› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › הפעלת תוכנית פריוריטי ע"י BAT
- This topic has 8 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 11 שנים, חודש 1 by חנן.
-
- אוגוסט 28, 2013 בשעה 5:31 pm
שלום חנן,מה כוונה BAT?
אולי התכוונת לקובץ BATCH – קובץ עם סיומת CMD. אשר יפעיל תוכנית LOADINVOICES מבחוץ? (כלומר פריוריטי סגור ותוכנית שלה תופעל ברקע)אפי
- אוגוסט 28, 2013 בשעה 5:35 pm
הי אפי,התכוונתי ל קובץ batch פשוט שאני יכול לכתוב ולהפעיל בדיוק כמו שתארת פריוירטי סגור והתוכנית תרוץ לפי תזמון
מה הסיומת …לא יודע אני מכיר BAT אבל אם CMD גם טוב וקל לכתוב אז סבבה…
תודה
- אוגוסט 28, 2013 בשעה 6:07 pm
הי חנן,
להלן הסבר מפורט של אשבל:
מהי פקודת DOS להרצת ישויות ממקור חיצוני באורקל או SQL?
הפקודה היא:
x:\priority\bin.95\winrun "" username password x:\priority\system\prep company -nbg command argumentsהסברים:
• x הוא הכונן בו נמצאת מערכת פריוריטי. (במקרה שבו מריצים את הפקודה לא ממחשב השרת, x הוא כונן הרשת עליו נמצאת פריוריטי בשרת.)
• הפרמטר השני הוא "" – 2 מרכאות.
• username ו-password הם שם וסיסמה של המשתמש, בהתאמה.
• company מייצג את המחיצה של שם החברה בה רוצים לעבוד.
• nbg- תריץ את התוכנית לא ברקע.
• command ו-arguments תלויים בפקודה אותה רוצים להריץ, לדוגמה:
◦ להפעלת מסך יש לרשום בשם הפקודה WINFORM ובפרמטרים של הפקודה את השם הפנימי של המסך אותו רוצים להריץ.◦ להפעלת פרוצדורה או דו"ח יש לרשום בשם הפקודה WINACTIV ולתת כפרמטר ראשון P- במידה ומדובר בפרוצדורה או R- במידה ומדובר בדו"ח שלא רץ מתוך הפרוצדורה. כפרמטר השני יש לתת את שם הדו"ח או הפרוצדורה.
◦ להפעלת ממשק יש לרשום בשם הפקודה INTERFAC, בפרמטר הראשון את שם הממשק ובפרמטר השני קובץ זמני שישמש להודעות הממשק.
הערה: פקודת ה-winrun תגש אל התקנת הפריוריטי שאליה מפנה הקובץ c:\windows\tabula.ini בתחנה שבה מופעלת הפקודה. כדי לעבוד מול קובץ tabula.ini אחר, יש להשתמש בפקודה נוספת: set TABULAINI=xxx.ini (במקום xxx יש לרשום את שם הקובץ).
דוגמאות:
הרצת מסך הזמנות לקוח מתחנת העבודה:p:\priority\bin.95\winrun "" tabula XYZabc1 p:\priority\system\prep demo WINFORM ORDERS
הרצת התכנית חישוב מלאי רצפה על תנ' אחרונות במחשב השרת:
d:\priority\bin.95\winrun "" tabula XYZabc1 d:\priority\system\prep demo WINACTIV -P BACKFLUSH_ONNEW
הרצת ממשק טעינת הזמנות (גם במחשב השרת):
d:\priority\bin.95\winrun "" tabula XYZabc1 d:\priority\system\prep demo INTERFAC LOADORDERS d:\priority\tmp\messages.txt
בדוגמאות הנ"ל מריצים את הפקודות בחברה demo תחת שם משתמש tabula שסיסמתו XYZabc1, כאשר פריוריטי מותקנת בשרת בכונן d שממופה בתחנה לכונן P
——————————————————————————————————-
לצורך העניין עושים את זה בכמה שלבים :
1 – לצור קובץ TXT2 – ולרשום בתוכו תוכן הבא:
p:\BIN.95\WINRUN "" USER PASSWORD p:\SYSTEM\PREP COMPANY WINACTIV -P LOADINVOICESכאשר בשם משתמש, סיסמה תחליף פרטים של יוזר שיפעיל את התוכנית, ובחברה כפי שמופיע בעמודה חברה ממסך חברות.
3 – תשמור את הקובץ עם סיומת CMD. ואז בכל לחיצה כפולה על הקובץ היא תפעיל את התוכנית.
בהצלחה 🙂
אפי יעקובוב
0528773818
efiyac@gmail.com- אוגוסט 28, 2013 בשעה 6:27 pm
היי חנן,
הערה חשובה למה שאפי כתב – השם משתמש והסיסמא יהיו רשומים בטקסט גלוי בקובץ וגם מי שאין לו הרשאות לכלום יקבל גישה אליהם.
צריך לחשוב על מה מפעילים בצורה כזו, מאיפה ולאיזו מטרה.בהצלחה!
אורן
- ספטמבר 12, 2013 בשעה 9:59 pm
וואלה הכל עובד סבבה, אבל יש ממשק במחולל ממשקים שאני רוצה לבצע טעינה של נתונים לקובץ מסך ההזמנות אך אני "אומר" לממשק בקובץ לרוץ בתצורת טעינה ולא פריקה,הממשק שנבנה עלידי…
תודה וחתימה טובה
- ספטמבר 16, 2013 בשעה 12:10 pm
היי חנן,
לא ככ הבנתי מה ניסית לומר – אתה מצליח או לא?אם יש לך בעייה לרוב אני מוצא שמאוד נוח לכתוב פרוצדורות שקוראות למה שצריך עם כל הפרמטרים מוכנים ולקרוא לפרוצדורה בצורה שנוחה לי – לחיצה, הפעלה מהמחולל, תזמון בtabula task scheduler, תזמון בחלונות או קובץ באטץ' רגיל…
בהצלחה
אורן
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.