הסתרה ויזואלית של טקסט משדה

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי הסתרה ויזואלית של טקסט משדה

משתתף
    שלום וברכה.
    אני עובד על פיתוח לחנות שכדי שלקוח יוכל לרשום על הכרטיס שלו הוא יצטרך להציג כרטיס מועדון (שיונפק ממדפסת ברקוד) שהוא בעצם קטד מסוים שהדפסתי מהמערכת ורק לאחר שהברקוד קורא את הכרטיס וזה הקוד הנכון של הלקוח זה מאפשר לו לרדת למסך הבן.
    הכל טוב ויפה חוץ מזה שברגע שהברקוד קורא השדה מתמלא בקוד.
    רציתי לדעת אם יש דרך להגדיר ששדה (שדה חדש – פיתוח) מסוים ויזואלית יוצג בכוכביות ולא במספרים שיכנסו ע"י הקורא ברקוד.
    או אם יש רעיון אחר איך אפשר מצד אחד להכניס קוד על ידי קורא ברקוד ומצד שני שהוא לא יוצג על המסך (שגם העובד שלי לא יראה את הקוד).
    תודה רבה!
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • Replies
    yitzchok
    משתתף
    IL
    ראשית כל, חשוב להבין שפחות או יותר בלתי אפשרי לשמור את התוכן של הברקוד שיהיה סודי. מצד המחשב היית צריך לחסום את הסריקה אלא אם הקלט יכנס לשדה מאובטח (ולא נראה לי שפשוט, במיוחד לשדה מסוים בפרויריטי). וזה בלי לדבר על דרכים אחרים לסרוק את הברקוד ע"י מכשירים אחרים.

אבל נוכל לענות על השאלה בכל מקרה. בעצם אתה רוצה לקלוט את הקוד ולשמור אותו בלי שיהיה אפשר לראות אותו (לכה"פ לשמור אותו מספיק זמן להכנס למסך הבן).

במסך אין אפשרות למיטב ידיעתי לנהל שדה מוגן מעין קלט סיסמה. אבל יש כזה בקלט של פרוצדורה.

לכן, הייתי:
    לוקח את השדה של הקוד (צריך להיות שדה של טבלה) ולהסתיר אותו. כניסה למסך הבן יכול להיות מותנה בשדה זה גם אם מוסתר.
    מוסיף שדה בוליאני לקריאה בלבד המעיד על נוכחות ערך בשדה הנסתר. לנוחות המשתמש.
    בונה פרוצדורה להרצה ישירה מהשורה (שורת האב) שתקבל את הקוד בשדה מוגן ותרשום אותו לשדה שלך.
    אם אתה רוצה שהקוד יהיה בתוקף לכניסה אחת בלבד אז הייתי מגדיר שבכניסה ל- או יציאה מ- מסך הבן שהקוד יימחק.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    yaron
    משתתף
    ממש תודה רבה!
    רק שאלה קטנה, מה הכוונה שדה מוגן בפרוצדורה- איך אני עושה שהמשתמש/העובד לא יראו את הקלט של הפרוצדורה שמתקבל לאחר סריקת הברקוד?
    yitzchok
    משתתף
    IL
    יש דגל במסך הבן מתחת לפרמטר
      [ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.