› פורומים › שימוש במערכת › דיווח ניכוי מס במקור
- This topic has 12 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 12 שנים, 8 חודשים by Miki.
-
- פברואר 28, 2012 בשעה 9:04 pm
שלום מיקי
במסך הגדרות כספים לספקים בלשונית ניכוי מס במקור,ישנו שדה ניכוי מס מקסימלי,בשדה זה ישנה רשימת בחירה תבחר קוד 000 פטור מניכוי מסיאיר
- פברואר 29, 2012 בשעה 12:00 pm
יאיר היי,
מה שלומך ידידי?ראשית, תודה על תגובתך!!!
בעקרון מדווח לספק זה קוד 000 -פטור מניכוי מס (במקרה הנדון מדובר בעירייה). הבעיה היא שהוא הופיע בדוח שגיאות בדיווח הישיר למס הכנסה של ניכוי במקור, מכיוון שקבוצת השיוך שלו שגויה. ברשימת הבחירה בשדה הסבר על התיק, לא מופיע שיוך המתאים לו (עירייה) – יש ע.מורשה, חברה וכד'. למיטב הבנתי, זה גורם לשגיאה בדיווח למס הכנסה (אגב, ייתכן שאני טועה ומשהו אחר גורם לכך). מה עושים במקרה כזה?
בברכה,
מיקי- פברואר 29, 2012 בשעה 5:35 pm
הי מיקישלומי מצויין תודה
במסך הגדרות כספים לספק בלשונית ניכוי מס במקור
ישנו שדה שנקרא חייב בדווח ? תוריד משם את ה-Vיאיר
- פברואר 29, 2012 בשעה 6:37 pm
היי יאיר,האם בעצם בזה שאני מבטל את הסימון בשדה "חייב בדווח" אני לא גורם לכך שהספק הזה לא יופיע לי בקובץ הממשק לשידור למס הכנסה?!
לפי מיטב הבנתי הוא עדיין חייב להופיע בדוח גם אם אין לו ניכוי במקור.מיקי
- פברואר 29, 2012 בשעה 7:16 pm
הי מיקילמיטב הבנתי וידיעתי אתה אמור לדווח רק עבור ספקים שנוכה להם מס במקור.
כיוון שהספק שלך לצורך הדוגמא עירייה, עם פטור מניכוי מס, ספק זה לא צריך להיכלל בדוחות לניכוי מס כי לא מנכים לו מסתתייעץ בכל זאת עם המנהל חשבונות שלכם או הרו"ח
יאיר
- פברואר 29, 2012 בשעה 7:37 pm
היי יאיר,אולי אתה צודק. אני אבדוק זאת מחר עם הרו"ח ואעדכן אותך.
פגשת מקרה דומה לזה?
אגב, יצא לך במקרה לראות גם את הודעה הנוספת ששמתי בפורום האפיון לגבי הודעת השגיאה שקיבלנו בדוח הצעות מחיר?בברכה והמון תודה !!!
מיקי- פברואר 29, 2012 בשעה 8:42 pm
ערב טוב מיקילא נתקלתי במקרה כזה
לגבי הודעת השגיאה נראה לי שמדובר בשלב ה-SQLI של הפרוצדורה בפרמטר PAR במסך פרמטרים לפרוצדורה של השלב, תשווה את זה מול הפרוצדורה הרגילה של המערכת להדפסת הצעת מחיר באנגלית.
יאיר
- מרץ 1, 2012 בשעה 12:57 pm
היי יאיר,לגבי הודעת השגיאה, עיינתי בפרוצדורה ובשלב שציינת – האמת לא מצאתי לוגיקה כלשהי להשוואה. למשל בפרמטר PAR פעם מופיע עם רוחב פעם בלי וכיו"ב.
מיקי
- מרץ 2, 2012 בשעה 5:12 pm
יאיר היי ,מבדיקה נוספת שעשיתי מסתבר שהבעיה נובעת מאי הגדרת קוד ניכוי לספק שהוא פטור מניכוי מס במקור. עדיין הסתבר שהדעות חלוקות אם צריך לבטל את הסימון בשדה "חייב בדווח" או לא.
לפי הנח"ש הוא עדיין חייב להופיע בדוח גם אם אין לו ניכוי במקור.מיקי
- מרץ 6, 2012 בשעה 8:29 pm
שלום מיקי
סליחה על התגובה המאוחרת
לגבי ניכוי מס במקור בתחילה אמרת שלספק מוגדר קוד פטור מניכוי,ולבסוף הסתבר שהבעיה הייתה שלספק לא מוגדר קוד ניכוי פטור,מה בדיוק הייתה הטעות (סתם לידע כללי)
לגבי הסיימון להוציא מדווח עשה כעצת הנה"ח,עכשיו שהבעיה נפתרה אין בעיה בסימון שדה זה
לגבי הודעת השגיאה בפרוצדורה,תנסה לצלם את המסכים של כל השלבים בפרוצדורה,אני אנסה לעזור לך,למרות שזה קצת קשה מרחוקפורים שמח
יאיר- מרץ 6, 2012 בשעה 8:29 pm
שלום מיקי
סליחה על התגובה המאוחרת
לגבי ניכוי מס במקור בתחילה אמרת שלספק מוגדר קוד פטור מניכוי,ולבסוף הסתבר שהבעיה הייתה שלספק לא מוגדר קוד ניכוי פטור,מה בדיוק הייתה הטעות (סתם לידע כללי)
לגבי הסיימון להוציא מדווח עשה כעצת הנה"ח,עכשיו שהבעיה נפתרה אין בעיה בסימון שדה זה
לגבי הודעת השגיאה בפרוצדורה,תנסה לצלם את המסכים של כל השלבים בפרוצדורה,אני אנסה לעזור לך,למרות שזה קצת קשה מרחוקפורים שמח
יאיר- מרץ 7, 2012 בשעה 3:26 pm
יאיר היי,מה שבעצם קרה זה כך: בהגדרות ניכוי מס במקור לאותו ספק הוגדר לו קוד פטור מניכוי כפי שכתבתי , אבל בהגדרות מסך ניכוי מס במקור לא הופיע קוד סוג ניכוי (במקרה הנדון צ"ל 06 – קבוצת מקבלי תשלומים בעד נכסים ושירותים).
יתירה מכך, גם הוגדר לו קוד מס' תיק 999999999 שזה משהו כללי ולכן ביחד עם זה הקובץ לא נקלט בממשק.לגבי הפרוצדורה, אשלח לך בהמשך למייל את המסך + הודעת השגיאה.
הרבה תודות!!!
מיקי
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.