העמסת מחיר

פורומים שימוש במערכת העמסת מחיר

משתתף
    שלום,
    כיצד ניתן להעמיס עלות על מק"ט בהזמנת רכש.
    יש לי מק"ט שאני מזמין כשורה בהזמנת רכש, בשורה השנייה אני מכניס מק"ט 000 שאותו אני צריך להעמיס על המק"ט הראשון.
    הבנתי כיצד עושים זאת, (בעזרת התמיכה של אשבל):
    אני מגדיר למק"ט שאני רוצה להעמיס במסך "הגדרות כספים למוצר" את "אופן העמסה" לפי מחיר וכך מועמס המק"ט השני על הראשון, כאשר הם מופיעים שניהם באותה חשבונית.
    עד כאן הכל בסדר, הבעיה מתחילה כאשר יש לי הזמנת רכש עם 2 מקטים ו-2 מקטי העמסה, כיצד ניתן לשייך בין המקטים ?
    מקווה שהייתי ברור.
    תודה,
    יניב
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • Replies
    עפר שקד
    משתתף
    הי יניב

בהחלט היית ברור, מנגנוני ההעמסה של המערכת אינם ספציפים והם מעמיסים את סה"כ הפריטים המועמסים על סה"כ הפריטים בחשבונית.

יניב
    משתתף
    הי עופר,
    אז אתה אומר שהפתרון היחיד במקרה כזה הוא להפריד חשבוניות?
    היי יניב,

מה בדיוק אתה מבקש להעמיס על הפריט המוזמן? האם מדובר על העמסה של עלות משלוח?

אם כן, אז יש לך יכולת גם במסך 'הגדרות כספים למוצרים' תחת לשונית 'הגדרות יבוא' לרשום באחד מהשדות של אמצעי היבוא (אויר, ים , יבשה) את אחוז ההעמסה ולבחור כברירת מחדל את האמצעי בשדה 'סוג עלות יבוא'.
    כך אתה יכול לרשום בהזמנת הרכש שלך את שני הפריטים שציינת כאשר לכל אחד יש את אחוז ההעמסה שלו. כמובן שהחסרון הוא שההעמסה עובד לפי אחוז ולא לפי אופן העמסה ישירות לפי מחיר.
    אחר-כך, הרצת התמחיר תקבע את העלות התמחירית של המוצר שכולל את אחוז ההעמסה.
    אגב… אם אחוז ההעמסה נותן לך משהו בקירוב, תוכל לשנות את עלות התנועה של ההזמנה לפריט במסך 'לוג תנועות מלאי'.

הערה חשובה:
    ההעמסה שציינתי מקודם אשר נקבעה באמצעות המסך 'הגדרות כספים למוצרים' היא קבועה לכל הזמנת רכש שתבצע. יתכן שאתה לא מעוניין שזה יהיה תמיד לכל הזמנת רכש מכל ספק אלא רק אם תזמין את המוצר מספק מסוים או יותר.
    לשם כך, אל תגדיר את אחוז ההעמסה במסך הנ"ל, אלא השתמש במסך הבן 'עלויות יבוא למוצרי ספק' אשר מופיע במסך 'הגדרות כספים לספקים'. שם אתה קובע לפי הספק הרצוי את אופן ההעמסה באחוזים למקט המבוקש כאשר אתה מזמין רק מהספק הרצוי.

אלון.

יניב
    משתתף
    הי אלון,
    מה המצב?
    הבעיה צצה בהזמנות רכש של PCB, יש לי שורות של Tooling , Mask ,Programing .
    יניב
    היי יניב,

מכיון שמחירי ה-Tooling וכו' ליצור PCB עלול להשתנות מידי פעם ואתה מבקש לרשום מחיר מדויק ולא להעמיס לפי אחוז העמסה, אז כנראה ואין ברירה אלא לפתוח הזמנות רכש לחוד.
    🙁

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.