התייעצות בנושא הזמנות לקוח וחשבוניות עסקה

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי התייעצות בנושא הזמנות לקוח וחשבוניות עסקה

משתתף
    מדובר בחברה שמוציאה חשבוניות מס רק עם קבלת התשלום (גישת המזומן. קבוע רלוונטי בפריוריטי הוגדר בהתאם). כדי לקבל תשלום החברה שולחת ללקוחות חשבוניות עסקה. עם קבלת תשלום נרשמת קבלה. מופקת חשבונית מס/מרכזת כנגד הקבלה.

עכשיו החברה מעוניינת להשתמש בהזמנות לקוח (עבור שרות. לא מעורב מלאי). כלומר, הזמנת לקוח תרשם במערכת. מיד תופק חשבונית עסקה שתשלח ללקוח ובהמשך תופק קבלה עם התשלום וחשבונית מס/מרכזת.

השאלה: כשאני מקשר לחשבונית מרכזת את הקבלה, ההזמנה שקישרתי קודם לחשבונית עיסקה לא נסגרת אוטומטית. כיצד אפשר לגרום להזמנה להסגר אוטומטית?

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • Replies
    Efi Yacov
    משתתף
    שלום רועי,
    לא ברור כל כך מההסבר שלך איך קישרת חשבונית עסקה לחשבונית מרכזת, אך אם לא ציינת זאת, אולי זה לא רלוונטי עבורך, ולכן אענה על שאלתך:

חשבונית מרכזת, זאת פעולה חשבונאית שיוצרת חיוב והיא צריכה להתבסס על תנועת מלאי (תעודת משלוח\קריאת שרות וחד'). אם אתה מציין מס' הזמנה בחשבונית מרכזת היא בהחלט לא תסגור הזמנת לקוח.

בשביל זה בדיוק יש מסך חשבוניות מס (זהו חיוב ותנועת מלאי בו זמנית באותה תעודה) ואז הזמנת לקוח שלך תיסגר בדיוק כפי שרצית.

בהצלחה
    אפי יעקובוב
    efiyac@gmail.com

רועי
    משתתף
    יש קבוע בפריוריטי שמיועד להגדרת "שיטת מזומן". כלומר יש תהליך ספיציפי: הוצאת חשבונית עסקה. הוצאת קבלה. הוצאת חשבונית מרכזת על סמך הקבלה. כך שהכל מקושר.

מה שחסר בתהליך הנ"ל, זה שילוב של הזמנות לקוח. אז כנראה שאין פתרון לכך.

YairM
    משתתף
    שלום רועי

התהליך שאתה צריך ליישם הוא כזה:
    לפתוח הזמנת לקוח
    להוציא חשבונית עסקה על סמך ההזמנה
    עם קבלת התשלום להוציא קבלה על סמך חשבונית העסקה
    להוציא חשבונית מס על סמך ההזמנה (חשבונית מס סוגרת את ההזמנה במידה וההזמנה סופקה במלואה)
    לבצע התאמה בניתוח כרטיסים בין חשבונית המס לקבלה

יאיר

רועי
    משתתף
    מעולה! תודה!

שאלת המשך:
    חלק מהשורות בהזמנה הם חיוב שנתי, שאני רוצה לזכור לחייבו מדי שנה בשנה. אין לנו מודול שרות וחוזי תחזוקה אז תהיתי אם יש פתרון דומה בשימוש עם הזמנות.

אני אישית חשבתי לרשום לגבי אותו המוצר בהזמנה את הכמות 99. וכך ההזמנה תמיד תהיה פתוחה. מצד שני, יהיה צריך לנתח אם חייבנו על השנה הזו או לא. יש לדעתכם פתרון יותר נכון?

YairM
    משתתף
    שלום רועי
    אפשרות 1
    לרשום שורת הזמנה לכל שנת חיוב עם תאריך אספקה של החיוב.
    אפשרות 2
    לפתוח משימה להזמנה עם התראה לתאריך חיוב של השנה הבאה וכך לתחזק את המשימה עבור כל שנה.

אני ממליץ על אפשרות 1

יאיר

רועי
    משתתף
    כמות 99 לא תועיל? האם כשאבחר בחשבונית את השורה בהזמנה (זאת עם כמות 99) וארשום כמות 1, בפעם הבאה אוכל לבחור את השורה (שהרי היתרה היא 98) או שהשורה הזאת כבר לא תצוץ שוב?
    YairM
    משתתף
    כמות 99 תועיל, היות שכל זמן שקיימת יתרה לאספקה שורת ההזמנה תישאר פתוחה,רק שתאריך האספקה לא יהיה רלוונטי אלא אם תשנה אותו לאחר כל חיוב עבור שנת השירות.
    מה שאני הצעתי הוא לפתוח שורה בהזמנה עם כמות
    1 עבור כל שנת חיוב כאשר תאריך האספקה הוא מועד החיוב,בצורה זו כל שורה תיסגר כנגד חשבונית.
    תבחר מה נח לך
    יאיר
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.