הוספת שדה "שם לקוח" לתוך מסך הזמנות רכש

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי הוספת שדה "שם לקוח" לתוך מסך הזמנות רכש

משתתף
    שלום ותודה על העזרה מראש,
    איך אפשר להוסיף שדה "שם לקוח" במסך הזמנות רכש על בסיס השדה הזמנת לקוח?
    תמונה להמחשה

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • Replies
    NoamN
    משתתף
    none
    תנסה קודם דרך מנהל המערכת > תחזוקת מערכת > עיצוב מתקדם > עיצוב מתקדם במסכים > הוספת עמודות למסך. זו פרוצדורה סטנדרטית אבל אני לא יודע עד כמה אפשר לעבוד איתה.

אם אתה רוצה ללכלך את הידיים שלך, במסך PORDERS אתה צריך להוסיף שורה עם "עמודת מסך" TEST_CUST (תחליף את TEST עם הקידומת שלך), "עמודת טבלה" CUST, "שם טבלה" ORD, מזהה 0, מיקום לא כל כך משנה – אני משתמש במיקום 600 לכל השדות שאני מוסיף, נסתר, עמודת חיתוך CUST, טבלת חיתוך CUSTOMERS, מזהה 5.

אחר כך אתה צריך להוסיף שורה אחת או שתיים, תלוי באם אתה רוצה את מספר הלקוח או שם הלקוח או שניהם. נניח רק מספר לקוח כרגע: "עמודת מסך" TEST_CUSTNAME, "עמודת טבלה" CUSTNAME, "שם טבלה" CUSTOMERS, מזהה 600, מזהה 5. רצוי להגדיר את השורה כקריאה בלבד, R. אותו הדבר עבור שם הלקוח, רק CUSTDES מחליף את CUSTNAME.

לאחר מכן לבנות את כל המסכים הלא מוכנים.

yitzchok
    משתתף
    IL
    כרגיל נעם השקיע ופירט

אציין (כדי לתאם ציפיות) שהוא הסביר איך להציג את השם של הלקוח שמספרו מופיע בהזמנה. במידה ויש בהזמנה לקוח מזדמן וקבעו שם לקוח בהזמנה עצמה (דומני שאפשרי, לא בדקתי עכשיו), ורוצים לראות בהזמנת הרכש את השם ההוא, נדרש להוסיף עוד כמה דברים.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    mordydd91
    משתתף

NoamN: תנסה קודם דרך מנהל המערכת > תחזוקת מערכת > עיצוב מתקדם > עיצוב מתקדם במסכים > הוספת עמודות למסך. זו פרוצדורה סטנדרטית אבל אני לא יודע עד כמה אפשר לעבוד איתה.

אם אתה רוצה ללכלך את הידיים שלך, במסך PORDERS אתה צריך להוסיף שורה עם "עמודת מסך" TEST_CUST (תחליף את TEST עם הקידומת שלך), "עמודת טבלה" CUST, "שם טבלה" ORD, מזהה 0, מיקום לא כל כך משנה – אני משתמש במיקום 600 לכל השדות שאני מוסיף, נסתר, עמודת חיתוך CUST, טבלת חיתוך CUSTOMERS, מזהה 5.

אחר כך אתה צריך להוסיף שורה אחת או שתיים, תלוי באם אתה רוצה את מספר הלקוח או שם הלקוח או שניהם. נניח רק מספר לקוח כרגע: "עמודת מסך" TEST_CUSTNAME, "עמודת טבלה" CUSTNAME, "שם טבלה" CUSTOMERS, מזהה 600, מזהה 5. רצוי להגדיר את השורה כקריאה בלבד, R. אותו הדבר עבור שם הלקוח, רק CUSTDES מחליף את CUSTNAME.

לאחר מכן לבנות את כל המסכים הלא מוכנים.

אין עלייך נועם תודה רבה,
    איפה אפשר לקבל הסבר מה זה הערך "מזהה" ו"עמודת חיתוך".
    מה המשעמות של זהף כי שאני מוסיף עמודה יש מקום ל2 טבלאות בהתחלה ובסוף (חיתוך)

yitzchok
    משתתף
    IL
    נעם כבר השקיע בהסבר של חיתוך ומזהים בעבר, תראה אם תצליח למצוא אותם בעזרת חיפוש בפורום

בבקשה קח בחשבון שמושג החיתוך הוא דבר די בסיסי בפיתוח בדטהבייס וקשה לנו להסביר דברים כאלה בהתנדבות

mordydd91
    משתתף
    הלוואי והייתי מוצא, חיפשתי המון.
    אני סטודנט להנדסת תוכנה אז יש לי רקע ולומד מהר.
    אני לא מוצא שום הסבר באף מקום
    yitzchok
    משתתף
    IL
    אולי אתה יודע לכתוב שאילתת sql רק לא יודע מה הקשר למסך המחולל

מזהה טבלה שלא 0 בעצם מוסיף ל-From עוד מופע של טבלה עם אליאס שמשקף את המזהה

כדי לחתוך בין טבלאות (join) אז רושמים טבלה ועמודה מהטבלה ואז בעמודות החיתוך את העמודה והטבלה השניה

yitzchok
    משתתף
    IL

mordydd91: הלוואי והייתי מוצא, חיפשתי המון.
    אני סטודנט להנדסת תוכנה אז יש לי רקע ולומד מהר.
    אני לא מוצא שום הסבר באף מקום

מצד שני אולי אין לך מושג במסדי נתונים.

עבודה נכונה מול דטהבייס לא פשוטה. יש מה ללמוד. יש קורסים חינמיים באינטרנט (במיוחד באנגלית) אבל יש סיכוי שרובם די שטחיים, אומרים איך לעשות דברים בלי להסביר את התאוריה של למה דטהבייס בנוי איך שבנוי.

צריכים להבין את הכללים של עיצוב מסד נתונים כולל נירמול (חפש!) ואיך לנסח שאילתא. הכללים האלה משותפים ל-relational databases באופן כללי. כאשר יש את הבנה הזאת, איך לפתח בפריוריטי הרבה יותר ברור.

(שתבין שלצורך כתיבת שני התשובות האלה לקחתי הפסקה של כרבע שעה מהעבודה שלי… זאת לא הפורמט ללמד את הבסיס של פיתוח במערכת. נדרש בסיס של שפה משותפת כדי שנוכל לעזור באופן יעיל. אשמח לעזור יותר אבל יש מגבלות בזמן.)

mordydd91
    משתתף
    תודה רבה על זמנך ועל הסבלנות.
    ממש התחלתי להתאהב בנושא.
    אני רוצה לייצר בסיס של שפה משותפת, לכן אני לוקח על עצמי קורס בUDEMY עדיין לא בחרתי אותו.
    אם תוכל לתת לי דגשים מה ללמוד בנקודות? כדי שאני אבין לפתח בפירוריטי
    yitzchok
    משתתף
    IL
    אני לא יודע איך לשים כאן לינקים בהצלחה

אז חפש בגוגל

medium.com 10 free courses to learn database and sql for programmers and data scientists

תמצא דרך זה מאמר בתאריך May 6, 2020

לפי התאורים בלבד אני מקבל רושם שכדאי לעבור את הקורסים שם במספרים 1, 2, 3 ו-7, אולי 6 (חלק מהם ב-udemy חלק לא)
    הרי לדעתי חשוב להבין את הכללים של איך עובדים עם טבלאות, למה מחלקים את הנתונים בין הטבלאות כמו שעושים את זה (נירמול – normalisation או normalization באיות ארה"ב). לימוד סינטקס SQL (כולל איך לנסח חיתוך – join) זה טוב אבל לא מספיק לבד.
    לאחר שיש לך תפיסה בכללים האלה ניתן להבין יותר טוב איך זה מבוצע/בא לידי ביטוי בפריוריטי.
    mordydd91
    משתתף
    וואו ממש תודה רבה לך!
מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.