המרת תאריך DATE14 לתאריך DATE8

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי המרת תאריך DATE14 לתאריך DATE8

אורח
    שלום לכולם,
    יש לי דו"ח שאני מייצא לאקסל, אחת העמודות בו היא (KADZ_INSDATE) תאריך ייצור בפורמט DATE14, אני מעוניין לייצא לאקסל את התאריך בפורמט DATE8
    ,הצורך שלי הוא לרכז נתונים ולמיין אותם באקסל לפי תאריכים ללא חשיבות בשעת הייצור, ולכן אני מעוניין לשנות את הפורמט של התאריך..
    מה שעשיתי זה המרה של התאריך לטקסט ע"י הפקודה ('DTOA(ACT.KADZ_INSDATE ,'DD/MM/YY, עד כאן הכל תקין.
    ואז אני מנסה להמיר את הטקסט לתאריך בפורמט DATE8, ע"י הפקודה(#505) ATOD ואני קובע רוחב עמודה 8, כאשר #505 זאת העמודה הרצויה להמרה לתאריך בפורמט DATE8.
    אבל אני מקבל שגיאה , אני מבין שאני עושה משהו לא חוקי, השאלה היא מה??
    אם למישהו יש פתרון יותר פשוט אני אשמח לוותר על ההתחכמות הלא מוצלחת שלי..
    תודה רבה,
    יאיר.
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    שלום יאיר

אם אתה כבר שולח את הדוח לאקסל, הכי פשוט זה לעצב באקסל את העמודה של התאריך+שעה לתאריך בתבנית dd/mm/yyyy ,ע"י סימון כל העמודה,לחיצה על מקש ימני עם העכבר,בחירת עיצוב תאים ,בחירת קטגוריה מותאם אישית ואז לבחור את התבנית dd/mm/yyyy

יאיר

אורן קפלן
    משתתף
    היי יאיר,
    פרט לתגובה הפשוטה של יאיר, אם אתה מעוניין להבין מה הייתה הבעייה – הפורמט של ATOD הוא גם עם פרמטר של פורמט התאריך שנכנס בטקסט:
    (ATOD(text,format

מקווה שזה עוזר.

בהצלחה

אורן

Lior
    מנהל בפורום
    KADZ_INSDATE - (KADZ_INSDATE MOD 24:00)
    אורן קפלן
    משתתף
    ליאור,
    זה לא יתן בדיוק את התאריך הרלוונטי בתחילת היממה (אם רוחב השדה הוא 14)?

אורן

אלמוני
    אורח
    הי חבר'ה,
    תודה רבה על ההתייחסות עזרתם לי מאוד..
    B) ליאור,
    השתמשתי בקוד הנ"ל KADZ_INSDATE – (KADZ_INSDATE MOD 24:00
    וזה עובד מצויין עד כה, למרות שלפי דברי אורן אני עשוי להיתקל בבעיה בחלק מהמקרים בהמשך..
    😉 אורן,
    אני רוצה לוודא האם הבנתי את הפתרון שלך נכון,
    אחרי שהמרתי את התאריך למחרוזת,אני ממיר אות המחרוזת חזרה לתאריך בפורמט8 לפי ההסבר שרשמת?
    אתה יכול להסביר בבקשה כיצד לכתוב בדיוק את הפורמט האם עם גרשיים ,פיסוק או שרק עם סימן /
    קיבלתי שגיאה כשניסיתי להמיר את המחרוזת חזרה לתאריך , מה שרשמתי היה ATOD(#505,dd/mm/yy) i
    כאשר #505 זאת העמודה שהמרתי מתאריך בפורמט 14 למחרוזת
    🙂 יאיר
    הבעיה שלי בשליחה לאקסל, זה כאשר אני יוצר תבנית במחולל דוחות מהפריוריטי, אז העמודה תאריך בתבנית שיצרתי לא באמת נשמרת בפורמט קצר ללא שעה, אלא האקסל רק מציג את העמודה כפורמט קצר, אבל אם לדוגמא אני יוצר טבלת פיבוט על סמך העמודה תאריך , אז אני מקבל את התאריך הארוך ולא את התאריך המקוצר שנוצר ע"י עיצוב תאים ורק היה מוצג כקצר..

תודה רבה לכם על ההתייחסות
    יאיר

אורן קפלן
    משתתף
    היי יאיר,
    אם האקסל מזהה את התאריך כערך ולא כטקסט אז אין לך שום בעייה לתת פורמט גם בטבלת פיבוט. (מנסיון)
    אלא אם אתה עושה משהו מאוד מיוחד, ברגע שהאקסל מזהה משהו בתור תאריך אתה יכול לפרמט באקסל בקלות.
    אם הפתרון שליאור נותן לך עובד אז אני כנראה לא מבין איך עובד ייצוא לאקסל (למרות שגם מהעובדה שהתגובה של יאיר עוזרת לך אפשר לראות שאני לא מבין את זה 😉 ). אני לא חושב שזה ייצור לך בעיות בייצוא לאקסל – אקסל עובד עם תאריכים כך שימים הם מספרים שלמים ושעות/דקות/שניות הם שברים עשרוניים. אם האקסל "מבין" את הדו"ח שייצאת כערכי תאריך אז אח"כ אם מדובר על התאריך של תחילת היממה לא תהיה שום בעייה…
    בנוגע לשיפוץ שלי של הקוד שלך מה שרשמת היה מעולה פרט לעניין הגרשיים 🙂 :

ATOD(#505,'dd/mm/yy')

בהצלחה

אורן

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.