השתתפות פקעות בריצת MRP

פורומים שימוש במערכת השתתפות פקעות בריצת MRP

משתתף
    שלום לכולם,

יש לי איזו בעיה ואני מקווה שאצליח לנסח אותה בצורה נכונה.

נניח הפריט שאותו אני מייצר (פריט אב) מורכב מ2 בנים שכל אחד מהם מגיע פעמיים במכשיר.

תכנית הMRP רצה ומפיקה המלצות לפקעות ולאחר מכן דרישות רכש לפי הנתונים הקיימים בהזמנת הלקוח. ז"א אם הזמנת הלקוח היא ליחידה אחת. נפתחת פקודת עבודה עבור האבא ליחידה אחת. וכן 2 פקעות בן בכמות של 2 יחידות עבור כל פריט בן.

כמו כן – דרישות הרכש המרוכזות יוצאות עבור פריט אב אחד והבנים אשר נדרשים להרכיב את אותו פריט אב בלבד.

נניח ואני מעוניין מאחד הבנים לייצר 4 יחידות ולא 2 יחידות כפי שנדרש (לייצר למלאי).
    איך ניתן להגדיל את הפקע בצורה כזו שדרישות הרכש המרוכזות יתייחסו למספר הנמצא בפקע.

כיום אני מבצע הגדלה ידנית של הפקע שהומלצה במהלך ריצת הMRP אך דרישות הרכש שבאות בעקבות אותה פקע יוצאות עבור הכמות המקורית ולא עבור הכמות המוגדלת שאותה רציתי לייצר…

למעשה אני צריך שריצת הMRP תתחשב בפקעות ספציפיות ותוסיף את החו"D הנדרש עבור אותן פקעות ספציפיות שאני מגדיל…

אין לי אפשרות לפתוח הזמנת תחזית ו\או הזמנת לקוח פנימי שכן מדובר במספר רב של פריטים והתהליך עלול לקחת זמן רב.

תודה על העזרה
    אורי

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 15 סה״כ)
  • Replies
    אלמוני
    אורח
    הנקודה הבסיסית בשאלה הזו נשמעת לי חשודה: הכמות בפק"ע עבור פריט האב תהיה בהתאם לכמות בהזמנת הרכש (בהנחה שאין מלאי לא מיועד של פריט האב). כך אם הכמות בשורת ההזמנה 5 אזי תהיה פק"ע בכמות 5. הכמויות עבור פריטי הבן בהתאם לכמות שיש באב.

אתה כותב כאילו זה לא מה שקורה. אני לא מתימר להיות מומחה ב-MRP לכן אני תמיד מפנה כל שאלה שיש לי בתחום הזה אל החברה התומכת שלי. בשביל זה אני משלם להם. כדאי לעשות כך גם אתה.

חשוב באמת לבדוק אם קיים מלאי עודף לפריט שנמצא בשורת ההזמנה (קרי יותר מלאי מאשר נדרש להזמנות לקוח). עודף מלאי יכול לפתיחת פק"עות בכמויות קטנות יותר מהכמויות שיש בהזמנות, ואף לא לפתיחת פק"עות בכלל.

אורי כרמי
    משתתף
    בוקר טוב!

בכמות בפקעת אב תהיה הכמות הזהה לכמות בהזמנה – אני מייצר לפי הזמנת הלקוח.

את הבנים אני רוצה לייצר יותר. זאת הסיבה שאת פקעות הבנים אני משחרר על כמות גדולה יותר… אין כלל אצבע שלפיו אני פותח את הפקעות בן העודפות…

מה שאני רוצה זה להגיל את הפקע שהמערכת המליצה לי (עבור הבן), רשימת הזווד שגדלה כתוצאה מהגדלת הפקע תשתתף בריצ תהMRP ויצאו המלצות רכש לפי אותה הפקע

אורי

אלמוני
    אורח
    שווה לבדוק את השדה "מדרגת הזמנה/פק'ע" במסך "נתוני רכש למוצר". אני חושב שאם תרשום שם 2, תקבל בפק"ע עבור פריט הבן כמות פי 2 מהכמות שנדרש לפק"ע האב.

מה תעשה עם העודף שיווצר?

YairM
    משתתף
    לאחר שאתה מגדיל את הפק"ע ,אתה צריך להריץ שוב פעם MRP,ואז תכנון רכש,רק אז המערכת תוכל לטפל בדרישות עבור הגדלת הפק"ע.
    אלא אם כן,המערכת הופכת את הפק"ע שהגדלת לפק"ע עודפת,ופותחת פק"ע חדשה לפי הכמות הנדרשת ממוצר האב.(לעניות דעתי זה לא מה שקורה אצלך).
    הערות:
    שאתה מריץ MRP שנית בחר בפרמטר כל ההזמנות,ולא הזמנות חדשות בלבד.
    בדוק במסך MRP מוצרים(מסך בן של נתוני הרכש) שהכמות המתוכננת עבור מוצר הבן היא הכמות לאחר ההגדלה.
    אורי כרמי
    משתתף
    כמובן לאחר הגדלת הפקע אני מריץ MRP.

בהרצה אני מריץ כל ההזמנות ולא רק הזמנות חדשות.
    במסך MRP מוצרים מופיעות השורות:

פקע פתוחה: כמות 40. מספר הפקע
    דרישה מפקעות: כמות 8 מספר הפקע (פקעת אב)

האם זה אומר שהמערכת מתחשבת ויוצאת לרכש עבור מוצרי הבן לפי כמות של 40 או לפי כמות של 8?

אורי

YairM
    משתתף
    אכן כן,תכנון הרכש אמור לייצר דרישות רכש לחוסרים עבור פק"ע הבן לפי כמות של 40 יח' יצור,האם זה לא קורה?
    מה תוצאות תכנון הרכש עבור חומרי הגלם ליצור של הפק"ע עם 40 יח'?
    תוכל לראות את הנתונים במסך MRP חומרים.
    אלמוני
    אורח
    המסך "MRP מוצרים" אומר שיש פק"עות פתוחות שתייצרנה 40 יחידות, בעוד רק 8 יחידות נדרשות לפק"עות אחרות, לכן יש עודף 32.
    בהנחה שאתה מריץ "תכנון רכש" במסגרת MRP, אמורה להיפתח תעודת דרישות רכש מרוכזת כל פעם מחדש ושם תוכל לבדוק את הכמויות הנדרשות של הבנים. אני משער שהכמויות תהיינה בהתאם לכמות 40 ולא 8.
    אלמוני
    אורח
    היי,
    למה שלא תגדיר כמות מינימום או מלאי בטחון כדי שה MRP יוסיף את הכמות הזאת לפק"ע ?
    אורי כרמי
    משתתף
    היי,

בצעתי מספר נסיונות על חברת משחקים:

כאשר אני מגדיל את פקעת הבן אכן פקעת הבן משתתפת בתכנון רכש.
    הבעיה מופיעה כאשר פ]קעת האב גדלה מעבר למה שצריך ולמעשה נוצרת פקע עודפת. הפקע העודפת לא משתתפת בריצה כמו כן פקעות הבן המקושרות אליה.

איך אפשר לעשות שגם פקעות עודפות ישתתפו בתכנון רכש?

YairM
    משתתף
    במקרה כזה תצטרך להגדיר מלאי בטחון לפריט האב,המערכת יודעת לפתוח פקע"ות לפי הגדרות קבועות ולא שרירותיות
    אורי כרמי
    משתתף
    אני מעוניין שיצאו המלצות רכש לפי הפקעות…
    ז"א הפקע תהיה חזקה יותר מההזמנה עצמה.

אפשרי?

אלמוני
    אורח
    רק אם יהיו לך הגדרות כפי שכתבנו קודם,
    ה MRP מחשב לפי כלל הנתונים ולא לפי "חוזק" של פק"ע מול הזמנה, אין מושג כזה.
    אם ההזמנה דורשת 10 אבל יש נתון מלאי ביטחון או מלאי מינימום למנה או טווח קיבוץ וכו… (כולל כולם ביחד) אז הדרישה ליצור/רכש תצא לפי כלל הנתונים האלו.
    YairM
    משתתף
    יש אפשרות להגדיר שתכנון MRP יעשה לפי פק"עות ,ז"א שהמערכת לא תפתח פק"ע לפי הדרישה בהזמנה ,אלא אתה תצטרך לפתוח את הפק"ע ידנית.

ההגדרה היא לפי פריט במסך נתוני רכש למוצר ע"י סימון העמודה MRP לפי פק"עות (בלשונית הגדרות MRP)

עכשיו תחליט מה עדיף לך מבין האפשרויות מלאי בטחון או פתיחה ידנית לפק"ע

123
    משתתף
    ממה שניסיתי mrp לפי פקעות ניתן לסמן רק למוצר הסופי ואז לא יפתחו פקעות עבור הבנים.
    אולי תנסה עבור המוצרים האלה להוריד את הסימון פתיחה אוטומטית במסך קישור פקע מנה ואז הmrp יציג רק פקע מתוכננת עבור ההזמנות ולא יפתח אותם בפועל.
    זה יאפשר לך לייצר פקעות ידניות על בסיס המלצות הmrp.
    אורי כרמי
    משתתף
    הדגל הזה בדרישו תרכש למוצר אכן עושה את העבודה

אני מריץ עוד כמה נסיונות בשביל לראות אם יש בעיות

תודה לכולם על העזרה!

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 15 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.