הוספת שדה שנוסף למסך ממסך אחר לעיצוב דו"ח

פורומים שימוש במערכת הוספת שדה שנוסף למסך ממסך אחר לעיצוב דו"ח

משתתף
    שלום חברים תותחים,
    האם מישהו יודע אם ניתן להוסיף לדו"ח שדה שהוספתי ממסך אחר. למשל הוספתי ממסך לקוחות שדה כלשהו למסך "הזמנות לקוח" ואני מעוניין שאותו שדה יופיע בהדפסה של תבנית דו"ח שיצרתי.
    כרגע אני לא מוצא את השדות האלו בעיצוב דו"ח.
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    תמחק את עיצוב הדו"ח ותיצור אותו מחדש. השדה החדש אמור להופיע עכשיו.

זו אחת הסיבות למה אני לא אוהב עיצובי דו"ח.

yitzchok
    משתתף
    IL
    שאלת הבהרה:
    הוספת את השדה ממסך לקוחות למסך הזמנות או לדו"ח/תעודה שהזכרת?

יכול מאוד להיות שהתשובה של נעם זה בדיוק מה שנדרש אבל מהניסוח חשבתי שאולי התכוונת למשהו אחר.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    אלמוני
    אורח
    גם אני לא הבנתי את השאלה בהתחלה. אין משמעות למילים "הוספתי שדה ממסך לקוחות למסך הזמנות" באופן כללי. תמיד רצוי לכתוב איזה שדה התווסף. שדה יכול להופיע באין ספור מסכים.

אבל השאלה כנראה לא היתה לגבי מסכים אלא לגבי דו"חות, וכאן על אחת כמה וכמה אין משמעות ל"הוספתי שדה ממסך לקוחות…".

Liran Lev
    משתתף
    היי חבר'ה, היה חשוב לי לציין שמדובר על שדה שהוספתי ממסך למסך.
    כדי לפרט, הבאתי שתי שדות פרמטרים ממסך לקוחות למסך הזמנות לקוח דרך "הוספת עמודות למסך" (מנהל המערכת > תחזוקת מערכת > עיצוב מתקדם > עיצוב מתקדם במסכים > הוספת עמודות למסך).
    את השדות האלו אני רוצה להוסיף לדו"ח Print Order Confirmation.
    מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי קצת יותר טוב. ותודה רבה על הסבלנות!
    אלמוני
    אורח
    החלק הראשון – הוספת עמודות למסך – אינו קשור בכלל להוספת שדות לדו"ח. כדי להכניס את השדות לדו"ח, אתה צריך להסתכל במסך הלקוחות כדי לראות מאיזו טבלה השדות הללו מגיעים ואיך הם קשורים לטבלת הלקוחות.

אני ממליץ לא להשתמש בתכנית הסטנדרטית להוספת שדות כי כך אינך יודע מה באמת מתווסף ולא תוכל להשתמש בידע של איך מוסיפים שדות למסך כדי לדעת איך מוסיפים שדות לדו"ח. יחד עם זאת יש סיכון רציני שתבש את פעילות המסך לאחר הוספת שדה בצורה לא נכונה.

אתה רוצה להוסיף לדו"ח שדות כמו CUSTSPEC.SPEC1, כאשר CUSTSPEC.CUST = CUSTOMERS.CUST (או ORDERS.CUST).

יחד עם כל זה, PRINT ORDER CONFIRMATION אינו דו"ח במובן הרגיל אלא פרוצדורה שאוספת כמה דו"חות בתוכו ובחלק מהדו"חות יש דרישות מיוחדות לגבי עיצוב השדות. יש סיכון שתוסיף שדה לאחד הדו"חות המרכיבים את אישור ההזמנה והשדה לא יופיע בפלט מאחר ואין לו עיצוב מתאים – ואינני מתכוון לעיצוב שמקבלים כאשר לוחצים לחיצה ימנית על אופציה בתפריט ובוחרים "עיצוב לדו'ח".

Liran Lev
    משתתף
    תודה רבה!
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.