› פורומים › שימוש במערכת › דיווח שימוש בח"ג בפועל ברצפת ייצור
- This topic has 9 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים by
אלמוני.
- Replies
-
- אפריל 1, 2018 בשעה 4:54 pm
הכוונה שלי היא שבמקום שבאופן אוטומטי בהתאם לנתון האפיצות של המוצרים, המערכת תגרע את חומרי הגלם מרצפת הייצור בעת דיווח הפק"ע, אני רוצה שעובדי הייצור יסרקו או יסמנו פריט פריט בו הם משתמשים בעת הייצור. כלומר שתהיה בקרה גם על השימוש בפועל בתוך הרצפה ולא רק לפי רשימת הזווד שנופקה.
מקווה שהסברתי ברור יותר את הכוונה.- אפריל 2, 2018 בשעה 2:00 pm
- אפריל 8, 2018 בשעה 10:40 am
תודה,
משתמשים במשיכה ידנית למקרים מסוימים.
אבל כמו שכתבתי אנחנו מעוניינים להמשיך לנפק את המוצרים בזווד לתוך רצפת הייצור ורק שהגריעה שלהם ממלאי הרצפה תהיה ידנית.- אפריל 8, 2018 בשעה 11:25 am
בעיקר מתאים אם אתם צריכים לבחור סיריאל שישוייך לסיריאל האב (בעת דיווח הייצור).- אפריל 8, 2018 בשעה 11:29 am
שבוע טוב,
אני יכול להציע לך פתרון שעשיתי בעבר למקרה דומה.
כדי להגיע לשליטה גבוהה בכמות החומר הנצרך,
מחסן ראשי ביצע לפי רשימת זווד העברה בין מחסנים למחסן סמוך לקו הייצור עם סימון החומר כרגיל לאיזה פק"ע מיועד וכו… במקום ניפוק לפק"ע . נקרא לו מחסן קו).
בהמשך עובדי הקו משכו חומר ממחסן קו לרצפת הייצור וביצעו ניפוק לרשימת זווד בעצמם.
פיתחנו אפשרות ניפוק לרשימת זווד ממסך הדיווח .
במקביל פיתחנו חישוב ואזהרות שמנע דיווח יצור על כמות של מוצרים שגדולה מכמות החומר הנדרשת, כלומר אם ניפקתי חומר שלפי עץ המוצר מספיק ל 1000 יח' לא אוכל לדווח על 1001 יח'.- אפריל 8, 2018 בשעה 11:47 am
הפתרון הזה יכול להתאים (רק שאצלנו אין הגבלה על כמות מדווחת מול כמות הפק"ע)
אשמח להסבר מעמיק יותר על אופ העברה בין מחסנים עם סימון שיוך לפק"ע ספציפית. וגם, כיצד אתה מנע מהמערכת להמליץ על החומר שנמצא במחסן קו לניפוק לזווד לפק"עות אחרות?- אפריל 9, 2018 בשעה 11:56 am
היי,- הסימון עבור פק"ע היה סימון ע"י מדבקה עם מספר הפק"ע , שם המוצר ומספר הקו ולא ממש פעולה אבל זה סימן למשתמשים עבור מה מיועד החומר ושם זה הספיק.
זמינות החומר ממחסן הקו הייתה מעכשיו ליום יומיים הקרובים שזה זמן ריצת הפקעות שם לכן כמעט שלא נוצרה אפשרות לבלבול .
מבחינת המלצות לרכש/שימוש בחומר, במקום MRP הפעלנו שם את דו"ח זמינות חומר להזמנות לכל הזמנה ורק על מחסן ראשי כך שמחסן הקו לא שיחק תפקיד.
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.