הוספת שם לקוח מתעודת המשלוח שעבורה יצאה החשבונית

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי הוספת שם לקוח מתעודת המשלוח שעבורה יצאה החשבונית

משתתף
    שלום,

קודם כל באמת טוב שיש פורום כזה, מאוד שימושי ומאוד עוזר.

עזרו לי כאן מאוד לפני כמה ימים ולכן החלטתי להמשיך ולשאול 🙂 .

במסך חשבוניות מרכזות יש שדה שנקרא "תעודה" בו מפורטת תעודת המלאי שעבודה יוצאת החשבונית.

החברה שלנו עובדת עם רשתות שיווק כך שתעודות המלאי (משלוחים ללקוח, החזרת סחורה ללקוח) יוצאות לפי סניף בעוד החשבונית יוצאת עבור הנהלת הרשת שמוגדרת בתור לקוח משלם של כל הסניפים.

יש לנו צורך להדפיס במסמך החשבונית המרכזת את שם הלקוח מתעודת המשלוח המופיעה בשדה "תעודה", על מנת שהלקוח יוכל לקשר בין החשבונית שנתקבלה לבין הסניף המתאים שקיבל את הסחורה.

שאלותיי הן:

1. כיצד אני עושה זאת? אם אפשר לקבל גם הסבר כללי על העניין שאוכל ללמוד ממנו זה בכלל יהיה מצוין.

2. באופן כללי כיצד אני מוסיף שדות למסמכי הדפסה, ניסית לחפש במחולל הדו"חות "הדפסת חשבונית מרכזת" ולא מצאתי, האם יש שם כללי למסמכים אלו (כמו שלמשל כל מחולל דוחות כלשהו נקרא במחולל הדו"חות "בסיס ל…")?

תודה רבה לכם מראש.

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    שלום כפיר

אם קבוע הכספים InvoiceBranch מוגדר אצלך כ-0,תוכל להפיק חשבונית ללקוח המשלם בעזרת התוכנית הכנת חשבוניות,עבור כל תעודות המשלוח של כל סניף בנפרד.
    בצורה זו כל חשבונית תייצג את כל החיובים של תעודות המשלוח של כל הלקוחות שמקושרים לאותו סניף.

האם זה לא פתרון טוב לצרכים שלך?

באיזה פורמט הדפסה של החשבונית המרכזת אתה משתמש?

כפיר לוי
    משתתף
    כאשר הסתכלתי על הקבוע הבנתי שאולי לא הייתי ברור כל כך בניסוח השאלה, אנסה להסביר שוב.

בחברה שלנו יש מרכז לוגיסטי יחיד, אין אצלנו סניפים.

אנחנו עובדים עם רשת שיווק מסוימת, אז תעודות המשלוח יוצאות לפי הסניפים של רשת השיווק כלומר אנחנו מספקים מהמרלו"ג לסניף עכו או מהמרלו"ג לסניף ר"ג וכדומה.

החשבונית עבור כל תעודת משלוח מופקת עבור לקוח אחד כללי (הנהלת הרשת) שמוגדרת בתור לקוח משלם.

לדוגמא:

לרשת X יש 2 סניפים:

X סניף עכו
    X סניף ר"ג

הגדרתי לפיכך 3 לקוחות במערכת:

X לקוח כללי (לקוח מרכז ומשלם לכל סניפי הרשת)
    X סניף עכו (אצלו מוגדר לקוח משלם X)
    X סניף ר"ג (אצלו מוגדר לקוח משלם X)

אלו התעודות שסיפקתי במהלך החודש:

תעודת משלוח 1 עבור X סניף עכו
    תעודת משלוח 2 עבור X סניף ר"ג

בסוף החודש אני מוציא ללקוח X חשבוניות כדלהלן:

חשבונית 1 עבור תעודת משלוח 1
    חשבונית 2 עבור תעודת משלוח 2

עכשיו לקוח X מבקש לדעת, לאיזה סניף שלי סיפקת את הסחורה המופיעה בחשבונית 1 ששלחת לי? בבקשה תכתוב לי את מספר הסניף בחשבונית.

הסניף לו סיפקתי את הסחורה הוא כמובן שם הלקוח המופיע בתעודת משלוח 1 המקושרת לחשבונית 1.

אני רוצה להדפיס את השם הזה בחשבונית, כיצד אני עושה זאת?

פורמט ההדפסה נקרא על שם החברה שלנו.

YairM
    משתתף
    הבנתי, ההסבר שלי מתייחס להוספת שם הלקוח לפורמט הדפסה "עם תאור מוצר מורחב" בפרוצדורת הדפסה סטנדרטית של חשבונית מרכזת WWWSHOWCIV.

צריך להיכנס לפרוצדורת ההדפסה WWWSHOWCIV, ולעבור למסך בן שלבי הפרוצדורה,לעמוד על שדה שם יישות WWWIV_2X (חשבונית – פירוט (תאור מורחב) וללחוץ F6.
    לעבור למסך הבן עמודות הדוח ולהוסיף את :
    1.מיקום 500 עמודה CUSTDES מטבלת CUSTOMERS מזהה עמודה 5,(לאחר מעבר לשורה חדשה ניתן לחזור לשורה ולתת מיקום חדש לעמודה בהתאם למיקום הרצוי )
    2.מיקום 501 עמודה CUST מטבלה DOCUMENTS מזהה עמודה 0, עמודת חיתוך CUST מטבלת CUSTOMERS מזהה חיתוך 5 (יש להסתיר עמודה זו).

בהצלחה.

YairM
    משתתף
    הי כפיר
    בהמשך לתשובתי הקודמת,אם הלקוח המשלם מעוניין לקבל חשבונית נפרדת לכל לקוח(סניף),תוכל ליישם זאת ע"י שינוי קבוע הכספים OneInvPerSite ל-1.
    לאחר מכן לכל לקוח(סניף) תגדיר במסך בן אתרים של לקוח(מסך בן של לקוחות)אתר, שהוא בעצם הכתובת הראשית של הלקוח.
    כאשר תכין חשבוניות מרכזות בעזרת התוכנית הכנת חשבוניות,המערכת תדע להכין חשבונית נפרדת לכל לקוח עבור הלקוח המשלם.
    כפיר לוי
    משתתף
    תודה רבה על העזרה יאיר!

כיצד אוכל לבחור את פורמט ההדפסה כך שיתאים לפורמט שאנחנו עובדים איתו?

YairM
    משתתף
    בלחיצה על פרוצדורת הדפסת החשבונית נפתח חלון שבו אתה בוחר הדפסה, הצגה, וכו', ישנו שדה בחירה של פורמט הדפסה, כל אחד מהפורמטים מבוטא בדוח בשלבי פרוצדורת ההדפסה.
    אתה יכול לבצע את השינוי רק בפורמט שבו אתה משתמש או בכל הפורמטים.
    כפיר לוי
    משתתף
    אמנם לא הבנתי הכל עד הסוף מבחינת פורמטי ההדפסה אבל בכל מקרה זה עובד עכשיו אז תודה רבה!
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.