› פורומים › שימוש במערכת › התייעצות – איך מתעדים סחורה שכורה
- This topic has 6 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים, 11 חודשים by YairM.
- דצמבר 15, 2015 בשעה 12:29 pm
היי חברים,אני עובד במפעל מזון קטן..
מטבע הדברים, יש לנו הזמנות לאירועי שטח.
במצבים כאלו, אנחנו לא מחזיקים אצלנו כלים (שולחנות, כיסאות וכו'), אלא משכירים מחברה חיצונית.איך אפשר לתעד את הנתונים האלו?
בשורה התחתונה – אני רוצה שעלות ההזמנה תמשוך גם את העלויות מהשכרת הכלים
לדוגמא:
לקוח הזמין:
30 כרעיים
30 שניצלים
30 ק"ג אורזובנוסף, שלחנו לו 3 שולחות ו-30 כיסאות – ששכרנו דרך חברה חיצונית.
מה אתם אומרים?
- Replies
-
- דצמבר 15, 2015 בשעה 12:52 pm
התיעוד הוא לצורך מעקב מלאי אצל לקוחות או רק לצורך התחשבנות כספית?- דצמבר 15, 2015 בשעה 1:08 pm
התיעוד בעיקר בשבילנו.
כלומר,
מצד אחד, אנחנו לא מעוניינים לנהל מלאי על המוצרים, כי אנחנו משכירים אותם.
מצד שני, כן חשוב לנו בעתיד לראות מתי קנינו כל כלי, ובכמה וכו'.מצד אחד, הלקוח משלם לנו פר מנה. לא משנה איזה ציוד נשלח וממה מורכבת המנה.
מצד שני, חשוב לנו לשייך את עלויות הכלים לעלויות המזון, על מנת לאמוד את ס"הכ עלויות האירוע,
וע"י כך לדעת לתמחר את האירוע בצורה נכונה יותר.- דצמבר 15, 2015 בשעה 1:23 pm
סליחה על תיקון העברית: אתם שוכרים ציוד מספק חיצוני – ומשלמים בשל כך – ומשכירים ללקוחות שלכם. לפי מה הבנתי, אתם לא גובים כסף מהלקוחות עבור ההשכרה אליהם.לדעתי, פריטים הללו חייבים להיות מנוהלי מלאי – כך תדעו כמה עולה לשכור כל שולחן וכו'. שכרתם שישה שולחנות, אתם רוצים להראות שהחזרתם שישה שולחנות לאחר האירוע.
כדי לשלב את הוצאות ההשכרה יחד עם הוצאות האוכל כדי לקבל תמחור נכון יותר,
נראה לי שהחלופה הטובה ביותרתהיה לרשום בהזמנת הלקוח גם את האוכל וגם את הכלים (במחיר 0). מפיקים תעודת משלוח כאשר שולחים ללקוח, מכינים תעודת החזרה מלקוח רק עבור הכלים כאשר הם חוזרים. כך המלאי יהיה מנוהל נכון. אפשר לכתוב דו"ח אשר ישווה בין מחיר ההזמנה (הכנסות) לבין עלות ההזמנה (עלויות האוכל + עלויות ההשכרה).אפשר לחשוב על פתרון שמשתמש בפרויקטים אבל זה יהיה יותר מורכב.
- דצמבר 16, 2015 בשעה 9:33 am
היי נועם,
תודה על התשובה.כניראה שאין מנוס אלא באמת לנהל מלאי לציוד השכור..
אני רק אחדד, שאת הלקוח לא מעניינות שורות הפריטים השכורים בת. המשלוח.
הוא מבחינתו מזמים אוכל.
הכלים וכו' כלולים באירוע עצמו.
לכן אני חושב שהוספת השורות הנ"ל ייצרו עומוס לא רצוי בת.המשלוח.האם יש דרך אחרת כלשהי לקשר בין עלות הציוד (שאותה נכניס כת. משלוח במסך "קבלות סחורה מספק") לבין ההזמנה?
- דצמבר 16, 2015 בשעה 12:38 pm
כפי שכתבתי, יש פתרונות אחרים אך יותר מסורבלים ומורכבים.אפשר לרשום את הכלים השכורים בהזמנה כפי שהצעתי קודם, ולהפיק שתי תעודות משלוח מאותה הזמנה: אחת מסומנת "לחיוב" שאותה כמובן שולחים ללקוח, והשניה מסומנת "לא לחיוב" שאינה נשלחת. כאשר הסחורה חוזרת, מבצעים החזרה לפי התעודה השניה.
אפשר להשתמש בפרויקט: לשייך את הזמנת הלקוח וגם את הזמנת הרכש של המשכיר לאותו פרויקט. כך תוכלו באמצעות דו"ח מותאמות לשייך את עלות ההשכרה לעלות האוכל ולהשוות לתקבול בגין האוכל. בחלופה הזו אתם מחליפים את הצורך בניהול מלאי וריבוי תעודות עם הצורך לנהל פרויקט ולכתוב דו"ח מותאם.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.