העברת מסד נתוני SQL לשרת חדש

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי העברת מסד נתוני SQL לשרת חדש

משתתף
    היי לכולם,

האם צריך DBA או שזו פעולה יחסית פשוטה שאפשר לבצע אותה ואם כן מהי?

קיימת גם אופציה ב' להעביר את הנתונים(דרך ארכיב)

מוצגות 10 תגובות – 16 עד 25 (מתוך 25 סה״כ)
  • Replies
    Lior
    מנהל בפורום
    יכול להיות שאתה מנסה למחוק את system databases עם האייקון של הספרייה ?
    אם כן, לא את זה אתה צריך למחוק אלא בסיס נתונים רגיל (אייקון של גליל) שנקרא system ויושב ברשימה יחד עם הדטהבייסים של כל החברות
    רונן
    משתתף
    זה עם הגליל.. יש שניים, הראשון של ה demo שאיתו לא היתה בעיה והשני הוא ה
    system 🙁

ישנה אפשרות לעשות restore לsystem ללא מחיקה ?

Lior
    מנהל בפורום
    תמסה לעבוד ב sa או להתחבר לwindows עם administrator ולהתחבר ל SQL ב Windows authntication.

יש אפשרות לדרוס. בחלון של השחזור תסמן את הדגל

רונן
    משתתף
    תודה על העזרה ליאור, אני אנסה זאת מחר..לילה טוב.. רונן
    Lior
    מנהל בפורום
    screenshot
    yitzchok
    משתתף
    IL
    Lior כתב:

תמסה לעבוד ב sa או להתחבר לwindows עם administrator ולהתחבר ל SQL ב Windows authntication.

אני בא לחזק את הטיפ של ליאור. באופן כללי, לדעתי תחזוקת הדטהבייסים צריכים תמיד לעשות בתור אחד מהמשתמשים האלה. נכון שללוגין tabula יש הרבה הרשאות אבל (לפחות אצלי) אין לו משתמש בכלל (mapping) בדטהבייסים של המערכת ולכן יש לו מגבלות.

הערת אגב:
    לא הייתי ממליץ לתת הרשאות אלה ל-tabula כך שיהיה שווה ל-sa כי הסיסמה של tabula עלולה להיות יותר חשופה מאשר אלה של sa או administrator. שים לב גם שבין משתמשי הפריוריטי רק סיסמה של tabula טוב לגישה ישירה ל-sql server. כל זה בכוונה לצמצם סיכויים באבטחת נתונים.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    רונן
    משתתף
    טוב הטיפ באמת עבד והכל הסתדר…והמערכת עובדת על השרת החדש.

לגבי העתקת המשתמשים , יש צורך לכתוב כמה שורות ב sql..עפ"י הנספח.

אפשר לקבל הסבר טיפה יותר מפורט…

Lior
    מנהל בפורום
    הי רונן,
    אני שמח שהסתדרת.

במסמך של העברת שרת SQL של אשבל (לא של אקספרס, אלא של standard) יש נספח בסוף לשחזור שמות המשתמשים. (תזהר לא להתבלבל עם הקוד לשמירת המשתמשים)

תעתיק את הקוד הזה, בסטודיו תפתח שאילתה חדשה, תדביק את הקוד ותלחץ F5 להרצה.

אחר כך תלחץ קליק ימני על האינסטנס (איפה שכתוב ESHBEL_PRIORITY) ותלחץ על Refresh

לך ל security ואח"כ ל logins. אתה אמור לראות שם את המשתמשים

אלמוני
    אורח
    שלום רב,

קראתי את ההנחיות שפורטו בפורום לגבי ביצוע העברת שרת. ביצעתי בעבר העברת שרת לתוכנת הזום על טאבולה, אבל אני מתקשה לבצע זאת ב SQL.

כמובן שאין לחברה BDA, שכן מדובר בחברה קטנה שמסד הנתונים היחיד שלה הוא זה שהוקם בעת התקנת תוכנת הזום לפני 3 שבועות…

1. אני מנסה לבצע את את פעולת שחזור הקבצים ב SQL מהשרת הישן לשרת החדש, על פי ההנחיות שפרטתם. סליחה על הבורות, אבל אני לא רואה את ה – sql server manager studio תחת ה Programs . האם אני צריכה לחפש במקום אחר? ( מדובר בהתקנת אקספרס, אם זה משנה ).

2. במקרה שאחליט שהשיחזור גדול עליי, אזדקק לDBA שיבצע את הפעולה דרך התחברות מרחוק. האם ידוע לכם על מישהו שנותן שירותי DBA, שמכיר את התהליך ויגבה על כך תשלום סביר?

תודה מראש,
    רויטל

Lior
    מנהל בפורום
    הי רויטל

1. Management Studio אינה מותקנת כברירת מחדל יחד עם SQL Server Express – בסיס הנתונים עליו עובד הזום שלך. את יכולה להוריד ולהתקין אותו מכאן
    http://www.microsoft.com/downloadS/details.aspx?familyid=C243A5AE-4BD1-4E3D-94B8-5A0F62BF7796&displaylang=en#AdditionalInfo
    יש שם שתי הורדות. אני מניח שאת צריכה את הראשון.

2. אם את מעוניינת בסיוע בתשלום, את יכולה ליצור איתי קשר ב 0506623337

בהצלחה

מוצגות 10 תגובות – 16 עד 25 (מתוך 25 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.