› פורומים › שימוש במערכת › הזמנת מסגרת
- This topic has 9 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 10 שנים, חודש 1 by
Priority Imp.
- יוני 10, 2015 בשעה 4:48 pm
שלום,אני מעוניין להקים הזמנת מסגרת לספק אך נתקלתי בבעיה.
אני צריך להוציא הזמנת מסגרת לספק אך אני לא התחייבתי להזמין מהספק 1,000 יח' מפריט X. אלא התחייבתי להזמין ממנו הזמנות בסך של 100,000 ₪ , ולא משנה מאיזה פריט.
זה יכול להיות מפריט X וגם מפריט Y אבל לא בהכרח שווה בשווה.
(ייתכן שאזמין ב-70,000 ₪ מפריט X ו-30,000 ₪ מפריט Y).[b]שורה תחתונה, לא מחויב לכמות אלא מחויב לסה"כ כסף.
[/b]
ע"ס הזמנת המסגרת אני רוצה להוציא הזמנות רכש ושסה"כ הכסף שבהזמנת המסגרת יתקזז כנגד הזמנות הרכש ובכך אדע מתי הגעתי ל-0 ₪ בהזמנת המסגרת ולא אוציא יותר הזמנות רכש.אשמח לקבל דעתכם בנושא.
תודה,
דודי
- Replies
-
- יוני 10, 2015 בשעה 6:00 pm
הסתדרתי 🙂תודה רבה
- יוני 11, 2015 בשעה 9:51 am
תמיד יהיה נחמד לרשום איך נפתרה "הבעיה", שגם אחרים יהנו מהמידע 🙂- יוני 14, 2015 בשעה 11:09 am
כדי לאפשר זאת יש להשתמש במק"ט 000 בהזמנת המסגרת בכמות 1 עם סכום הכסף הכולל.
כל הזמנת רכש שתקושר להזמנה זו תקזז את סכום הכסף המתאים מהזמנת המסגרת.- יוני 14, 2015 בשעה 3:31 pm
ולמי שמעוניין ביותר פרטים, להלן הסבר מתוך ה-FAQ של אשבל,אמנם מדובר על הזמנת לקוח,אבל תקף גם להזמנת מסגרת כספית לספק.מהו תהליך העבודה עם הזמנת מסגרת כספית?
כדי לבסס הזמנת מסגרת מסויימת על הערך הכספי של המכירה בתקופת זמן נתונה (במקום על הכמויות או הפריטים שיש למכור), יש לרשום הזמנת מסגרת עם מק"ט "000" וכמות "1". בעמודה מחיר ליחידה, יש לציין את הערך הכספי הכולל של הזמנת המסגרת. לאחר מכן, ברישום הזמנת לקוח רגילה וקישור ההזמנה להזמנת מסגרת זו, כל אחת משורות ההזמנה תקושר לשורת הזמנת המסגרת עם המק"ט "000", וערך השורה יופחת אוטומטית מהעמודה שווי יתרה במסך האב של הזמנת המסגרת.
ניתן לכלול באותה הזמנת מסגרת שורות נוספות (על בסיס כמות) עם מק"טים שונים, עם כמויות ומחירים מתאימים. הזמנות לקוח הכוללת פריטים אלו לא תשפענה על שווי היתרה של המק"ט "000", אלא על יתרת השורות עצמן. אם הזמנות הלקוח תכלולנה מק"טים שונים מאלו המוגדרים בהזמנת המסגרת, הם יקושרו למק"ט "000" והערך בעמודה שווי יתרה במסך האב של הזמנת המסגרת יעודכן אוטומטית בהתאם.
הערה: בהזמנת מסגרת כספית (כלומר, הכוללת שורה עם מק"ט "000"), העמודה שווי יתרה מציגה את הערך הכספי הנותר של הסחורה שעל הלקוח להזמין. סכום זה מחושב לפי הסכום הכולל של הזמנת המסגרת פחות הסכום הכולל של כל שורות ההזמנות המקושרות אליה. בהזמנת מסגרת כמותית, עמודה זו מציגה את המחיר הכולל של כל המוצרים שעל הלקוח להזמין (כלומר, יתרה להזמין מכל פריט כפול מחיר ליחידה). לכן, בהזמנת לקוח הכוללת כמות של 1 מפריט A (ומחירו ליחידה 20 ש"ח), המקושרת להזמנת מסגרת כמותית בה הפריט A מופיע עם מחיר ליחידה של 10 ש"ח, שווי יתרה בהזמנת המסגרת יופחת ב- 10 ש"ח. לעומת זאת, אם אותה הזמנת לקוח מקושרת להזמנת מסגרת כספית, שווי יתרה יופחת ב-20 ש"ח.
- יוני 16, 2015 בשעה 10:55 pm
אהלן,עכשיו העיניין הוא שאנו משלמים מראש על העסקה.
זאת אומרת, אנו משלמים מראש על סכום הכסף הכולל הרשום בעמודת מחיר ליחידה בהזמנת המסגרת.זאת אומרת, לא יוצאת חשבונית לכל הזמנת רכש שיצאה כנגד הזמנת המסגרת !
השאלה היא, אשמח לרעיון איך להוציא חשבונית לספק לתשלום על עלות העסקה שציינתי בהזמנת המסגרת? (העיניין הוא שלא ניתן להפיק חשבונית להזמנה מרכזת!).
תודה רבה
- יוני 16, 2015 בשעה 11:33 pm
היי דודיאם כך אתה צריך ללכת על תהליך שריון רכש ולא הזמנת מסגרת כספית.
להלן הסבר מתוך ה-FAQ.איך ניתן לנהל תהליך שריון ברכש?
תהליך השריון של סחורה כולל הקמת מחסן ייעודי לסחורה המשוריינת, רישום של חשבונית לספק עבור סחורה זו, והעברה שוטפת של הסחורה אל מחסני החברה.
כדי להקים מחסן שריון, יש להגדיר מחסן חדש במסך מחסנים (נתיב: ניהול מלאי > ניהול מחסנים > מלאי נוכחי).
יש להגדיר את המחסן כטיפוס מחסן W, על מנת שמלאי המחסן לא ייחשב לזמין.
יש לסמן למחסן החדש את העמודות נכלל בערך מלאי ו-תנועות נכללות בתמחיר.
הערה: חשבוניות ספק ממחסן זה הן הוצאה מוכרת ולכן המלאי המתקבל מהמחסן צריך להיכלל בדו"חות ערך מלאי.
את חשבונית הספק עבור הסחורה המשוריינת יש לרשום במסך חשבוניות ספק (נתיב: כספים > רכש (כספים) > חשבוניות רכש > חשבוניות ספק).
יש לרשום בעמודה מחסן (בלשונית אסמכתאות) את המחסן החדש שהוגדר.
בכל פעם שמתקבלת סחורה ממחסן השריון, יש לרשום תעודת קבלות סחורה מספק (נתיב: ניהול מלאי > תנועות מלאי > תנועות מלאי רכש).
בעמודה מחסן ספק יש לבחור את מחסן השריון שהוגדר (בלשונית פרטים כלליים).
יש לוודא שהעמודה לחיוב (בלשונית מחירים) אינה מסומנת, מכיוון שכבר התקבלה חשבונית ספק לסחורה זו.
הערה: בכל נקודת זמן, ניתן לבדוק את יתרת המלאי במחסן השריון כדי לראות מה יתרת הסחורה מהשוריינת שנרכשה מהספק.- יוני 16, 2015 בשעה 11:58 pm
תודה על המענה אך זה ממש לא הכיוון.בתחילת ההתכתבות ציינתי שמראש אני לא יודע איזה מק"ט אזמין בהזמנו הרכש. את מק"ט X, Y או Z.. ולכן הזמנת המסגרת היא מבוססת על ערך כספי ולא מק"ט מסוים שעליי להזמין בכמות ידוע מראש.
אלא, אני יכול להזמין כל מק"ט שאחפוץ בו וכל כמות עד עלות מסוימת, למשל אזמין כלמק"ט עד מליון ש"ח למשל.
לכן, הצעת להקים מק"ט ולהגדיר לו מלאי ומשם לנקות זה לא הכיוון.
תודה רבהעל ההצעה
אשמח לרעיונות נוספים / עזרה
- יוני 17, 2015 בשעה 4:08 pm
היי דודו
צודק,טעות שלי שכחתי שאתה לא מזמין פריט ספציפי.כעיקרון לא מכיר תהליך אחר מובנה במערכת שיכול לתת לך מענה.
אני מניח שמה שחשוב לך זה שלאחר ששילמת מראש על כל הזמנת המסגרת הכספית,שלא יהיה מצב שישלמו לספק שוב עבור קליטה של הסחורה בכל פעם שמזמינים מתוך הזמנת המסגרת.
אם כן,תהליך היישום שאני מציע לך הוא כזה.
בהזמנת המסגרת הכספית לרשום בשדה פרטים שולם מראש.
לאחר מכן להקליד חשבונית ספק עבור הזמנת המסגרת הכספית ולרשום במסך טקסט שזה עבור אותה מספר הזמנת מסגרת כספית.
בעזרת תוכנית הוספת עמודות למסך,תוסיף למסך קבלות סחורה מספק-פרוט את העמודה הזמנת מסגרת ולאחר מכן את העמודה פרטים של הזמנת המסגרת.
תגדיר במחולל נתונים של מסך קבלות סחורה פרוט חוק שיוריד את הסימון מהשדה לחיוב בתנאי שהערך בשדה פרטים שווה ל-שולם מראש,תוכל גם להגדיר חוק שיציג שגיאה אם מישהו ינסה להחזיר את הסימון לחיוב בטעות.
כמו כן במסך האב של קבלות סחורה מספק תוכל להגדיר בעזרת מחולל הנתונים חוק שיסיר את הסימון לחיוב בתנאי שהערך בשדה מחיר כולל מע"מ שווה 0,בזמן העברת סטטוס התעודה לסופית.
בצורה זו תוכל לעבוד עם הזמנת מסגרת כספית ששולמה מראש,בצורה רגילה כולל פתיחת הזמנת רכש וקבלות סחורה מספק מבלי לדאוג שיהיה תשלום כפול.- יוני 17, 2015 בשעה 8:39 pm
תודה על המענה.זה פחות או יותר מה שכבר עשיתי הבוקר אחרי שהבנתי שאין הרבה ברירות.
במיוחד, אחרי שהתמיכה של פריוריטי גם אמרה שאין לזה פתרון בפריוריטי ויש למצוא פתרון ישומי/יצירתי.תודה רה
דודי
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.