמו ע"י פתיחה ב-notepad וירידה לשורה האחרונה? זאת אומרת ללחוץ Ctrl-End ולראות אם אתה מגיע לשורה בו יש את הנתונים שהזכרת או תחילת השורה מתחת ממש.
אני חושש שיש שורות שלימות ריקות שם, או (פחות יתכן אבל מי יודע) רווח או משהו בשורה אחרונה. בקיצור – שורה שהממשק קולט כשורה עם נתונים לכאורה.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 25, 2017 בשעה 3:02 pm
תחלה תודה על השקעת המחשבה והזמן בשבילי.
שתי הרעיונות לא יכולים להיות נכונים, כי בסך הכל יש בקובץ 100 שורות כולל כותרת. והוא אומר שקולט 98 שורות. והדוח שגיאות אומר שאת הראשונה הוא לא קולט כי אין מזהה (כמובן שורת כותרת) ואת האחרונה שהוא קורא לה 'שורה 100' עליה הוא נותן את השגיאה ולא על 101.
יש למישהו עוד רעיונות ?- ינואר 25, 2017 בשעה 4:36 pm
אני לא מבין את מה שכתבת עד הסוף.
אתה כותב שיש 100 שורות בקובץ.
קודם כל עדיף לא להכניס לקובץ ממשק כותרת שלא מתאימה לטעינה כי לכתחילה אתה גורם לשגיאה וצריך להגדיר הגדרות מסוימות כדי שזה לא יפיל את הטעינה מיד, ועוד אתה לא יכול לראות לעולם טעינה מוצלחת כי שגיאה צפויה מראש.
אם מתוך 100 שורות נטענו רק 98 וזה לא כולל הראשון (כי לא אמור להיות) וכן כולל את האחרון (לדבריך) אז חייב להיות שאיזו שורה נפלה באצמע.
בגלל הכותרת כנראה היית מחוייב לסמן דגל בטעינה שגורם לכך שהטעינה ממשיכה מנקודה מסוימת כאשר הטעינה נתקלת בשגיאה.
לדוגמה (והזכרת שורות מסוג 1 ו-2, כאן 0 זה כותרת):
0...
1...
2...
2...
2...
1...
2...
1...
2...
3...
2...
1...
2...
במקרה כזה נראה לי שתקבל הכל חוץ מהשורה עם 0, שורת ה-3 וה-2 שמייד אחריה – כן תקבל את ה-1 ו-2 שבסוף.
אם אתה אומר שבדו"ח השגיאות מוזכר רק שורה ראשונה ואחרונה אז תסביר בבקשה למה התכוונת כשכתבת על 101 כי אני פשוט לא הבנתי – אתה אומר שאין שורה 101.
יכול להיות שטעינה מקובץ רגישה יותר ממה שאני זוכר ואפילו לא אמור להיות סימן שורה חדשה לאחר שורת הנתונים האחרונה, גם אם אין אפילו רווח בשורה החדשה הזאת – כאשר לזה התכוונתי בשאלות הראשונות שלי.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- ינואר 25, 2017 בשעה 5:36 pm
גם אני לא הבנתי אותך לגמרי. אנסה להסביר שוב.
יש לי קובץ אקסל עם 100 שורות. שורה ראשונה היא מס' לקוח, שם לקוח, וכו' כך שמבחינת הפריוריטי הוא אמור לטעון לי רק 99 שורות, ולתת שגיאה על השורה הראשונה.
בפועל הוא אכן טען את כל ה99 שורות, אבל הוא נותן לי בדוח שגיאות עוד שגיאה על שורה מס' 100 למרות שבפועל שחור על גבי מסך הוא טען אותה היטב.
(תתעלם לרגע מכך שאני טוען הכל בזוגות של 1 ו-2, המספר שהבאתי 100 הוא רק דוגמא, בפועל היו לי 55 שורות, כשהראשונה היא הכותרת וכל השאר הם 27 קבלות עם אחד הבנים שלהם שהם יחד 54).
מה יכולה להיות סיבה שהוא נותן שגיאה על שורה שכן נטענה ? הרי הדוח נותן שגיאה עם מספר שורה מדוייק, ואם הוא אמר לי שבשורה מסוימת יש שגיאה, זאת אומרת שהוא לא טען אותה, אבל הוא כן טען אותה !- ינואר 26, 2017 בשעה 1:32 am
לא יודע.גם כאן לא בדקתי אבל איכשהו אני זוכר שהודעה "סוג רשומה אינו מוגדר במסך 'מסכים לטעינה'" בד"כ כוללת את סוג הרשומה, כמו "סוג רשומה X אינו מוגדר במסך 'מסכים לטעינה'". ההודעות לגבי השורה הראשונה והשורה האחרונה באמת זהות ולא מזכירות את קוד סוג הרשומה? אולי אני טועה אבל אם אני צודק זה שאין ערך רומז לכך שלא מדובר בשורה האחרונה שיש בה נתונים…
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.