› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › הוספת עמודת תאריך למסך
- This topic has 16 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 3 שנים, 3 חודשים by yitzchok.
-
- אוגוסט 5, 2021 בשעה 10:12 pm
צריכים להוסיף עמודה פרטית לטבלת הבסיס של המסך (יש טעם להעדיף טבלת המשך אבל זה דורש יותר עבודה והבנה) ואז להוסיף את עמודת הטבלה ההיא למסך.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- אוגוסט 15, 2021 בשעה 4:20 pm
ניסיתי להוסיף בעזרת מדריך ש"מעתיק" תכונות של עמודה קיימת.אבל לא הייתה אף עמודה של תאריך לבחירה (למרות שבפועל יש עמודות תאריך במסך)
- אוגוסט 15, 2021 בשעה 9:28 pm
אני לא מכיר את המדריך אז אין לי מה לכתוב בתגובה…[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- אוגוסט 19, 2021 בשעה 8:19 pm
- אוגוסט 20, 2021 בשעה 12:03 am
קיבלתי לינק בפרטי. אני אענה בע"ה מחר.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- אוגוסט 20, 2021 בשעה 5:25 pm
מדובר במאמר תחת הכותרת "הוספת שדות למסכים ללא פיתוח או תכנת פריוריטי" באתר freetechוהוא מדבר על הפרוצדורה הסטנדרטית "הוספת עמודות למסך".
כתבת
אבל לא הייתה אף עמודה של תאריך לבחירה (למרות שבפועל יש עמודות תאריך במסך)
במאמר כתוב
מנסיון יתכנו מקרים בהם הפרוצדורה לא תאפשר לבסס שדה על שדה אחר על אף הקשר הלוגי בין השדות, במקרים שכאלה יהיה עליכם להעזר בתכנת המכיר את כלי הפיתוח של המערכת
באמת יש לפרוצדורה מגבלות והייתי חושב שלרוב, משתמש שיודע להוסיף ידנית עמודות לא יתייחס בכלל לפרוצדורה הזאת ויוסיף לבד.
ניסית את הפרוצדורה והיא לא רלוונטית למקרה שלך. אנחנו לא ננסה לשפר את הפרוצדורה.
חזרתי לתשובה המקורית שלי:
צריכים להוסיף עמודה פרטית לטבלת הבסיס של המסך […] ואז להוסיף את עמודת הטבלה ההיא למסך.
אבל במחשבה שניה היא לא רלוונטית, הרי מסתבר מהשימוש בפרוצדורה שאת לא רוצה להוסיף עמודה לשמירת נתון חדש אלא להציג עמודה קיימת שקשורה למשהו אחר שבמסך המדובר. וכדי לעזור לך עם זה היינו צריכים לדעת איזו עמודה את רוצה להוסיף לאיזה מסך ובהתאם לאיזו עמודה קיימת שיש בו.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- אוגוסט 20, 2021 בשעה 6:22 pm
כתבתי את ולא אתה, קלטתי לאחר מכן. סליחה[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- אוגוסט 22, 2021 בשעה 1:21 pm
yitzchok: מדובר במאמר תחת הכותרת “הוספת שדות למסכים ללא פיתוח או תכנת פריוריטי” באתר freetech
והוא מדבר על הפרוצדורה הסטנדרטית “הוספת עמודות למסך”.
כתבת
אבל לא הייתה אף עמודה של תאריך לבחירה (למרות שבפועל יש עמודות תאריך במסך)
במאמר כתוב
מנסיון יתכנו מקרים בהם הפרוצדורה לא תאפשר לבסס שדה על שדה אחר על אף הקשר הלוגי בין השדות, במקרים שכאלה יהיה עליכם להעזר בתכנת המכיר את כלי הפיתוח של המערכת
באמת יש לפרוצדורה מגבלות והייתי חושב שלרוב, משתמש שיודע להוסיף ידנית עמודות לא יתייחס בכלל לפרוצדורה הזאת ויוסיף לבד.
ניסית את הפרוצדורה והיא לא רלוונטית למקרה שלך. אנחנו לא ננסה לשפר את הפרוצדורה.
חזרתי לתשובה המקורית שלי:
צריכים להוסיף עמודה פרטית לטבלת הבסיס של המסך […] ואז להוסיף את עמודת הטבלה ההיא למסך.
אבל במחשבה שניה היא לא רלוונטית, הרי מסתבר מהשימוש בפרוצדורה שאת לא רוצה להוסיף עמודה לשמירת נתון חדש אלא להציג עמודה קיימת שקשורה למשהו אחר שבמסך המדובר. וכדי לעזור לך עם זה היינו צריכים לדעת איזו עמודה את רוצה להוסיף לאיזה מסך ובהתאם לאיזו עמודה קיימת שיש בו.
תודה על המענה!
אני צריך להוסיף שדה שלא מקושר לכלום, זה שדה תאריך כדי שתהיה לי אפשרות להוציא דוח אקסל ועליו לתאריך יש משמעות, בפריוריטי אין
- אוגוסט 22, 2021 בשעה 2:42 pm
אז המדריך לא רלוונטי והתשובה שלי המקורית כן היתה הנכונה, אם כי לא מפורטת. אולי מאוחר יותר אענה יותר לעומק.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- אוגוסט 22, 2021 בשעה 3:32 pm
קרוב לוודאי ששדה שהתווסף באמצעות מנהל המערכת > תחזוקת מערכת > עיצוב מתקדם > עיצוב מתקדם במסכים > הוספת עמודות למסך לא יהיה "עריך" אלא רק מציג ערך השדה. כך הפתרון הזה ממש לא מתאים.מוסיפים שדה לטבלת הבסיס של המסך (מנהל המערכת > מחוללים > טבלאות > מחולל עמודות > הוספת עמודה) ואחר כך מוסיפים את השדה הזה למסך עצמו (מנהל המערכת > מחוללים > מסכים > מחולל מסכים). כמובן מריצים הכנת מסכים לאחר מכן. לא נדרש קוד מיוחד לשמור ערך של שדה שמתווסף בצורה זו (בקשר לדיון לגבי טבלאות המשך).
- אוגוסט 22, 2021 בשעה 8:55 pm
- אוגוסט 23, 2021 בשעה 8:03 am
משום מה, תפריט "טבלאות" אינו מופיע באופן מחדלי. תגיע אל מנהל המערכת > מחוללים, תלחץ על F6 כדי לחשוף את תוכן התפריט ותוסיף לרשימה תפריט חדש בשם TABGEN- אוגוסט 23, 2021 בשעה 6:13 pm
NoamN: משום מה, תפריט “טבלאות” אינו מופיע באופן מחדלי. תגיע אל מנהל המערכת > מחוללים, תלחץ על F6 כדי לחשוף את תוכן התפריט ותוסיף לרשימה תפריט חדש בשם TABGEN
תודה רבה! עזרת לי מאוד.
הוספתי את העמודה למסך – אבל עכשיו שאני מוסיף תאריף הוא רושם לי:
"ערך '10/10/21' לא קיים בעמודה 'שם העמודה שהוספתי' בטבלת 'חוזי שירות'.
מה צריך לעשות מכאן?
- אוגוסט 23, 2021 בשעה 8:04 pm
השדה שהוספת לטבלה – טיפוס DATE?הוספת את השדה לטבלת הבסיס של המסך? אם אני זוכר נכון, קוראים למסך "חוזי שירות" DOCUMENTS_Z (אני לא מחובר לפריוריטי כרגע) אשר אומר שצריך להוסיף את השדה לטבלת DOCUMENTS.
מקבלים הודעה "ערך … לא קיים" כאשר שדה מוגדר לא נכון במסך. אף פעם לא ראיתי את ההודעה לגבי שדה תאריך.
- אוגוסט 24, 2021 בשעה 7:58 am
בהמשך למה שכתבתי קודם, השם הפנימי למסך "חוזי שרות" באמת DOCUMENTS_Z. במקרה כזה, מוטב לא להוסיף שדה פרטי לטבלת DOCUMENTS כי כך אותו שדה יופיע בכל מסך שמבוסס על טבלת DOCUMENTS (ויש הרבה כאלה!). יותר טוב להוסיף אותו לטבלת SERVCONT אבל זה יוצר כל מיני בעיות אחרות (ראה את הדיון לגבי טבלאות המשך).תצטרך להגדיר את השדה במסך כמו שמוגדרת עמודת המסך VALIDDATE. כמו כן תצטרך לכתוב הפעלות POST-INSERT ו-POST-UPDATE פרטיות למסך כדי לדאוג לעדכון שדה התאריך בטבלת SERVCONT. בנוסף, הפעלת POST-INSERT הפרטי חייב להתבצע אחרי ה-POST-INSERT הסטנדרטי מפני שההפעלה הזו מכניסה רשומה לתוך SERVCONT. כדי לקבוע את הסדר נכון, תן להפעלה הפרטית של כמו TEST_POST-INSERT – הקידומת חייבת להתחיל עם אות שבאה אחרי P בסדר א-ב.
אף אחד לא אמר שתכנות פריוריטי קלה!
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.