› פורומים › שימוש במערכת › הזמנות מסגרת
- This topic has 6 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 3 חודשים by יניב.
- Replies
-
- יולי 29, 2009 בשעה 2:23 pm
שלום
קודם כל את צריכה להבחין בין הזמנות מסגרת לרכש והזמנות מסגרת ללקוח.
הזמנת מסגרת ללקוח משמשת לדוגמא אם יש לקוח שסוגר איתי בתחילת השנה על כמות מסוימת של פריטים מסויימים אבל הוא לא יודע בדיוק באיזה תאריכים מוגדרים ולכן אני פותח לו ה.מסגרת שבה נקבעת הכמות והמחיר מראש ואז ברגע שנכנסת הזמנת לקוח ממנו (הזמנת משיכה) אז אני פותח ה.לקוח במערכת על סמך הזמנת המסגרת ואוטמטית קופץ לי המחיר שהוגדר ללקוח ואת היתרה שיש ללקוח בהזמנת המסגרת.
לגבי הזמנת מסגרת רכש את בטח כבר יכולה להבין לבד…:)- יולי 29, 2009 בשעה 4:48 pm
טוב, אני משתדלת להבין לבד :laugh:
השאלה שלי בעיקר לגבי הספק :
יש לי ספק שמספק שירותי בדיקה (כמו מכון התקנים) – לאורך תקופה ממושכת. בתחילת הבדיקות סוכם על מחיר "בערך" ובמשך כל השנה אנחנו מקבלים לתשלום חשבוניות עבור בדיקות שבוצעו.אין לי דרך להעריך במדוייק כמה בדיקות יעורכו ומתי.
איך אני מנהלת את ההזמנה הזאת ?
בתודה מראש,
מרינה- יולי 29, 2009 בשעה 4:59 pm
את יכולה להקים ה.מסגרת לרכש על מק"ט תקציבי – מק"ט כללי שבמסגרת ההזמנה את תפרטי את כמות השעות שאת מעריכה שבערך תצרכי + המחיר שסוכם בינך ובין הספק. (הרי את משלמת פר שעה?! ).
בעת הגעת חשבונית לתשלום מאת הספק עליך לפתוח ה.רכש שתתבסס על הזמנת המסגרת ולבצע ת.קבלה להזמנת הרכש הזו ולהעביר לתשלום.
היתרון בזה שאת תוכלי לנהל דרך הזמנת המסגרת את כמות השעות שנצרכו ואת יתרת השעות מול מה שהוגדר בהתחלה.
מקווה שעזרתי 😉- יולי 29, 2009 בשעה 5:08 pm
א-א-א-ה…
לא ממש הבנתי את הדברים הבאים :
1. מק"ט תקציבי – מה זה החיה הזאת ?
2. מה בדיוק אני מפרטת ואיך ?
3. האם לפתוח הזמנת רכש חדשה כל פעם כאשר מגיעות חשבוניות?
4. איך בדיוק אני אעקוב אחרי מה כבר בוצע לעומת מה עדיין צריך להתבצע?
בהמון תודה מראש,
מרינה- יולי 29, 2009 בשעה 5:22 pm
1.מק"ט תקציבי – סתם מק"ט שאינו מנוהל מלאי שישמש אותנו לצורך התיעוד.
2. את מפרטת את המק"ט הזה , כמות שלדעתך תצרכי ממנו (שעות למשל)
3. בשיטה הזו תצטרכי לפתוח בכל פעם הזמנת רכש – זה מה שהפריוריטי מציעה אלא אם תעשי פיתוח נוסף (אני מכיר מישהו שפיץ שיכול לעשות לך).
4.תוכלי לנהל מעקב דרך הזמנת המסגרת :
ברמת מסך האב: את יכולה לראות שדות כמו שווי היתרה בכסף
ברמת מסך הבן – פירוט :
תוכלי לראות כמה נותר לצרוך מהמק"ט הזה (כמות)
ברמת מסך הנכד – הזמנות רכש מקושרות תוכלי לראות את הזמנות הרכש שהופקו על בסיס הזמנת המסגרת.- יולי 30, 2009 בשעה 11:23 am
הדרך הפשוטה והנוחה היא בהזמנת מסגרת.
את מכניסה הזמנת מסגרת כללית, כאשר המחיר כפי שטענת הוא בערך(פחות או יותר).
לאחר מכן כל פעם שמגיעה חשבונית ספק את פותחת הזמנת רכש ומבססת אותה על הזמנת המסגרת(באסמכתאות). לאחר מכן מבצעים קליטה כדי לסגור את הזמנת הרכש וזהו.
הניהול של הזמנת מסגרת פשוט ונוח:
את יכולה לראות הזמנות רכש מקושרות להזמנת מסגרת (מסך נכד "הזמנות רכש מקושרות") ואת שווי יתרת הזמנת המסגרת.
יניב
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.